Jump to content

Mr.T

Members
 • Content Count

  80
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Mr.T last won the day on July 12

Mr.T had the most liked content!

Community Reputation

8 Neutral

About Mr.T

 • Rank
  Member

Information

 • Bostadsort
  Göteborg

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  Detintetill@xn--llmnhetensknnedom-sqbi.com
 • Telefon
  Hemligt

Recent Profile Visitors

185 profile views
 1. Någon som har några aktuella uppgifter om priser i Europa ? Jag var nere i (bl.a) Slovenien på Mc - semester 2014 och passerade Soce. Dit skulle jag gärna åka igen, men beväpnad med ett par flugspön. Andra platser som är av intresse att besöka i Europa !? England, Skottland, Irland !? Ös på med förslag och gärna vd det kostar. Då tänker jag framförallt på fiskekort/guide/boende, etc. Ös på med färsk info, ni som vet med er att ni har att dela med sig.
 2. Då jag inte orkar hålla på med trådarkeologi ställer jag några snabba; Var fiskar man bäst från land med spinn/fluga ? Granvik !? Tid på året ? Vintern har jag hört skall vara en bra årstid (Dec-Feb) ? Kom gärna med allehanda tips, då jag aldrig varit i Vättern och fiskat, men är sugen att prova på. Hur är det med fisket nu på sommarhalvåret. Svårt/omöjligt !? Vad det gäller utrustning tror jag mig ha vad som behövs, både en - och tvåhands (?), men jag tar gärna emot allehanda tips som är kopplat till laxfisket i Vättern.
 3. Fick två (2) näbbgäddor på mete igår, och tre (3) öringar på fluga. Tyvärr var dom väldigt små (30-35 cm) men det är ändå gött med spöböj.
 4. Kan ju lägga till att det blev Amundön. En liten näbbgädda (på mete efter makrill) var det enda som blev, f ö var det stendött.
 5. Vill bra nämna att jag instämmer i hyllningskören vad det gäller Wulffs TT-lina. Gillar den skarpt och kommer sannolikt att köra den på fler spön då det blir aktuellt med ett byte.
 6. Vilken jävla tur att man nått en ålder som gör att man inte går på sådana här grejer längre .16,5 lusentappar för ett spö. Allvarligt talat ! Det dyraste spö jag någonsin köpt var ett Sage RPL+ som jag köpte på stenåldern och för det fick jag nog betala 4,5 lusentappar för (på den tiden, för ~ 20 år sedan eller så) och då tycker jag inte ens om det. Bara en (fiske) idiot lägger sådana pengar på ett spö. Mina absoluta favoritspön är ett par Hardy De-Lux från - 80 talet (om minnet inte sviker mig). Det ena är en 7" i linklass 3/4 och det andra ett enhands 10" i linklass 9/10. Mjuka fina spön med en underbar aktion och ryggrad. Precis motsatsen till mitt Sage RPL+ m a ord. Mitt förslag är att köpa ett spö för några lusentappar eller så, och lägga resten av pengarna på en fiskeresa till Slovenien eller Norge eller Skottland eller Irland t ex, istället. Det finns ingen dålig fiskeutrustning nu för tiden, utan det handlar bara om handhavandefel om det inte fungerar. Ett spö för två lusentappar är säkert inte mycket sämre än detta för hissnande 16,5 lusentappar . P.s Kan man styra spöt med en app i telefonen !?
 7. Tänkte ge mig ut i kväll och ev. i morgon kväll efter lite HÖ efter mååånga års uppehåll. Något tips på plats (er) jag bör besöka i GBG m omnejd !?
 8. Jag kör också med en 8:a på kusten, ett gammalt Highlander. Detta använder jag även i Jonsered, Säveån. Kanske kan man tycka att det är för kraftiga doningar för HÖ, men det är skönt att ha lite tyngd i linan när det blåser. Därav anledningen till att jag använder denna spöklass på kusten. Sedan så lär ju en öring på dryga 4 kg kännas rätt gött även om det är en 8:a (om man nu skulle få en !!).
 9. Om jag får lägga in en högst ovetenskaplig teori vad HÖ äter, så tror jag att det spelar nog ingen roll vad man serverar, väcker man HÖ intresse så finns det bara ett sätt för fisken att ta reda på om det går att äta, och det är att smaka !! Om det inte går att äta, så får man spotta ut (trodde dom ja !!). F ö så är guldribbat haröra ett säkert kort nu när det blir lite varmare i vattnet, då den kan tolkas som en tångräka eller något annat räkliknande kryp i HÖ miljö. Kanske lite motsägelsefullt i kontrast med ovan anfört i ämnet (av mig,vill det säga) men det är bara en högst ovetenskaplig teori. Sedan är det så att fisken blir mer selektiv efter det att den har frossat i Havsborstmask under dess lek, efter vinterns stränga diet, och då kan det säkert hjälpa med något som är lite mer naturtroget...Annars så är en svart Wolly bugger i varierande storlek ett säkert kort, året om...
 10. Eeeh, var då någonstans ?
 11. Eller så kan du gå till Biblioteket och läsa fisketidningar och även låna hem tidigare nummer och även hela årgångar, helt gratis !
 12. För mig är det enkelt att skriva på uppropet. För det första så riktar jag mitt fiske efter Hö på sommar/höst, då dom är i sin absolut bästa form. Vårfisket brukar jag lämna därhän... För det andra så får jag sällan någonting, och om jag skulle få något, så är jag restriktiv med att "bonka" dom. Om jag tar upp två eller tre öringar om året för att lägga dom i stekpannan, då är det (för mig ) mycket. F ö så har jag bara skummat igenom uppropet, så övriga kommentarer lämnar jag därhän.
 13. Ett varningens ord på vägen; det är beroendeframkallande ! Sedan vad det gäller ditt inköp av utrustning; Det finns (enligt mitt menande) ingen riktigt dålig flugfiskeutrustning idag. Om det fallerar så beror det nog på den som håller i utrustningen, snarare än på själva utrustningen. Men det är min högst personliga uppfattning. Välkommen och lycka till!!
 14. Jag önskar också att få en second opinion om ovanstående spö, då jag impuls-köpte just ett sådant idag, för 900 :- (4400:-).
×
×
 • Create New...