Jump to content

Pred_Ce

Edgemember
 • Content Count

  947
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Pred_Ce

 1. Hej,

  Såg en tråd om ett Hardy Sovereign 7/8, 9f med lädertub.

  Finns spöt kvar?

  Kan bilder mejlas?

  MVH/Melker Wallin

 2. Planerar du att vara två eller tre i tältet? Jag tycker att bredden i 3-manstält är gjorda för två personer om det ska vara någon som helst komfort och utrymme. Keron 3 GT är väl stort för två personer men klart bra alternativ för tre då man kan ligga åt båda håll och har dubbla absider att stuva i. Full takhöjd i hela innertältet är iofs skönt om man regnar/snöar in. Äger själv ett Nammatj 3 GT men har även spenderat ett gäng nätter i Keron 3 GT tidigare.
 3. Efter att ha använt diverse västar och chest/hip packs så gjorde jag det ända rätta (för mig) och köpte Simms Dry Creek Day Pack och Dry Creek Chest Pack. Är så satans trött på blöta västar och diverse väskor... http://www.simmsfishing.com/site/xdpy/sg/PACKS
 4. Har själv 3 XP'n köpta på eBay, alla gröna. Höll tidigare ständigt koll på auktioner på XP men har bara sett gröna. Konstigt om inte någon av de säkert 500 auktionerna jag följt skulle innehållit ett grönt
 5. Såg detta på tv'n igår och funderade direkt på sovsäck, dunjackor etc. Tror varken Haglöfs eller Fjällräven använder sig av detta dun. Knappast Patagonia heller. Förmodligen är det täcken från Jysk (???) eller liknande affärer. Hoppas att det blir stopp på detta. Trodde knappt mina ögon när jag såg det. Det var ju som när de i Asien flådde hundar och liknande levande för att pälsen/skinnet blev bättre. Fy Fan...
 6. Jag gillar gas som energikälla men ser tre nackdelar med gas. Ett gäng gastuber samlas som man inte har en aning om hur länge de räcker, dyr i drift och att gas inte är något vidare i kyla.
 7. Tanken med att köra brännaren "fristående" (utan Trangias vindskydd) är att spara vikten. De gånger bilen är med nästan ända fram eller om jag inte går så långt åker Trangia med alla kastruller med. Går jag långt vill jag kunna ta enbart brännare kastrull och vindskydd (vikbart). Dessa kök är ju gjorda för att köras "fristående" så jag tycker det är märkligt att det ska vara så svårt att använda dem men jag har o andra sidan inte provat. Ett "fristående" gaskök, där brännaren toppmonteras, kan jag förstå om det blir vingligt men jag är inte intresserad av gas.
 8. Som sagt, att behöha sitta och vänta på ett Trangia är ju inget roligt. Brännaren är trött eller rättare sagt effektiviteten är låg. Jag har länge gått i tankarna på att införskaffa ett multifuel-kök och nu är det dags. Har läst spaltmeter på nätet men inte blivit klokare. Alla intressenter får både ris och ros. De jag funderar över är dessa: Trangias, Optimus Nova/Nova+, MSR Whisperlight International. Trangias egen har jag nästan valt bort för att den inte kan användas fristående. Detta ska vara en Novabrännare vad jag läst och kvalliteten helt ok. Whisperlight verkar vara ett av de bättre om än något svårt att ställa trycket/lågan. Möjlighet att montera i Trangia. Nackdel med pump i plast? Nova ser något vinglig ut samt att reglaget verkar inte gå att böja in vid transport, eller? Bra avstängning med att vända flaskan. Adapter finns till Trangia. Nova+. Ser riktigt trevligt ut som kök. Bra avstängning med att vända flaskan. Ett plus att reglaget sitter en bit ifrån brännaren men ett minus att slangen blir stel och därför svårreglerad i kyla. Adapter finns till Trangia. Kör Optimus med plastpump eller metall? Jag är ganska säker på att jag vill kunna montera brännaren i Trangiat. Lika säker på att jag vill kunna använda den utan. Därför känns det som att Trangias egen faller bort. Hur gör ni som har dessa multibrännare, använder ni dem fristående? Är det i så fall vingligt och är det krångligt med vindskydden? Hur är det med underhåll av respektive brännare? Jag tycker det är helt ok att fixa med underhåll i hemmet men slipper gärna skruvandet och rengöringen på en veckas tur. Gas har jag redan valt bort då jag inte orkar släpa runt en massa halvfulla tuber och inte ha koll på hur mycket det är kvar i dem plus att vinteranvändningen inte är lika bra.
 9. Hej Marc! Nästan längst upp i Görälven, vid bron, finns en fiskecamp. De kan säkert ge lite tipps om var du fiskar bäst. För några år sedan var jag där själv och hade bäst fiske mot norska gränsen, där Kungsleden (vandringsled) passerar och där Görälven flyter ihop med Fuluälven. Ett antal P&T sjöar finns med i ett häfte som finns på fiskecampen.
 10. Jag är lite tveksam till hur detta kommer att påverka. De ville ju tydligen börja exportera el för att tjäna ännu mer pengar. Om de väl börjar med export så tror jag att det blir ännu värre. Privatiseringen av en sådan här stor infrastrukturpost var vansinnig.
 11. Lite läskigt att ha den sååå nära. Bromsspår är nog det minsta som blev. Farsan väckte en ungbjörn på 25 meters håll när han plockade hjortron för ett par år sedan. Den pep iväg som en avlöning när den vaknade till liv. För mig vore det att föredra iaf.
 12. Orkade inte skruva på macrot för en bild.... IMG_5018.JPG_thumb
 13. Sorry, det tog ett tag att komma ihåg dessa :- IMG_5016.JPG_thumb
 14. Ska se om jag kan fixa till när jag kommer hem.....
 15. Var på väg till lunchstället idag när jag kollade in i ett skyltfönstret. Wow vilket material till gäddflugor jag såg. Påsen ser ut som en gigantisk påse för flugbindning. Längden på materialet är ca: 120cm så långa flugor blir inga problem. Såklart är det tillverkat av syntet. Färgerna va några stycken. Jag köpte en gul. Ja, jag pratar om löshår. Har förståss inte provat det ännu men det känns riktigt bra. Slitstarkt också. Hyffsad lyster. Priset? 55 kronor kan man inte pruta på Det måste rymmas ett 20-tal vanliga flugbindningspåsar i denna förpackning.
 16. Grattis till fin firre. Efter sådan fångst kan man sätta sig ned och bara vara nöjd
 17. Var hittar du Kronan för 18kr dosan? Vet att Lidl hade den billigt men de tokhöjde den i somras här hemma.Håller mig till General för 23kr/dosa (50g). Ålandsbåten kan man alltid lita på.....
 18. Någon (ev. Martin L) slängde tidigare in bild på en hemmagjord av plast, med buntband, som han la in under nätet. Buntbanden fångade linan så den slapp hamna i vattnet. Jag tror du förstår ganska bra utan bild.
 19. Färdig linbricka till flytring. Sätt en antal hemgjorda som ser ut att fungera bra. Visst kan jag göra en själv men den bästa lösningen får nog den som har material att tillgå och kan prova fram.
 20. Uppdaterar denna med en gammal bild.... Untitled.jpg_thumb
 21. Bunkrade 15 stockar innan nyår. Ålandsbåten tog 195:-/stock. Ett riktigt humant pris. Det lär bli fler resor för skattehöjningen gäller ju inte där. Höll upp i tre år 00-03 men började igen av outgrundlig anledning. Inget jag ångrar idag. När viljan finns, då slutar jag.
×
×
 • Create New...