Jump to content

lalle81

Members
 • Posts

  15
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by lalle81

 1. Kikat på ett nytt spö i #6. Har någon jämfört XO och XO Graphene med varandra, vad är skillnaderna i känslan mellan de två?
 2. Låter som man kan komma relativt billigt undan ändå.. Jag får kika lite närmare när det börjar bli dags, tack så länge!
 3. Tack för tipset Morgan! Ska absolut kolla tradera och säljsidor! Jag fiskar i princip bara efter harr/öring/röding och blir mest klassiker som Haröra, streaking caddis, superpuppan, klimkhammer, wolly bugger, e-12 mfl. Om man ser till endast städ och verktyg, vad är absolut nödvändigt eller värt att satsa på?
 4. Lyfter denna tråd. Funderar själv på att börja binda till hösten och har läst att skippa färdiga kit för att istället satsa på ett hyggligt städ, bra sax, trådhållare etc. Exakt vad kan ni rekommendera som är bra men inte kostar skjortan?
 5. Tack för eran input! Ska överväga ev helikoptertur eller fiskecamp.
 6. Körde på ett par Kura Large tillsammans med skon Tossu.
 7. Tack för tipsen. Bestämt mig för Kura men ver inte hur jag ska tänka ang storleken L eller M. Känns som att Large blir aldeles för stort i midja och bröst, där skulle Medium gott passa enligt tabellen. Undrar om längden (inseam) är lång nog för M? Mätte just mina jeans de är 84cm upp till grenen.
 8. Tack Puoltsa, bra tips! Du har en poäng där, undvika alla turistfällor och chansa på något eget. Ska kolla kartan och nätet se om man kan hitta något spännande!
 9. Jag och polaren tänkte åka upp till fjälls nästa vecka och flugfiska ett par dagar. Finns det någon som kan rekommendera ett bra ställe med öring/röding som inte är längre än en dags vandring? Föredrar att det är öppet kring vattnet och inte så mkt snår och liknande. Gärna rinnande vatten, men annars går sjö bra. Tacksam för lite tips!
 10. Ni som har Kura, hur är de i storlekarna? Är 183cm, normalbyggd 83-84kg.
 11. Tack för alla svar! ? Härlig bild Jonas! Lutar nog mest åt ett par Kura just nu, de flesta jag läst om verkar hålla riktigt bra, samt fishline sa att de varit väldigt lite reklamationer på den modellen. Sen har jag knte bestämt ang skorna.. Börjat snegla på korkers med. Gillar idén med BOA och utbytbara sulor, lätta men verkar ändå ha stabilitet och vara hållbara. Frågan är isf vilken modell, vad har ni för erfarenheter av dem?
 12. Måste investera i ett par nya vadare med skor. Har läst lite och Vision verkar många rekommendera, frågan är vilka. Var inne på Ikon 2.0 med skor och mejlade med en butik och de rekommenderade inte Ikon 2.0 utan istället Kura eller Scout eftersom det varit så mkt fel och reklamationer på Ikon 2.0, men menade samtidigt att Vision säger ha åtgärdat det och bytt ut sortimentet förra året. Har ni några erfarenheter av det? Är det någon som kör Kura eller scout? Sen finns en modell som heter Gillie ultra. Fiskar inte så mkt per år men vill bara ha ett par vadare som håller bra många säsonger framöver. Därför jag tyckte Ikon verkar fin med 3/6 lager och många positiva omdömen iaf på äldre Ikon vadare på nätet. Har ni några erfarenheter av Visions skor? Hopper, Loikka, Tossu? Är den sistnämnda den nyaste modellen?
 13. Fick mitt TFO Bvk #5 idag och undrar vilken lina som kan funka bra. Har sett många som rekommenderar RIO Grand eller Gold, SA Gpx/Mpx verkar också vara ett populärt val. Frågan jag undrar över är vilken gramvikt jag ska titta på, iom dessa linor verkar ha modifierats under åren?
 14. Behöver nytt spö i år och har kikat på både Vision Tane och TFO Bkv, gäller klass 5. Var riktigt nära att beställa TFO, men blev lite fundersam efter jag läste Yellostone Anglers kommentarer på #5 och #6, att de skulle vara aldeles för stiffa och helt sakna känsla för kortare kast och ha hög swing weight. Däremot skulle #8 vara riktigt bra. Sen verkar det som många spön har knäckts.. Håller ni som testat/äger TFO Bkv #5-6 med om kommentarerna som YA skriver om? Vision Tane går att få för samma peng. Har ingen erfarenhet av Vision men hört mkt gott.. Vad säger ni Bkv eller Tane..eller annat?
 15. Hej! Fyller 30 nu i november och tänkte bjuda mig själv på en flugfiskeresa någonstans till annat land max 1 vecka. Är det möjligt att flugfiska den tiden på året? Har ni något/några ställen att rekommendera? Jag letar inte efter ett exklusivt paket utan försöker komma så billigt som möjligt undan då jag är student! Alla tips är välkomna!!
×
×
 • Create New...