Jump to content

F'n'F

Members
 • Posts

  183
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by F'n'F

 1. Bra tips Subbuteo… testar med dem och återkommer
 2. Var och fiskade på ett P&T ställe igår, och efter ganska trögt fiske lyckades jag fylla kvoten och skulle då rensa två fina regnbågar på ca 2 kg var. Jag fick de båda väldigt nära bryggan jag stod på och kunde se hur de simmade och när de tog flugan. De simmade med öppen mun, rätt så mycket öppen… tog flugan reflexmässigt när den var vid munnen, alltså det var inte så att de jagade den. Och fighten var nästintill obefintlig trots att båda var fina, stora och med fantastiska hela fenor. Trodde att det kunde bero på att vatten varit varm (18 grader)… När jag skulle rensa dem upptäckte jag att bägge hade sönderspruckna magsäckar. Magsäcken var helt öppen och tryckte jag med fingrarna så sprack vävnaden direkt på längden. Vanligtvis är magsäcken ganska seg och tålig. Har aldrig varit med om något liknande. Kan tillägga att flugorna satt i mungipan, och att min knivteknik vad gäller rensning inte kunnat orsaka detta. Har också märkt att flugor som vanligtvis fungerar i denna sjö (där jag fiskat regelbundet och ofta i 15 års tid) i år inte fungerat alls och att det är väldigt få fiskar som tagits upp, så stället har fått massiv kritik i social media… trots att sjön fyllts på regelbundet med tillsynes fin fisk. Undrar om det inte rör sig om någon sjukdom… Någon som varit med om något liknande?
 3. Snälla, ge inte råd om ni verkligen inte är säkra på vad ni påstår eller har testat det själva. Skrapa inte, slipa inte klingan med något - då får ni märken på klingan. gällande värme - sök på youtube, se det med egna ögon
 4. Värm den försiktigt med värmepistol, är det epoxy så kommer du att kunna "torka bort" det. Slipa inte, då får du bara fula märken
 5. Vill byta ut ringar och holkar på ett gammalt bambu spö, men hittar inget företag i landet som säljer delar. (HiLevel, har begränsat utbud med mycket dåliga beskrivningar av produkter)… Finns det någon mer seriös försäljare? (Behöver egentligen inte vara i Sverige)
 6. Har någon av er prenumeration på RodMaker Magazine? Jag har förgäves försökt kontakta deras europeiska representant… så jag undrar om information på deras sida är korrekt. Finns tidningen att köpa någonstans i Sverige?
 7. Vilken lack är bra till glasfibers klingor?
 8. Ingen som råkar ha toppdelen till salu?
 9. Köpte det begagnat och kollade bara på nätet vad som gäller för garanti…. Ska kolla Normark också, tack för tipset!
 10. Har råkat bryta av toppdelen på mitt G-Loomis glx max 9' #6…. och kommit till insikt att det i princip inte går att beställa ny topp från Loomis.. Finns det ersättningsklingor? Ngn som vet eller har bra tips på hur man skulle kunna lösa problemet?
 11. Någon som kan tipsa om var man kan fiska havsöring nära Karlskrona… Är på besök här och de som jag besöker håller (märkligt nog) inte alls på med fiske…
 12. Jag lyckades identifiera mina genom att söka på möjliga och stämma av längden och färger… men, det kanske kan vara en idé att få igång en sådan hemsida
 13. Rio Azul verkar verkligen vara rätt produkt… De hade inte min storlek på lagret på Ruoto, men jag ska ändå ta mig till butiken först för att prova dem innan jag bestämmer mig.
 14. Har en massa fluglinor lite överallt och tänkte sortera bland dessa lite… MEN… jag har slarvat med att anteckna vilken lina som är vilken… vissa tillverkare är snälla och markerar linan, men nu har jag en hel del där jag enbart vet vad det är för klass och färger på dessa. Finns det någon hemsida eller liknande som man kan få hjälp av när man vill identifiera vad det är för lina man har?
 15. Tack Kent... Åter till frågan… Skulle ngn kunna tipsa mig om vilka vadarmodeller som är tunna och lätta, hög genomsläppning av värme?! I förväg tacksam...
 16. vattnet har temp på ca 15 grader… ute är det 25… då borde man inte svettas i vadarna jätte mycket. Har tidigare haft en modell från Patagonia som var väldigt tunna och lätta, men kan tyvärr inte hitta några liknande… allt som säljs i Sverige verkar vara anpassat till kylan.
 17. Kan ngn rekommendera bra sommarvadare… Mina Orvis och Patagonia vadarna är utmärkta till de kalla dagarna, men nu när temperaturen överstiger 25 C blir man ordentligt svettig i dem.
 18. Den smidigaste lösningen hittills… Respekt!
 19. Jag tror inte att det kommer att vända om inget görs åt de två viktigaste åarna i området. Denna del av Skåne är dessutom hårt drabbat av industri, går inte ens att jämföra med resten av Skåne som i jämförelse med den utvecklingen som pågår runt Malmö är rena vildmark… Men jag befarar att detta kommer att spridas, så det kanske är dags att agera tillsammans innan även ni som fiskar kring Kivik och fortfarande retar er på "småsaker" i form av "blank eller besa"... får känna av det som vi har här...
 20. Jag tänker på västra sidan vid Barsebäck och neråt mot Malmö där jag fiskar som mest… sidan mot Kivik har kanske inte samma problem, men här är det mycket sämre fiske de senaste 5 åren.
 21. År efter år ältas det samma visa… blank eller besa… när ska vi fokusera på det verkliga problemet - övergödning som skånska bönder står för och övriga föroreningar… lekplatserna för öringen ser mer ut som betesmark än åar… vattnet är fullt av avfall som håller på att ruttna vilket våra myndigheter inte verkar bry sig om. Ta er till mynningen av Segeån och kolla på "vattenkvalitet" - stinkande sörja förorsakad av Sysav… Löddeå = betesmark… men, när man kollar på mätningar som är gjorda så heter det "hög syrehalt, hög vattenkvalité" etc… vilket inte är så konstigt om man vet att proverna tas i strömmande partier långt ifrån de förorenade ställen. Så jag undrar om vi verkligen gör oss en förtjänst genom att "anklaga" varandra för att ta hem besor, och inte reagerar på att bönderna övergödslar och när Sysav och våra kontrollmyndigheter struntar i de problemen som är så uppenbara. Till slut… små eller stor fisk… so what… jag märker snarare att det saknas fisk, vet inte om jag haft otur de senaste säsongerna eller om det är fler än jag som har märkt det här i Skåne.
 22. Jag saknar den tidigare mixen med flugfiske- vildmarks- och båtmässa… man hade tre av sina stora intressen på ett o samma ställe... Men, det är bra att samla alla fiskare "under samma tak". I år verkar flugbindartorget bli extra intressant… Barry Ord Clarke och Jon Strand vill jag gärna byta några ord med...
 23. Jag har varit sugen på att prova fiska där… men var är det bra att stå? Till vänster om brofästet eller till höger i viken vid campingen? Jag var där för ngn månad sedan och kollade. Det stod några på stenar vänster om brofästet, men där är det nog inte möjligt att vada och ganska svårt att flugfiska med tanke på utrymmet bakom sig.
 24. Tips - Wizzair har billiga flyg till Tuzla (ngt närmare Ribnik än Sarajevo)
×
×
 • Create New...