Intressant tråd!
Jag är varje år ute minst en vecka med en polare på fjället och varje år kommer man på vad man ska komplettera med inför nästa resa. Gällande mat så har vi alltid med ägg. De håller en par veckor i rumstemperatur. Stryktåliga förpackningar för ägg finns på naturkompaniet och liknande butiker. Vi har alltid en liten kylbag med engångs-ispåsar som håller ett dygn ungefär och då brukar vi ta med renskav, grädde, lagrad västerbottenost, bacon. Första middagen blir alltid renskav som man steker upp med vitlök, habanero-chili, salt, peppar och låter puttra i grädde. Till det dricks det rödtjut såklart:-)
Frukost första morgonen blir det alltid bacon och äggröra:-)
Resterande dagar äts det äggröra och kaviarmackor till frukost. Lunch och middag blir det oftast färsk fisk (om man är på ett ställe där man får ta reda på matfisk) med antingen ris eller pulvermos. Sedan är det inte så dumt att ha med sig två st frystorrmat, typ Blå Band taco stew (sviiingod) och de påsarna kan man dela på två personer. Sen har vi alltid med rikligt med ölkorv samt torkat kött.
De två ingredienser jag aldrig är utan är vitlök och chili. Det funkar till allt:-)
I prylväg så har jag den hårda vägen lärt mig att ta med en liten avbitartång. Sätter man en krok i kroppen så kan man behöva trycka igenom kroken för att kunna nypa av eventuell hulling. Skavsårsplåster kan vara bra att hitta om man ska vandra långt. Mygghuva kan vara bra att ha, kanske inte just när man fiskar men när man ska knoppa in en par timmar utomhus så kan den vara mycket välkommen när man ligger på rygg bland fjällbjörkarna.
Ett par crocstofflor är skönt att ta på när man kliver ur vadarna. De väger ju inget heller.