Jump to content

Gahlin

Members
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Gahlin

 • Rank
  Newbie

Information

 • Kön
  Male
 • Bostadsort
  Borås
 1. Utanför Kungsbacka idag, Vallda sandö. Helt dött. Inte ett napp på vare sig fluga eller drag, och ingen annan verkar ha känt något heller. Hörde några prata om att de sett två små på morgonen, men i övrigt verkade ingen ha vare sig känt eller sett något alls. Står över nästa helg så får vi tro att det blir bättre sedan.
 2. Hej! Har diskuterat årets flugfiske med en kollega. Jag berättade om mina många efterföljare men få som ville prova att nappa, och vi har diskuterat oss fram till att det kanske kunde reta mer betänksamma fiskar om man skulle prova att fiska som man flugfiskar regnbåge? Tanken är en fiskimitation med flythuvud, sjunklina, kort tafs och ryckig hemtagning som imiterar en fisk som försöker gömma sig i bottenvegetationen. Är det någon som provat detta? Vilket var resultatet?
 3. Prova att sätta på en stor streamer! Ser ju ut att gå lätt att kasta där bitvis
 4. Jag funderar på om fiskimitation fungerade bättre i lördags för att det var mer grumligt vatten och mer blåst då, dvs silhuetten var viktigare. I tisdags var det glasklart vatten och det gör att imitationer syns bättre och kanske gör att det blir lite kinkigare med realism. Tycker det känns rimligt, eller har jag fel?
 5. Den här tråden har inspirerat mig att ta med mina stora fiskstreamers som jag hade tänkt använda till gäddfisket i sommar nästa tur till havet. Ska bli spännande att se om det kan trigga någon större att nappa.
 6. Ja jag åker upp varje sommar och jul. Har mor och far kvar hemma så jag brukar försöka spendera dyrbar tid med dem. Tack och lov är det från dem jag ärvt fiskeidiotin så det blir kvalitet i samvaron oavsett årstid. haha.
 7. rajraj>> haha. I wish. Det var så fint och klart vatten att jag nog kunde bedöma både längd och vikt på dem. Kan ju naturligtvis tillägga att de var godkända allihop Det kommer de i alla fall att vara i mina febriga drömmar resten av veckan.... Tack för ert stöd. Nu känner jag mig i alla fall inte lika dålig längre Det här är min första säsong någonsin som jag ens tänkt på att man fiska havsöring (född och uppvuxen i norrlands inland) men hädanefter är en semesterdag/kompdag vikt för första april, och bensinräkningen lär gå upp... Dhennis>> Haha. Såg just att du är från Vågdalen. Jag är från flata
 8. Hej alla. Nu behöver jag hjälp. I lördags var jag ute och flugfiskade havsöring. Gick lysande, fick tre små (släpptes tillbaka) och hade en hög som var uppe och kikade, Idag var jag och tjejen ute, och mer aktiv öring får man leta efter. De jagade småfisk i vattenytan och det small lite här och var. Nu till mitt problem. Samma tobisimitationer som gav så bra utdelning i lördags gav idag endast efterföljare och små nafs utan någon entusiasm. En stund på dagen hade jag 2-3 nyfikna på varje kast på samma plats, och den ordboken jag använde för att formulera mina känslor då ska nog ni med barn se till att de inte kommer åt än på några år... Jag fiskade med större och mindre tobisimitationer, bruna och gröna. Provade olika hemtagningar men det var bara snabb hemtagning med 15-20 cm långa ryck som gav något. Fiskade med flytlina också eftersom de gick så högt i vattnet för att äta. Vad är det som gör att de bara inte vill smaka på den goda glittriga fisken? (tråd skapad av frustration och nyfikenhet) MVH // Tony
 9. Igår gjorde jag en fantastisk kantarellsås som jag känner att jag vill dela med mig av. Jag måste börja med att säga att jag hade stekt älgskivor i samma panna innan, så det fanns en viss skybas i innan som stärker smaken. Jag använde också torkade kantareller. alltså: 1. Blötlägg kantarellerna väl, ca-15-20 minuter. 2. Häll av vattnet från svampen, men spara ca ett glas för att ha i såsen. Krama ur svampen väl ett par gånger så att den är torr och fin. 3. Smör i den använda pannan (det göttaste sitter i botten av pannan), smält det och lägg i svampen. 4. stek svampen tills den är gyllengul och mjuk, salta och peppra (svartpeppar endast). 5. Häll i ca ett kvarts glas svampspad och reducera. 6. Tillsätt en rågad tesked med mango chutney (jag använde bengal spice mango chutney som gav en lätt chilibränna i såsen) och låt det lösas upp. 7. Tillsätt vispgrädde i mindre mängder och låt det koka upp och tjockna allt eftersom. När du har tillräckligt med grädde; smaka av om det behövs mer salt och peppar. Om du använder riktig vispgrädde så behöver du ingen redning, den tjocknar av sig själv. Såsen serveras med fördel till vilt, men även ett gott nötkött! Tack för mig.
×
×
 • Create New...