Jump to content

Pred_Ce

Edgemember
 • Content Count

  947
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Pred_Ce

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 08/05/1967

Information

 • Kön
  Male
 • Bostadsort
  Gävle

Kontakta medlemmen

Recent Profile Visitors

1,297 profile views
 1. Hej,

  Såg en tråd om ett Hardy Sovereign 7/8, 9f med lädertub.

  Finns spöt kvar?

  Kan bilder mejlas?

  MVH/Melker Wallin

 2. Planerar du att vara två eller tre i tältet? Jag tycker att bredden i 3-manstält är gjorda för två personer om det ska vara någon som helst komfort och utrymme. Keron 3 GT är väl stort för två personer men klart bra alternativ för tre då man kan ligga åt båda håll och har dubbla absider att stuva i. Full takhöjd i hela innertältet är iofs skönt om man regnar/snöar in. Äger själv ett Nammatj 3 GT men har även spenderat ett gäng nätter i Keron 3 GT tidigare.
 3. Efter att ha använt diverse västar och chest/hip packs så gjorde jag det ända rätta (för mig) och köpte Simms Dry Creek Day Pack och Dry Creek Chest Pack. Är så satans trött på blöta västar och diverse väskor... http://www.simmsfishing.com/site/xdpy/sg/PACKS
 4. Har själv 3 XP'n köpta på eBay, alla gröna. Höll tidigare ständigt koll på auktioner på XP men har bara sett gröna. Konstigt om inte någon av de säkert 500 auktionerna jag följt skulle innehållit ett grönt
 5. Såg detta på tv'n igår och funderade direkt på sovsäck, dunjackor etc. Tror varken Haglöfs eller Fjällräven använder sig av detta dun. Knappast Patagonia heller. Förmodligen är det täcken från Jysk (???) eller liknande affärer. Hoppas att det blir stopp på detta. Trodde knappt mina ögon när jag såg det. Det var ju som när de i Asien flådde hundar och liknande levande för att pälsen/skinnet blev bättre. Fy Fan...
 6. Jag gillar gas som energikälla men ser tre nackdelar med gas. Ett gäng gastuber samlas som man inte har en aning om hur länge de räcker, dyr i drift och att gas inte är något vidare i kyla.
 7. Tanken med att köra brännaren "fristående" (utan Trangias vindskydd) är att spara vikten. De gånger bilen är med nästan ända fram eller om jag inte går så långt åker Trangia med alla kastruller med. Går jag långt vill jag kunna ta enbart brännare kastrull och vindskydd (vikbart). Dessa kök är ju gjorda för att köras "fristående" så jag tycker det är märkligt att det ska vara så svårt att använda dem men jag har o andra sidan inte provat. Ett "fristående" gaskök, där brännaren toppmonteras, kan jag förstå om det blir vingligt men jag är inte intresserad av gas.
 8. Som sagt, att behöha sitta och vänta på ett Trangia är ju inget roligt. Brännaren är trött eller rättare sagt effektiviteten är låg. Jag har länge gått i tankarna på att införskaffa ett multifuel-kök och nu är det dags. Har läst spaltmeter på nätet men inte blivit klokare. Alla intressenter får både ris och ros. De jag funderar över är dessa: Trangias, Optimus Nova/Nova+, MSR Whisperlight International. Trangias egen har jag nästan valt bort för att den inte kan användas fristående. Detta ska vara en Novabrännare vad jag läst och kvalliteten helt ok. Whisperlight verkar vara ett av de bätt
 9. Hej Marc! Nästan längst upp i Görälven, vid bron, finns en fiskecamp. De kan säkert ge lite tipps om var du fiskar bäst. För några år sedan var jag där själv och hade bäst fiske mot norska gränsen, där Kungsleden (vandringsled) passerar och där Görälven flyter ihop med Fuluälven. Ett antal P&T sjöar finns med i ett häfte som finns på fiskecampen.
 10. Jag är lite tveksam till hur detta kommer att påverka. De ville ju tydligen börja exportera el för att tjäna ännu mer pengar. Om de väl börjar med export så tror jag att det blir ännu värre. Privatiseringen av en sådan här stor infrastrukturpost var vansinnig.
 11. Lite läskigt att ha den sååå nära. Bromsspår är nog det minsta som blev. Farsan väckte en ungbjörn på 25 meters håll när han plockade hjortron för ett par år sedan. Den pep iväg som en avlöning när den vaknade till liv. För mig vore det att föredra iaf.
 12. Orkade inte skruva på macrot för en bild.... IMG_5018.JPG_thumb
 13. Sorry, det tog ett tag att komma ihåg dessa :- IMG_5016.JPG_thumb
 14. Ska se om jag kan fixa till när jag kommer hem.....
 15. Var på väg till lunchstället idag när jag kollade in i ett skyltfönstret. Wow vilket material till gäddflugor jag såg. Påsen ser ut som en gigantisk påse för flugbindning. Längden på materialet är ca: 120cm så långa flugor blir inga problem. Såklart är det tillverkat av syntet. Färgerna va några stycken. Jag köpte en gul. Ja, jag pratar om löshår. Har förståss inte provat det ännu men det känns riktigt bra. Slitstarkt också. Hyffsad lyster. Priset? 55 kronor kan man inte pruta på Det måste rymmas ett 20-tal vanliga flugbindningspåsar i denna förpackning.
×
×
 • Create New...