Jump to content

FredrikLovéus

Edgemember+
 • Posts

  739
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

FredrikLovéus last won the day on May 12 2013

FredrikLovéus had the most liked content!

About FredrikLovéus

 • Birthday 12/16/1985

Information

 • Kön
  Male
 • Bostadsort
  Våmhus,Dalarna

Kontakta medlemmen

Recent Profile Visitors

2,102 profile views

FredrikLovéus's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

34

Reputation

 1. Förmodligen har du inte vingen ordentligt centrerad på ovansidan.
 2. En bra och enkel tumregel är att klumpen bör väga dubbelt så mycket som den tip du vill kasta. Gå alltså efter din tyngsta och matcha det mot vad spöt klarar (så du inte tänkt att "jag köper en 400grain tip senare). Det GÅR att kasta tunga tippar med lättare klumpar men för att det skall vara enkelt och bekvämt så.. De flesta spön som säljs här i Norden är scandispön, de är lite snabbare och styvare än skagitpåkar, alltså kan det vara bra att lägga på nåt extra gram eller två för att få spöt att ladda djupare.
 3. Jag lär slå ett slag för de här båtarna då. http://jninnovation.se/index.html Man sitter jäkligt bra i dem och behöver inte använda fötterna som i flytring. Ni får ursäkta om det blir reklam men jag tror de skulle passa bra för den som annars var rullstolsburen. Det är inte jag som säljer dem
 4. Eller så kan man lägga nät? Det finns gott om andra metoder, just här är det frågan om borre på fluga. Om du tycker det är roligt eller inte är inte särskilt viktigt.
 5. Bivax. Men det blir väl svårt om det skall drickas varmt i den.
 6. I en tjärn kan de ju inte gå djupare än botten så att säga. Så de går nog att komma åt med en sjunklina. Värre för mig här i Orsasjön. 94 meter som djupast, tror inte att jag orkar vänta på att sjunklinan skall komma ner. Nej men allvarligt talat så går de ju ut djupt (15-20 meter) om vädret blir kallt eller så. Jag tror det kommer gå fint för dig!
 7. Älvdalen, det eviga svaret på den frågan oavsett årstid I alla vatten runt här , Älvdalen, Mora, Orsa så kan det vara toppenfiske på harr i början på oktober och är det soligt brukar man kunna truga dem på torrt.
 8. Jag kör en del med en fluga som liknar just en löja. Funkar bra
 9. Det blev ett femtontal borrar på popper nu i morse Ruskigt skojigt att se flera plogar jaga efter flugan.
 10. Gör dem ca 3-4 cm långa. Pearl är favoritfärgen.
 11. Gäddtafs behöver inte vara taperad. Jag kör 0.30 men jag skulle rekomendera att du går upp till 0.45 eller 0.50. 1.5 meter och så ståltafsen utanför det. Jag kör StrikeWire flätad, den är mjuk och fin. Istället för att knyta flugan så gör du en ögla med tex "Perfection Loop"-knuten som du trär genom ögat på kroken (samma sak gäller om man kör tuber), över flugan och sedan dra åt.
 12. Jag kör väldigt mycket på Crazy Charlie till borren, den går ju också uppochned.
 13. Funkar nog. Jag tycker den känns lite lång i förhållande till kroppen.
 14. Här har ni en myggkäckare tillika ett eget mönster och dessutom min första bindvideo. Mycket på en gång!
×
×
 • Create New...