Jump to content

BarraBuster

Members
 • Posts

  499
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

BarraBuster last won the day on November 27 2013

BarraBuster had the most liked content!

About BarraBuster

 • Birthday 01/20/1983

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Malmö
 • Intressen
  Fiske, Ford och Foto

Kontakta medlemmen

Recent Profile Visitors

1,715 profile views

BarraBuster's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

67

Reputation

 1. Vilka dimensioner nylonlina använder du? Hur upplever du nylonlinans spolminne? Mvh
 2. Jag körde WF Lina på kusten några år sedan men kände inte riktigt att det funkade. Dock hade jag ingen linkorg då och löslinan var till mer besvär än nytta. Klumpen och skjutlinan löste en del av de problemen (till priset av nya, tydligen). Det är kanske läge att återbesöka utbudet av WF linor igen. Spontana förslag till ett 9’ #7 Hardy Zenith Sintrix (jag skrev #8 tidigare. Fel av mig)? (Medveten om att det är en svår fråga med dagens utbud, men alla har väl en favorit?) Mvh
 3. Hej! Jag kör kustfisket med en Shooting Head #8 och en variant av limmad (?) running line i nylon. Den har inte mer än två eller tre säsonger (ganska sporadiskt användande) under bältet. Jag är dock osäker på vilket fabrikat det är. Den senaste tiden har jag lagt märke till att running linen delar på sig. Se bifogad bild. Har någon här förslag på bättre alternativ, fabrikat eller teknik?
 4. Odling som sådan har jag inget emot. (Det vore dubbelmoraliskt om jag var då jag stödjer PT dammar). Däremot kan man utföra det på bra och dåliga sätt. Storskalig odling till havs har ju bevisats (flera gånger om) att vi inte har förmågan att utföra på ett vettigt sätt, så något behöver ändras. Odling på land kan ju vara en lösning på en rad olika problem som havsodlingarna lider av som lösdrivande kassar, rymlingar, bottendöd och sjukdomar mm. Här finns ju en möjlighet att ändra metat lite, och jag hoppas att de verkligen tänker igenom projektet och hela kedjan och satsar rejält på den. En odling på land kan ju öppna dörrar till exvis vidareutveckling av aquaponisk odling som jag nämnde. Sen stod det något om någon insektsbaserad foder? I så fall blir det kanske inte lika högt tryck på betesfisk till havs? Insekter är ju inte direkt svåra att odla och kan mycket väl vara ett möjligt alternativ? I slutändan kommer det ner till konsumenterna. Är folk villiga att betala en extra krona för en med hållbar laxbit eller fortsätter de köpa sunkig, sjuk och ohållbar laxarumpa från ett system som är föråldrat? (Förmodligen det senare, tyvärr)
 5. Jag är optimistisk kring detta. Dock blir, precis som nämnts tidigare, avfallet uppskalat också. Men här är ju ett tillfälle att vidareutveckla exempelvis aquaponisk odling på lika stor skala. Vattenfiltreringen skojar man inte bort heller och energiåtgången blir häftig vintertid.
 6. Är detta Sveriges första ordentliga dammutrivning mån tro? Inombords hoppar hjärtat av glädje. Är en damm obselete så ska den bort. Har någon varit där och tittat till arbetet? Mvh Niklas
 7. Flugbindning till Instagram får väl anses som "nyttigt" eller "vettigt" för dagen. Det blev någon variant av Pink Pookie Hopper ikväll.
 8. Shit-pommes det var längs sedan jag var här. Tiden går fort - oavsett om man har roligt eller ej känns det som. Det har inte hänt så värst mycket sista tiden. Sitter fortfarande kvar på mina 18 arter än idag, men så har det inte fiskats så mycket nytt heller. Gick med i Instagram dock. 50onthefly Ta en titt! Tog även steget in i drönarträsket och ser fram emot höstens fiskafänge med lite foto och video från ovan. http://femtiopafluga.blogspot.com
 9. Tidigare hade jag en uppsjö rullar av olika fabrikat. Vision, ABU, LOOP, Fenwick och någon halvgjuten "no-name" variant. Men ABU'n blev gammal och utsliten, Fenwick'en sålde jag tillsammans med spöt då 2 delat 9 fot var lite drygt att konka runt på och "No-name'en" ligger på någon vind någonstans. Vision blev jag lite trött på för jag upplevde det som att de spottade ut nya modeller titt som tätt men när man skulle ha en extraspole så hade modellen redan utgått. Så Vision åkte också. Slutligen hade jag endast två gigantiska Loop MegaLoop kvar och de kan man inte ha till Bondemöllas regnbågar eller på Öringkusten i syd. Jag kompletterade arsenalen med: * Danielsson DryFly till alla smååar, regnbågar och dylikt * Danielsson F3W 7ten för kusten, gäddan och det mindre tropiska saltet. Kommer köra Danielsson framöver.
 10. Hej! Jag är lite inne på samma spår. De senaste passen i veckan har jag bedrivit kväll och nattfiske runt Kämpinge och Fredshög. Dock har inget nypt flugan än. Ytvattnet är ju runt 20 strecket så det är kanske inte så konstigt att fisket är lugnt. Annars har jag hört lite om Falsterbo, precis vid kanalen tex. Långgrunt med sandbotten till man kommer ut till det mörka området.
 11. Ja, även jag trillade ner i Instagramträsket. 50 on the Fly samt Swedish Leijon
 12. Visst är det så. Men att saker blir sämre kan ju omöjligt vara unikt för Sverige. Att områden har en ökning av besökare måste ju hända på fler platser inom rimligt globalt avstånd eller vid jämlik miljö där effekterna inte är lika slående? Vilket agerande gör man där? Norge har väl länge klassats som Laxmekat och folk vallfärdar dit. Har Norges älvar samma påkänningar kring och i sina älvar som Sverige? Jag är väl medveten om deras laxindustri, men deras vildlax simmar ju inte runt i en balja dioxin hela livet. Det jag personligen är besviken och frustrerad över är att en gång i tiden, för inte så värst länge sedan så hade våra kuster, sjöar och vattendrag väldigt mycket fisk och liv i största allmänhet. Nu är det inte så längre, och det kan omöjligt beror på brist av C&R, trollingtävlingar och "husbehovsfiske"? Visst tar de sin beskärda del, men inte så mycket att ett bestånd har svårt att återhämta sig. Idag kör man 99% C&R på de 10 fiskarna som finns kvar i sjön istället för att försöka återskapa det beståndet på 100 fiskar som en gång fanns där och fortfarande köra 75% C&R. Jag är för C&R och utövar det flitigt, men det är inte lösning, varken kortsiktigt eller långsiktigt. Däremot är det ett ypperligt komplement till ett väl fungerande "system", som vi tyvärr inte har.
 13. Men gäller det alla? Gör alla trollingfiskare på detta vis? Givetvis inte. Trolling är en del av sportfisket. Trolling är knappast ett problem i det stora hela. Utsläpp, förgiftning och döda bottnar är större bovar än en flottilj båtar som fiskar en helg. Alla har fördomar, inte minst flugfiskare och andra har fördomar mot flugfisket. Det är synd.
 14. En snabbuppdatering av bloggen med summering av påsken och ny fotoleksak ? http://femtiopafluga.blogspot.com
 15. Nej, det blev aldrig 2 arter till innan 2016 tog slut. Åren där efter har inte heller bjudit på något seriöst fiske. Någon enstaka tur till Bondemölla och någon enstaka tur till kusten. Nu känns det äntligen som att mycket i livet har fallit på plats. Vill nog gå så långt att säga att 2019 kommer bli ett bra fiskeår för mig. Redan nu planeras det kustfisketurer, gäddfiske i Kna framåt hösten och den gånga helgen bjöd på "Blänkaren 2019" i fenomenalt fiskeväder. Resultatet finner ni här: http://blankaren.com En kortis från Blänkaren finner ni på bloggen http://femtiopafluga.blogspot.com
×
×
 • Create New...