Jump to content

nöjesfiskare

Edgemember
 • Content Count

  295
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About nöjesfiskare

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Male
 1. Jag köper i princip bara (flug)fisketidningar när jag skall åka tåg eller flyga samt att jag ibland ber min fru köpa med sig ett lösnummer om jag ligger till sängs och är sjuk. Sedan händer det väl att man impulsköper en tidning någon gång när man handlar mat, oftast vintertid när abstinensen är som värst. Jag tycker också att det mest är upprepningar varvat med reklam. Såväl uppenbar som maskerad. Personligen föredrar jag de brittiska tidningarna och i viss mån Flugfiske i Norden.
 2. Arjon rörbyggt glasfiberspö... jag gissar på 60-tal, den senare hälften av decenniet. Men jag spekulerar bara. Dessvärre är det nog ingen värdefull dyrgrip. Bäst är att kolla med Christian, forumets egen Dr. Glasfiber. Han om någon bör veta om just detta spö är åtråvärt eller ej. Annars är det nog mest intressant för någon som av rena nostalgiskäl vill ha den spömodell som de en gång började sin flugfiskekarriär med.
 3. Jag tänker då aldrig mer försöka något här på Edge som säljs med budgivning. Fixar man inte att som säljare släppa något till ett lägre pris än vad man hoppats på kanske man skall redogöra för hugade spekulanter att man vill ha Xkr eller högstbjudande över detta pris.
 4. Jag tycker att bud är ok under förutsättning att man klargör följande: När slutar budgivningen? Har man ett "reservationspris" skall det tydliggöras. Tex högsta bud över Xkr får köpa saken. Annars kan det bli trist. Som tex när en viss sak lades ut och bud efterfrågades. Jag gav då ett bud som eventuellt var något lägre än svenskt Traderapris men ändå över amerikanskt/internationellt eBaypris för just den saken och mer eller mindre i det skicket. Och trots att jag var ensam budgivare får man sedan PM om att "jag kan inte släppa till det priset, jag tar bort annonsen". Tack så j-a mycket! Dålig stil enligt mig. Sätt för tusan ut minimipris eller gilla läget. På sveriges största flugfiskeforum var intresset och värdet uppenbarligen inte högre än vad jag erbjöd.
 5. Jag säger som decode; kul läsning och fina bilder på mycket läckra rullar. De ser verkligen gedigna ut och väldigt stilrena. Me like!
 6. Ja inte var det snyggt i alla fall. Jag kastar nog hellre kortare med ett spö som inte skrämmer fisken till döds.
 7. Idag tokvakar det igen. Tusan vad sugen jag blir. Strömmen har tydligen fått tillskott av öringar 2-5 kg samt rödingar på 1 till dryga 2 kg.
 8. Med rätt kryddor smakar säkert även snorgärs gott. Men jag tvivlar på att det går att göra något åt pangasius. Möjligen om den långkokas i en vindaloogryta så att det kryddstarka åker in i varenda liten fiber av fiskköttet.
 9. Om du vill säkra med än mer backing så är nog 4/5 inte helt fel heller. 70 x 1,5 = 105. Marksman 4/5 väger 106g så det fungerar nog.
 10. Jag har ett 9-fots Fario #5 och på det använder jag en Hardy Marksman 4/5. Rullen ser mycket bra ut på spöt och är dessutom lätt. Kanske skulle en Marksman 3/4 (98g) sitta som en smäck på ditt spö?
 11. All fisk är inte god. En gång åt jag pangasius och det smakade vedervärdigt. Dysmak! Aldrig mer... dessutom var konsistensen inte trevlig heller. Asiatisk sjötunga hade de mage att kalla det, lol.
 12. Röding är kanongott tillagat på olika sätt. Abborre som paneras och fylls med smörstekta kantareller samt persilja... mums! För att inte tala om rökt abborre... så gott att jag förvånad över att det inte är olagligt. Gäddfärs är en höjdare (och det enda sättet jag äter gädda på). Gös är finfin att göra fiskgratäng på. Rödtunga är jättegott. Rökt hälleflundra har jag ätit en gång på julbord, farligt gott! Det finns så mycket god fisk både i svenska vatten och utomlands.
×
×
 • Create New...