Jump to content

Ola12

Members
 • Content Count

  47
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Ola12 last won the day on August 20 2020

Ola12 had the most liked content!

Community Reputation

12 Good

About Ola12

 • Rank
  Member
 • Birthday 02/12/1985

Information

 • Bostadsort
  Karlstad, Värmland

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  ola_andresen1@hotmail.com
 • Telefon
  0735641799

Recent Profile Visitors

649 profile views
 1. Farsan gör en vårrensning av prylar han inte använder. Gott skick, en hel del oanvänt. Se bilder. All kontakt sker vänligen till 070 51 24 111. Samtal underlättar, sms fungerar men är inte farsans starka sida. Jag försöker städa här i tråden om något säljs men undanbeder mig kontakt över PM. Priser exklusive frakt. Loop Greyline #3, 11,4 (SÅLD) Loop Greenline #4, 9,3 Fint skick, tredelat. Tredelat med en extra topp. 1500 kronor. Sage Graphite III GFL 595 RPLB (SÅLD) Simms Waypoints Sling Pack Small Aldrig använd, fortfarande inplastad. 700 kronor. Rio Mainst
 2. När två blir en. Två gamla trotjänare till vadarbyxor har blivit en ryggsäck. Mer funktionell än vacker. Mer sydd med känsla än förmåga. Använt min arbetsplats textilslöjdslokaler och tror att detta är det första jag under 35 år faktiskt kommit ut med.
 3. Rekommenderar EXP5. Aningen styvt men förlåtande och mer lättkastat för nybörjare. Rio Trout och Guideline 4Cast är trevliga linor men då jag satt ihop paket till bekanta som börjar flugfiska har jag resonerat att det är lättare att inleda med en lina med kortare klump. Jag tycker Rio Outbound Short lirar bra med EXP5. Hittar du ett begagnat EXP4 för 600-700 kronor, fyndar på XXL en Guideline Favo för 599 eller tar ur din egen samling så kan du lägga krut på en riktigt bra lina.
 4. Var iväg för en dryg vecka sedan, strax norr om Koppang. Bra med fisk som vanligt men lite mindre i storlek det här året. Då var det lite lägre vatten än normalt, 30 centimeter eller så. Nu är det högre vatten än normalt för årstiden men inte mer 20 centimeter och sjunkit stadigt senaste veckan.
 5. Hej, Orvis kräver ingen registrering eller garantibevis, åtminstone inte den gången mitt spö reparerades i England efter ett serietidnings-fall i Glomma för några år sedan. Tror det kostade ett par hundralappar plus frakten. Detta i enlighet med deras 25-års garanti på de nyare spöna.
 6. Ola12

  God Jul !

  God Jul! Fick en julklapp redan på förmiddagen...
 7. September/oktober ger generellt färre fisk i jämförelse med slutet av juni/början på juli, åtminstone en normal säsong. Men i gengäld är chansen till större fisk bättre. Det är åtminstone min uppfattning och förhoppning då jag ska dit igen i mitten av september...
 8. Inte lagt ner det utan tagit mina första stapplande steg in i det. Som om nu inte det riktade fisket mot harr, öring, regnbåge och gädda räckte. Jag har haft god utdelning på jagande fisk med sjunklina och egentligen motsvarande flugor som till regnbågsfisket (HN fritz cats whisker, dog nobblers etc.). Är det några flugor ni mer kunniga rekommenderar? Tar ni (oftare) hem linan snabbt, ryckigt eller långsamt? Jag har inte haft några problem alls få gott med fisk på jagande abborre men haft det lite klurigare de platser det står fisk som inte är ytaktiva. Men det kanske är så det blir?
 9. Du behöver absolut inte gå över till #6 för att fiska streamers eller i blåst, beror snarare på hur duktig kastare du är. Ett spö med rejäl ryggrad som inte kostar dig många kronor och som klarar av streamers och blåst bra är GL EXP4 eller gamla GL Lecie. Fiskar du efter plånboken i sådana tillfällen och ännu inte behärskar kasten till fullo (vem gör egentligen det...) behöver det inte vara slutet på världen om olyckan är framme.
 10. Beror lite på vilka gäddor du kan tänkas få? Fiskar du i en sjö där snittvikten är låg räcker #6 gott och väl - fiskar du i en sjö där vikten mycket väl kan vara tvåsiffrigt kan det stå sig slätt, det är min bedömning. Jag har (även om det inte var avsikten) fått gädda på 5kg på klass 4-spö, på en fluga i storlek 14 men det är inget att rekommendera, varken för fisk, spö eller fiskare...
 11. Jag spelar även jag med tippet rings - men ömsom vin ömsom vatten. Byter väldigt sällan tafs och fördelarna är många om man vill pilla men har också hänt att tafsen brustit av vid ringen - trots rejäla knutar och limmande. Så vid fiske efter större fisk betalar jag hellre en femtiolapp extra varannan dag och kör utan.
 12. Hade bra fiske efter harr och öring i Vormsele ett år, men oavsett är Linaforsen och Vormforsen trevliga och lättåtkomliga för kameran!
 13. Nu har jag inte provat tusentals flugor men en liten Montana med guldskalle eller olika varianter av små små svarta nymfer med endast koppartråd på tycker jag ger mig framgång i olika årstider och olika vatten. Flugor.se lär öka sin försäljning av ovan nämnda fluga rejält efter ditt inlägg. Inte alla flugor som garanterar fisk omedelbart oavsett vatten. Jag har några i en ask där hemma och skulle inte torrflugor fungera blir förstavalet av fluga till helgen ganska givet...
 14. Håller med. Dessutom är det något speciellt att hålla i ett LP-omslag och sprakandet är i sig en njutning! Dessutom tror jag många pryder sina hem med vinylskivor som prydnader numer även om det kanske inte är en stor del av den ökade marknaden. Men Johan, hittar du punk och punkrocks-skivor för i princip ingenting får du gärna hojta för så billiga är de ändå inte
×
×
 • Create New...