Jump to content

F'n'F

Members
 • Posts

  183
 • Joined

 • Last visited

Information

 • Bostadsort
  Malmö

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  rusmir_fajkovic@yahoo.se
 • Telefon
  0739417080

Recent Profile Visitors

1,238 profile views

F'n'F's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

29

Reputation

 1. Bra tips Subbuteo… testar med dem och återkommer
 2. Var och fiskade på ett P&T ställe igår, och efter ganska trögt fiske lyckades jag fylla kvoten och skulle då rensa två fina regnbågar på ca 2 kg var. Jag fick de båda väldigt nära bryggan jag stod på och kunde se hur de simmade och när de tog flugan. De simmade med öppen mun, rätt så mycket öppen… tog flugan reflexmässigt när den var vid munnen, alltså det var inte så att de jagade den. Och fighten var nästintill obefintlig trots att båda var fina, stora och med fantastiska hela fenor. Trodde att det kunde bero på att vatten varit varm (18 grader)… När jag skulle rensa dem upptäckte jag att bägge hade sönderspruckna magsäckar. Magsäcken var helt öppen och tryckte jag med fingrarna så sprack vävnaden direkt på längden. Vanligtvis är magsäcken ganska seg och tålig. Har aldrig varit med om något liknande. Kan tillägga att flugorna satt i mungipan, och att min knivteknik vad gäller rensning inte kunnat orsaka detta. Har också märkt att flugor som vanligtvis fungerar i denna sjö (där jag fiskat regelbundet och ofta i 15 års tid) i år inte fungerat alls och att det är väldigt få fiskar som tagits upp, så stället har fått massiv kritik i social media… trots att sjön fyllts på regelbundet med tillsynes fin fisk. Undrar om det inte rör sig om någon sjukdom… Någon som varit med om något liknande?
 3. Snälla, ge inte råd om ni verkligen inte är säkra på vad ni påstår eller har testat det själva. Skrapa inte, slipa inte klingan med något - då får ni märken på klingan. gällande värme - sök på youtube, se det med egna ögon
 4. Värm den försiktigt med värmepistol, är det epoxy så kommer du att kunna "torka bort" det. Slipa inte, då får du bara fula märken
 5. Vill byta ut ringar och holkar på ett gammalt bambu spö, men hittar inget företag i landet som säljer delar. (HiLevel, har begränsat utbud med mycket dåliga beskrivningar av produkter)… Finns det någon mer seriös försäljare? (Behöver egentligen inte vara i Sverige)
 6. Har någon av er prenumeration på RodMaker Magazine? Jag har förgäves försökt kontakta deras europeiska representant… så jag undrar om information på deras sida är korrekt. Finns tidningen att köpa någonstans i Sverige?
 7. Vilken lack är bra till glasfibers klingor?
 8. Ingen som råkar ha toppdelen till salu?
 9. Köpte det begagnat och kollade bara på nätet vad som gäller för garanti…. Ska kolla Normark också, tack för tipset!
 10. Har råkat bryta av toppdelen på mitt G-Loomis glx max 9' #6…. och kommit till insikt att det i princip inte går att beställa ny topp från Loomis.. Finns det ersättningsklingor? Ngn som vet eller har bra tips på hur man skulle kunna lösa problemet?
 11. Någon som kan tipsa om var man kan fiska havsöring nära Karlskrona… Är på besök här och de som jag besöker håller (märkligt nog) inte alls på med fiske…
 12. Jag lyckades identifiera mina genom att söka på möjliga och stämma av längden och färger… men, det kanske kan vara en idé att få igång en sådan hemsida
 13. Rio Azul verkar verkligen vara rätt produkt… De hade inte min storlek på lagret på Ruoto, men jag ska ändå ta mig till butiken först för att prova dem innan jag bestämmer mig.
 14. Har en massa fluglinor lite överallt och tänkte sortera bland dessa lite… MEN… jag har slarvat med att anteckna vilken lina som är vilken… vissa tillverkare är snälla och markerar linan, men nu har jag en hel del där jag enbart vet vad det är för klass och färger på dessa. Finns det någon hemsida eller liknande som man kan få hjälp av när man vill identifiera vad det är för lina man har?
×
×
 • Create New...