Jump to content

Mr.T

Members
 • Content Count

  93
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Mr.T last won the day on July 12 2019

Mr.T had the most liked content!

Community Reputation

10 Good

About Mr.T

 • Rank
  Member

Information

 • Bostadsort
  Göteborg

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  Detintetill@xn--llmnhetensknnedom-sqbi.com
 • Telefon
  Hemligt

Recent Profile Visitors

313 profile views
 1. Tusen tack för alla förslag, nu får jag lägga pannan i djupa veck 😊 !
 2. Ja, var hittar man en välrenommerad tillverkare av splitcanespön inom (framförallt) rikets gränser och om inte, inom EU ? Funderar på om jag inte skall köpa mig ett canespö för att uppleva ungdomen igen, om det går att få tag på till överkomligt pris, förstås.
 3. Exakt ! Det har jag redan gjort, men tack för tipset i alla fall 😉👍.
 4. Tusen tack ! Fast i detta nu förefaller Lalekland vara det bästa alternativet om man ser till priset på tuppnackar, nära halva priset i jämförelse med Sverige 😮. Dessvärre är det som jag är intresserad av inte tillgängligt i detta nu, men det är väl bara att avvakta tills dom fyllt på förråden, antar jag.
 5. Följdfråga; Använder ni (som använder länkade leverantörer), även dessa till inköp av allt annat som är flugbindningsrelaterat !? Jag tänker då på övrigt flugbindningsmaterial och verktyg, eller köper ni från olika leverantörer (i Sverige) !?
 6. Tackar för länken och varför inte !? Titta kan man ju alltid göra, för som du skriver, inspiration. Allt gott ! // T.
 7. Tackar. Det var väldigt längesedan, som sagt (men jag har mina grejer kvar). Det var mycket information. Whiting var väl ett namn som jag kommit i kontakt med tidigare, men det var som sagt ett ganska bra tag sedan, så. Men det är alltså den spelare som fortfarande gäller då, s a s !? F ö mycket och bra info. Som jag förstått det, skiljer sig de olika graderingarna sig på så sätt att det är hur små krokar som fjädrarna är användbara till, och inte själva kvaliteten på fjädern !? Var inne och tittade på Mistpool.com och där fanns det inte mycket att tillgå, kan jag konstatera. Och dom skäms inte för att ta betalt för sina produkter, kan jag konstatera, fast å andra sidan räcker ju en nacke min levnad ut (och troligtvis längre än så). Tror mig minnas att det var så tidigare när det kommer till Withing, tillgången täcker inte efterfrågan !? Om jag inte drar mig felaktigt till minnes, gäller detta fortfarande då, kan man konstatera. Skall titta på Sporting och Lakeland också, om jag kan hitta vad jag söker där. Tusen tack för hjälpen ! // T.
 8. Hej hopp ! Har varit borta från flugbindningen i många år nu, men tänkte ev. ta upp tråden igen och binda mig några torrisar inför kommande säsongs fiske, och har då behov av att skaffa mig några tuppnackar för ändamålet. När jag var ung och vacker (nu är jag bara vacker), var det Metz som gällde om man ville ha tupphackel av top-of-the-line kvalitè. I dessa dagar finns det andra producenter av högkvalitativa tuppnackar, men av nämnda anledning har jag inte följt med vad det är som "gäller" i dessa dagar. Jag kan nämna att jag utgår från Lennart Bergqvists bok "Flugbindning på mitt sätt" så även om jag är medveten om att det finns nya spännande och exotiska material att tillgå, tror jag att denna bok är så pass heltäckande (för det skandinaviska fisket) att jag inte behöver komplicera det hela mer än nödvändigt, utan utgångspunkten blir från nämnda bok och med de material som står angivna i den. Jag är på intet sätt något proffs (långt därifrån), men jag tycker att kvalité betalar sig själv i det långa loppet, och av den anledningen tycker jag att det är värt att lägga lite extra på just tuppnackar (inom rimlighetens gränser, naturligtvis), men om målet är att binda lite olika torrisar inför kommande säsong, vilken producent av tuppnackar skall jag satsa på, och inte minst, var bör jag köpa dom (inom EU) för att få ett så fördelaktigt pris som möjligt !? Jag ser gärna att jag sponsrar de svenska handlarna, men i o m att vi lever i en marknadsekonomi, ser jag inget skäl att betala mer än vad som är nödvändigt, för samma produkt, så tips om säljare av lämpligt material (som efterfrågas) inom EU, tas emot med tacksamhet.
 9. Någon som har några aktuella uppgifter om priser i Europa ? Jag var nere i (bl.a) Slovenien på Mc - semester 2014 och passerade Soce. Dit skulle jag gärna åka igen, men beväpnad med ett par flugspön. Andra platser som är av intresse att besöka i Europa !? England, Skottland, Irland !? Ös på med förslag och gärna vd det kostar. Då tänker jag framförallt på fiskekort/guide/boende, etc. Ös på med färsk info, ni som vet med er att ni har att dela med sig.
 10. Då jag inte orkar hålla på med trådarkeologi ställer jag några snabba; Var fiskar man bäst från land med spinn/fluga ? Granvik !? Tid på året ? Vintern har jag hört skall vara en bra årstid (Dec-Feb) ? Kom gärna med allehanda tips, då jag aldrig varit i Vättern och fiskat, men är sugen att prova på. Hur är det med fisket nu på sommarhalvåret. Svårt/omöjligt !? Vad det gäller utrustning tror jag mig ha vad som behövs, både en - och tvåhands (?), men jag tar gärna emot allehanda tips som är kopplat till laxfisket i Vättern.
 11. Fick två (2) näbbgäddor på mete igår, och tre (3) öringar på fluga. Tyvärr var dom väldigt små (30-35 cm) men det är ändå gött med spöböj.
 12. Kan ju lägga till att det blev Amundön. En liten näbbgädda (på mete efter makrill) var det enda som blev, f ö var det stendött.
 13. Vill bra nämna att jag instämmer i hyllningskören vad det gäller Wulffs TT-lina. Gillar den skarpt och kommer sannolikt att köra den på fler spön då det blir aktuellt med ett byte.
×
×
 • Create New...