Jump to content

bolander

Members
 • Posts

  249
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

bolander last won the day on December 1 2020

bolander had the most liked content!

About bolander

 • Birthday 07/01/1964

Information

 • Bostadsort
  Huskvarna

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  joakimbolander1@gmail.com
 • Telefon
  0702491088

Recent Profile Visitors

2,575 profile views

bolander's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

52

Reputation

 1. Om du säljer rullen till mig för 2200 kr och jag betalar rek frakt Postnord 63 kr som det kostar om du laddar er appen har vi en dil då? Mvh Peter 

 2. Jag kör Epics egna till mitt 686 och den funkar naturligtvis mycket bra... Annars blir det sällan fel med Peach lagom lång klump och inte så tunn skjutlina, känns balanserad i luften, presenterar fint och få linor går så tyst/smooth genom ringarna. Sedan har cortlandlinorna lite linminne som lätt fixas med att sträcka den när man revar av den från rullen inför första kastet. Och att det talas om den än idag otroligt... har väl snart gått ett halvt sekel sedan den kom ut på marknaden. Jag har kört med den av och till sedan 70-talet, känns som en kär gammal vän... så man kanske är lite färgad....
 3. SA linor av typen texture och speciellt sharkskin är väldigt följsamma och har kanske lägst minne men då får man stå ut med ljudet i ringarna.
 4. Om man bara tänker estetiskt och diameter på rullarna tycker jag det beror på typ av korkhandtag/rullfäste. På half wells passar mindre rullar bra proportionsmässigt. På full wells-handtag är det snyggare med större rullar och är det fighting butt kan man ha ännu större.
 5. Jag har foam cutters till vingarna som man lägger som ett sluttande hustak över kropp som kan vara av foam eller dubbing. Ger en smal vinge med naturtrogen siluett som jag inte haft problem med snarare tvärt om ger en viss tyngd i flugan så tafsen sträcker bättre i vinden. Jag gör ett snitt mitt i foamet på längden med ett rakblad så vingen kan vikas och sedan limmar man vingen mot kroppen.
 6. Jag har börjat köra med foam-nattsländor med rapphönehackel, siluetten blir distinkt och det verkar dom gilla, haft riktigt bra fiske på harr och röding. Kör både e12-storlek och större. Finns ju fördelar med foam.... flyter så länge flugan håller ihop. naturtrogna blir dom också.
 7. Ahh jag hade ett bra fiske på skrubba från båt.... ett distriktmästerskap som jag vann. Jag hade förberett tackel med lagom stora krokar betade med smala korta remsor av sill. Jag gjorde mothugg så fort jag kände hugget (Munnen är ju ganska liten och med hel räka kanske det är idé att vänta)
 8. Redan Merdian 9' #6 räcker till ganska tufft fiske... Testade Vätterlaxfisket från land i november i ganska kraftig vind.Jag hade en Guideline coastal #7 , 17 gram som jag använde i brist på annat och det funkar. Dessa kom upp den största vägde 4,5
 9. Har du någon åsikt om Merdians längder? Noterar att mitt 906 är nästan 10cm kortare än mina andra 9-fotare och dessutom såg jag på en mässa att 907 var ca 10cm längre jämfört med 906:an som stod jämte! Ville ställa frågan men säljarna var upptagna. Och ja dom var märkta 906 och 907
 10. Hej! Hur är det med vevriktningen, vänster eller höger alt omställningsbar på "Marquis 5"? Kan du tänka dig ett "paketpris" på bägge rullarna(även Marryat)

  M v h

  Leif

  1. bolander

   bolander

   Den är ställd vänster men som på den vanliga marquisen med clicker är det bara att engagera den andra clickern om man vill byta vevriktning.

   CMR-rullen säljer jag åt en kompis så vill inte gå ner i pris... frakten bjuder jag på men det gör väl varken till eller ifrån.

   Mvh Joakim

 11. Ja, Christian på Fine Tackle bygger spön som ingen annan... Christian fick i uppdrag att bygga spöet med rullen i åtanke, själv skickade jag rullen till Emanuelsson som bytte ut vev/motvikt till dito i trä.
 12. Epic 686 + Emanuelson Trout 2 blev en snygg kombination...
 13. Ja i trakterna av padjelanta... Skulle bli min matfisk för dagen... fick den inte riktigt genomstekt i regnet och så började jag tänka lite väl mycket på den halvsmälta slemmiga råttan. Brukar inte vara äckelmagad men här gick gränsen.
 14. Jag har också en musimitation i asken... en mus simmar väl i samma hastighet och inte så ryckigt, så har jag tänkt fiska den eller kanske ändå blir bäst att smårycka? Den här öringen vägde nog knappt kilot och hade en ganska stor mus i magen, svårt att se vad det var men kanske lemmel.
 15. I mitt favoritvatten har jag fått några harrar över kilot med öppna eller läkta sår efter gädda, känns tråkigt! Gäddorna vänder väl harren för att sluka, antar att harr i den storleken är svåra att hantera och ofta klarar sig, om nu inte gäddmadammen är i farten vill säga... Bidrar väl till att hålla uppe medelvikten på harren man fångar men om det gynnar harren känns tveksamt.
×
×
 • Create New...