Jump to content

troutsniper

Members
 • Content Count

  420
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by troutsniper

 1. Har en extradel som kanske någon är intresserad av? Kom med ett bud på PM😊 Det jag säljer är en ny bottendel till ett Vision XO 950 (9fot klass 5). Plasten kvar på handtaget.
 2. Är några byten intressanta?
 3. Hej! Det ligger ett Loop opti Coast på tradera 9,6fot klass 7. Ta en titt på det😊
 4. Söker enligt rubriken en Waterworks Lamson ULA force SL. Den äldre modellen enligt bild. Strl 2 eller strl 2X. Skicka PM om du har en till salu!
 5. Grymt havsöringsspö!
 6. Jag slår ett slag för Vision XO 950. Otroligt lätt och välgjort spö. Förbannat trevlig känsla i spöt. Det fightas om förstaplatsen med Radian 590 bland mina favoritspön:-) Har du möjlighet så testa spöt! Du kommer bli positivt överraskad!
 7. Jag tycker du ska kolla ebay efter Scott S4S klass 6 eller 7. Passar oförskämt bra med Rio Outbound Short till fisket på kusten. Spöt är för saltvatten så komponeterna är bra! Jävla skjuts i den setupen🙂
 8. Rio Outbound Short klarar av att dänga tunga flugor i vind och är trevlig att rollcasta med. Jag kör den till min flesta "snabba" spön:-)
 9. Intressant tråd! Jag är varje år ute minst en vecka med en polare på fjället och varje år kommer man på vad man ska komplettera med inför nästa resa. Gällande mat så har vi alltid med ägg. De håller en par veckor i rumstemperatur. Stryktåliga förpackningar för ägg finns på naturkompaniet och liknande butiker. Vi har alltid en liten kylbag med engångs-ispåsar som håller ett dygn ungefär och då brukar vi ta med renskav, grädde, lagrad västerbottenost, bacon. Första middagen blir alltid renskav som man steker upp med vitlök, habanero-chili, salt, peppar och låter puttra i grädde. Till det dricks det rödtjut såklart:-) Frukost första morgonen blir det alltid bacon och äggröra:-) Resterande dagar äts det äggröra och kaviarmackor till frukost. Lunch och middag blir det oftast färsk fisk (om man är på ett ställe där man får ta reda på matfisk) med antingen ris eller pulvermos. Sedan är det inte så dumt att ha med sig två st frystorrmat, typ Blå Band taco stew (sviiingod) och de påsarna kan man dela på två personer. Sen har vi alltid med rikligt med ölkorv samt torkat kött. De två ingredienser jag aldrig är utan är vitlök och chili. Det funkar till allt:-) I prylväg så har jag den hårda vägen lärt mig att ta med en liten avbitartång. Sätter man en krok i kroppen så kan man behöva trycka igenom kroken för att kunna nypa av eventuell hulling. Skavsårsplåster kan vara bra att hitta om man ska vandra långt. Mygghuva kan vara bra att ha, kanske inte just när man fiskar men när man ska knoppa in en par timmar utomhus så kan den vara mycket välkommen när man ligger på rygg bland fjällbjörkarna. Ett par crocstofflor är skönt att ta på när man kliver ur vadarna. De väger ju inget heller.
 10. Hardy Zenith 486 med Marquis 5 rulle! Knarrelliknarrknarr😁
 11. Har svarat på ditt pm om hardyspöt.

 12. Giftemål nr 2:-) Scott S4s 905 och en Lamson strl 2
 13. Bifogar ett riktigt giftemål.
 14. Rio har två linor jag testat till det spöt som är bra för "tyngre" flugor. Ligger problemet i att kunna sträcka ut riggen så rekommenderar jag dessa linor: "Outbound short", samt "Salmo/steelhead", sen läste jag om "Intouch big and nasty" som skall vara för ändamålet. Den sista har jag ej testat dock. Lycka till!
 15. Rio har en line selector app som är grym. Där väljer du vilket spö du har (märke, längd , klass mm) , samt vad du ska fiska och i vilket sorts vatten så får du förslag på linor från appen. Endast Rioförslag men ändå en grym app:-)
 16. Fan det där är en redig rulle! Vacker!
 17. Här kommer en "ny" favorit för mig. Sage One 691 och en Lamson Series II strl 2 rulle. På rullen ligger en Rio Outbound short #6. Denna kombo fiskar havsöring på egen hand. Nästan så man kan sitta bredvid och dricka kaffe och titta på:-)
×
×
 • Create New...