Jump to content

Vaket

Members
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Vaket

 • Rank
  Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Enköping
 • Intressen
  Vin, kvinnnor och sång ;-) & Flugfiske såklart!

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  davidsvedberg@hotmail.com
 • Telefon
  0732615628

Recent Profile Visitors

403 profile views
 1. Se länk nedan, anmäl intresse till sportfiskarna https://www.sportfiskarna.se/Om-oss/Aktuellt/ArticleID/6110
 2. Tog 3 bågar idag på ett pars timmars fiske under fm. Två på torris och en på stor nymf. Kläckte mkt dagsländor. Högt vatten och ganska färgat. Alla fick gå tillbaks, så jag kan komma tillbaks och se om det går att lura dom igen i detta sköna lilla FlugfiskeSPA :)
 3. Köpte ett gäng flugor förra veckan, kvaliten är ok med tanke på priset. Krokkvaliten är för tidigt att säga nått om, då jag endast varit ute en gång och då fick en båge på torris av deras flugor. Det enda negativa är att jag beställde harörenymfer med guldskalle i stl 12 och fick istället strl 14. Har mailat dom, men inte hört ett ljud ännu efter 1v. Så servicen verkar inte vara på topp...
 4. Var där idag i ca 2h på fm och tog en båge på en guldskalle strl 12. Såg några vak och en av de vakade 2 ggr ca 0,5 m från land motsatta sida där jag stod. Försökte först lägga flugan nära andra sidan med lina tvärs över ån, svårt att få en bra drift då flugan snabbt började dragga när strömmen tog linan. Gick då runt en bit och över till andra sidan. La ett uppströmskast där flugan landade perfekt, tyvärr kom en vindpust och la linspetsen runt en grästuva på land...Fisken tog nästan direkt, tyvärr gick tafsen i mothugget. Tog antagligen i lite för mkt då jag inte hade riktigt sträckt lina...
 5. Numera stolt ägare av en Revo. Blev den då jag kunde få med mig direkt mot 6v leveranstid på en SUV...man vill ju inte missa hela maj. Dessutom är det 2011 modell och den var drygt 3000 kr billigare. Turbofenor och stort roder köptes även...lite sniket och märkligt av Hobie att inte ha de som standard då hon som sålde grejorna rekommenderade det stark. Frugan är inte lika övertygad som jag, hoppas hon ändrar sig när hon får prova och att barnen förhoppningvis har gjädje av den. Kommer gärna till Tierp och fiskar , var och vad fiskar du efter? Du får gärna visa en bild oxå.
 6. Några frågor till Jonas ang Ekolod(vilket jag antar du har), vad kör du med för sort, hur monterar du givaren och vilken typ av batteri driver det? Inte nått man kör till flugfiske direkt, men ekolod kan bli intressant i framtiden om jag ska ut och vertikala gös.
 7. Jag bor i Enköping, kommer att bli främst mälarfiske, men även nån tur i skärgården. Jag ska ta mig till Nacka på lördag och prova. Tyvärr har de inte SUV för provning just nu...Ser helt klart fördelarna med SUV. Sen kan jag tänka mig att bara ta en paddeltur oxå, då känns revon btr.
 8. Tack "Foorden" för bra info. Lutar åt en Revo helt enkelt. Kör du nått med ankare eller använder du pedalerna för att hålla positionen?
 9. Hej! Jag ska skaffa en hobiekajak. Revolution i båda längderna har de hemma för test, men inte outback. Nån som testat båda modellerna? Revolution är lite lättare och lockar mer. Får man träsmak efter lite fiske(Har en lite benig bak)? Ska tilägga att jag är 189 cm och väger 85 kg.
 10. Var i Malingsbo och fiskade pool 3 igår, helt stendött. Träffade en annan som heller inte känt nått. Han var även där i förrgår utan resultat, det hade tydligen varit mer folk då och ingen han talade med hade fått nått. Möjligt att nån med mer erfarenhet av vattnet hade tagit nån, men det kryllar ju inte direkt med fisk...Ganska mycket träd och stockar i vattnet, satte bort ett gäng flugor när jag fiskade djupt. Det är tydligt, som många konstaterat tidigare, att Sveaskog inte bryr sig att hålla ordning på vattnet. Kommer troligen inte åka dit igen, så mig behöver ni inte trängas med där;-)
 11. Blir en tur till Malingsbo imorgon, första gången sen 20 år, då gick det riktigt bra. Förstår fisket är sämre idag, så jag har inga större förväntningar. Nån som vet om nån av sjöarna med endast flugfiske är öppen? Svårt att hitta uppdaterad info om stället.
 12. Hur är det i Hedströmmen-Malingsbo? (Känns som denna tråd har spårat ur lite...) Har de öppnat för säsongen? Har man satt i något fisk?
×
×
 • Create New...