Jump to content

Mr.Corrado

Edgemember
 • Content Count

  79
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Mr.Corrado

 1. Mr.Corrado

  Damm

  Har inge kort kvar av hur det ser ut hos han .. Men man kan säga såhär att han bor 4 mil norr om arvika ...6 km från närmsta granne .. han har en liten gård och bakom huset har han dammen, intill dammen är det skog uppe på en höjd där ett litet mindre berg kryper ner i dammen !!! tyvärr börjar farbrorn bli så gammal så han orkar inte hålla ordning på allt !!! men men .. jag ska kolla runt ifall jag finner en liten bildVet att jag ska ha en skiss nånstans hur allt börja spinna omkring i mitt huvud =)
 2. Tack för att du va uppmärksam ... missa totalt att det va 7/8 ... drog iväg en beställning på ExP4 spöt med okuma rulle och 2:a hand lina .. landa på 1300:- tror det blir bra nog åt den lille killen !!!
 3. Mr.Corrado

  Damm

  Nu har man fått min pensionerade morfar att bygga ut dammen han har .. den är ca 40m i diameter och vi löste syresättningen med att montera en vattenpump i ett skåp och gjorde ett vattenfall av mindre typ ungefär som en laxtrappa i trä och betong inklädd i gräsvall ... blev riktigt bra och syresättning vart fantastisk... hoppas man kommer upp till morfar snart så man kan ta kort på spektaklet nu när gräset har växt och syresättningsdelen växt ihop med omgivningen!! Öringarna mår finfint där och största han tagit upp var på 6,7kg detta år !! Tack för mycket trevlig läsning!!
 4. Sitter och kikar runt lite bland spö och rullar men vet inte riktigt vad jag ska snöa in på !!! Ett nybörjarset för max 2000:- är enda kriterierna som ska fyllas . Det jag kollat på är . http://www.dan-tackel.com/1186/charon http://www.dan-tackel.com/979/kispiox Eller alternativt plocka ihop ett eget med http://www.dan-tackel.com/1006/exp4 som grund !! Vad tycker ni och vad har ni för erfarenheter! Mvh Andreas
 5. Tack för det svaret.. material tänkte jag inte köpa alls i början utan först alla verktyg och sen kolla det flugor jag vill ha och köpa material för just dem .. då har jag ju lite att träna bindteknik på .. sen tänkte jag utöka ! Tack rickard ska bege mig till bibblan direkt =)
 6. För nån vecka sen skrev Jock scott ett inlägg riktat till mig om vAd man ska köpa som Basicgrejer för flugbindning!! Kan nu inte finna nåt inlägg. Skulle nån kunna göra en liten lista av det nödvändigaste Samt en liten bra att ha men ej nödvändigt.. sen skulle jag också vilja ha nån länk där det finns bilder presentationer för flugbindnigar ! även länkar för böcker man kan köpa med flugbindarövningar .. ja alltså för en gedigen nykläckt amatör =) Tack på förhand!!
 7. Måste ju faktiskt svara emot... de ska inte skämmas bort .. de ska respekteras som en jämlike .. det jag vill ha av henne ska jag gladeligen ge henne !!!
 8. får nog ta och ringa in det datumet i almanackan!!!
 9. MSX Emerald 9" #6 RT Steelhead pro fly 9" #6 (under all kritik) Flextec 10"6` #7 (svajarnas svaj)
 10. kolla in http://www.bergeforsfisket.com/ där står det mesta om hur fisket är just nu!! du kan ju jaga 29kg lax =)
 11. Godssökning MSX Fly Fishing Transporteras Postnr 82065 Ort FORSA Avsänt 2011-10-18 Ja så ser det ut nu =) MSX Emerald 9" klass6. Samtidigt lyckades jag vinna en tradera auktion på Vision Cult WF6F tror ni spö och lina funkar bra ihop. är Visions linor nåt att ha??
 12. Mr.Corrado

  Postverket

  Och hur menar du då!!! spelar väl ingen roll om man får försändelse nummer om de skickar det till sverige istället för usa , eller??
 13. Mr.Corrado

  Postverket

  Kan gå i god för att den postpersonal vet vad det handlar om .Jag som körde åt posten för x antal år sen insåg att all post som kommer från Torsvik och örebro ska kollas noggrant . det va säkert en hel pall varje gång jag va där som jag inte tog med pga skador av alla de slag!!!
 14. Tack för svaren .. ja man kan missa mycket när man letar =) jo binda upp kan man om man kan .. ska träna lite men det lär inte bli lätt=)
 15. Har letat i trådar fram och tillbaka men finner inget. kan ni dela med er av lite tips och gärna bilder på vad som fungerar till vad nu på hösten! och gärna vad man ska köpa på sig till våren ! Tack på förhand / Andreas PS. finns Öring, röding, rengbåge, harr och diverse vanlig skitfisk här!!!
 16. Mr.Corrado

  MSX spö

  Då va det bara att vänta då !! så får man se hur detta blir! hoppas det hinner komma innan fredag iaf =) tack för svaren .
 17. Mr.Corrado

  MSX spö

  Sitter nu här och trummar på knapparna !!! Vilket spö passar mig bäst? klass 5 eller 6 ? MSX Sapphire eller emerald? Har ni nåt av ovanstående skriv gärna va ni tycker ! Mvh / A
 18. Tack för ett mycket specifikt svar .. tryckte precis på sänd beställning =)
 19. ja sitter faktiskt och kollar efter lite verktyg och sånt.. ska faktiskt gå ner till slaktboden och se om man kan få en bit älgkalvhud =)
 20. Den baggen såg ju ruskigt verklig ut . ja tänk om man kunde binda själv =)
 21. 3 dar nu i P&T vatten för mig runt forsa .. men inte ett enda vak eller napp.. slutade gårdagen med att plocka 15 kg kantareller istället =) tror jag behöver införskaffa mer/andra flugor.. Tips??
 22. finns ingen liten flärp i metall där då?? isf ska du trycka in den ganska hårt och dra ut spolen enligt vad jag läst ska du trycka på centrumgrejen för att lossa spolen!!
 23. Koppar mässing och allt annat som kan ge blänk är väl bra . Men abborren bryr sig inte då den är en rovfisk som hugger efter allt som kommer i dess revir oavsett om den är hungrig eller inte !! och vatten är väl lite svårtydigt eftersom fisken ser tvärtom. vi uppfattar vatten som mörkt pga botten/partiklar i vattnet. men man måste väl ta i akt vad väder det är som råder ljust mörkt sol regn. fast ingen dag är den andra lik !!! det är vad jag tror. inge fakta =)
 24. SKulle det bli en läcka så ska jag roffa åt mig en .. SKitläckra .. en rulle med oldschooltema vore kung 0)
×
×
 • Create New...