Jump to content

höst

Members
 • Content Count

  61
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

höst last won the day on June 25 2013

höst had the most liked content!

Community Reputation

10 Good

About höst

 • Rank
  Member

Information

 • Kön
  Male
 • Bostadsort
  Göteborg

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  jimlaaksonen@gmail.com
 • Telefon
  0725791172

Recent Profile Visitors

660 profile views
 1. Riktigt bra fart på gäddorna nu. Verkligen haft kanonfiske, speciellt igår. Hittade en vik med pålandsvind och massor med betesfisk. fick under någon timme flera fiskar runt 1,5-3 kg. Avslutade med en på runt 4kg och årets andra meterfisk på kanske 6-7kg... Riktigt jäkla skoj!
 2. Bra dag idag ute på sjön. Vissa har lekt färdigt nu och det small på bra stundtals. 6-7 st kom upp och lika många missade hugg. Största för dagen tog polaren, +100cm och 5.7kg (smal och färdiglekt).
 3. Nu verkar gäddleken vara i full gång i de vatten jag fiskar i. Mycket lek och plask i vassen och otroligt lite kontakter med fisk i områdena utanför.. Om några veckor smäller det och det lär krylla av hungriga gäddor överallt! Någon mer som varit ute och testat?
 4. Japp, jag har testat hela veckan. Lite dåligt resultat faktisk och dom verkar inte vara så aktiva än. Inte där jag har varit iaf. I Onsdags noterade jag lite lek i en av sjöarna.
 5. Mares Wave, open heel. Funkar nog med vilken open heel fena som helst. Jag kör storlek XXL och de passar perfekt.
 6. Jag är frusen av mig och jag har testat massa olika varianter. Det som fungerar bäst för mig och håller mig varm en hel dag under vintern är följande klädsel. H/H fiberpälsbyxor samt fiberpälssockar. Dubbla fleecetröjor under min skaljacka. Vision subzero vadarbyxor, utan att använda känga. Drar på mig dykarfenorna direkt på sockan vilket ger mer värme. Stor skillnad i värme mellan Vision subzero (neoprene) mot mina vanliga andasvadare. Jag har också storlek 46-47.
 7. Ta någon morgonbåt ut till vrångö, knalla norr ut från färjeläget. Där finns några riktigt fina östvända vikar som bjuder på morgonsol. Biljett köper du på båten och kostar några tior som du kan betala med mobilen. Grymt fin ö som är lättillgänglig från saltholmen.
 8. Sjukt bra fiske denna höstdag 2016. Just denna högg våldsamt på ytgående tubfluga på halvmeterdjupt vatten.
 9. Bredvid "skicka" knappen nere till höger när du ska posta ett inlägg står det "Använd fullständig editor". Gå in på den sistnämnda och bifoga fil. Gött med bra storlek på fisken du fick, grattis!
 10. Jag hyrde stuga via Novasol. Grymt hög standard med både bastu och bubbelpool som värmer efter kalla fiskepass. Gångavstånd till grymma vatten. Nordöstra Bornholm, naturreservatet på norra spetsen är verkligen superfin med många platser att fiska på. Tänk på att färjan till bornholm är snuskigt dyr...
 11. Mycket snack om CnR, där väldigt många försöker försköna bilden av sig själv som en mindre "elak" fiskare än den andre. Jag tror på att en normalt sund inställning till fisket och naturen man vistas i räcker alldeles utmärkt. Vissa verkar tro att fisken dör direkt om man lyfter den ur vattnet eller håvar den i en helt vanlig håv utan knutlöst garn. Detta är naturligtvis inte sant men man bör hantera fisk och andra vilda djur med försiktighet. Se på dig själv. Du har troligtvis valt att köpa ett spö som inte bara ger dig lång kastlängd utan även ger dig den rätta känslan när du drillar fisk. på spöt sitter en rulle som slirar sådär lagom skönt. Troligtvis kör du med noga utvalt tafsmaterial för att öka chansen att få drilla fler och kanske större fiskar. Allt i din utrustning har du givetvis köpt för att öka dina chanser till mer fisk. Vi leker med djuren, hur lite du än vill tro det så leker du med ett liv. Även om du efter en fight med en slutkörd och felkrokad öring låter den stillsamt simma iväg och du ger dig en klapp på axeln för att du använt hullinglös enkelkrok så har du lekt med fiskens liv. Jägare är ärliga. Dom letar efter djuret, siktar och skjuter. Djuret dör omedelbart. Hade säkert varit sjukt roligt att ta en rådjursbock på lätta prylar. Låta den rusa hela åkerns längd ett par gånger innan vi vevar in den och med en snäll puss på munnen släppa ut den i skogen igen. Fan vad roligt!! -Vadå? Den återhämtar sig bra nu när det under 10 grader, så det är lugnt. Annat är det med ligisterna som låter djuret springa över åkern på sommaren när det är varmt.. Vi är sportfiskare och bedriver inte fisket för att det ska vara så effektivt som möjligt, utan så ROLIGT som möjligt. Mat köper vi, även om det är bonus ibland att få grava en fet havsöring som man fångat själv. Sluta kasta sten på varandra om dåligt CnR fiske mm. Så länge vi tar hand om naturen och fiskar varsamt så kommer detta gå bra. Så, ut och fiska med er och ha kul. Själv ska jag till Blekingekusten nu och plåga skiten ur några feta gäddor.
 12. Tack, ska tillaga väl. Är annars inne i en period nu med mycket bra fiske. Hoppas att makrillen snart hugger som en fin bifångst.
 13. Jag fick ett gäng öringar igår och bestämde mig för att klubba en smällfet 50cm:are. När jag tog ur fisken så såg jag en vit, platt mask som krälade i buken. Någon som vet vad det är? Sköljde fisken väl och tänker låta den vila i frysen något dygn innan den åker in i ugnen.
 14. Grymt fina färger och fin fisk.
 15. Testade Örekilsälven i veckan med min far. Grymt fin liten å, var jäkligt lite vatten och troligtvis ingen fisk heller. Vi hade iallafall en underbar dag. Detta är vid Fura. Känns som att det borde vara minst 10k till för att det skulle vara värt. Får testa igen efter ett regnoväder.
×
×
 • Create New...