Jump to content

PontusG

Members
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About PontusG

 • Rank
  Member
 • Birthday 09/02/1987

Information

 • Kön
  Male
 • Bostadsort
  Sundsvall
 1. Tack för alla svar :-) Jag ska ta mig en funderare
 2. http://www.fishline.se/guideline-kispiox-spey-kit-9-10/product_details.php/products_id/884 Så typ denna utrustning skulle vara ganska prisvärd och fungera för mig om jag mestadels ska bruka det i Ljungan? Jag kommer eventuellt sticka dit och göra något försök på lax, men mitt laxfisket är än så länge mestadels spinnfluga i sprängstensälvar Tänkte att havsöringsfisket skulle bli inkörningsporten till laxfisket med tvåhands.
 3. Jag har fiskat enhands några år nu och har hela vintern funderat på att införskaffa ett tvåhands för havsöringsfisket främst i Indalsälven & Ljungan. Har varit iväg några svängar och fått ett gäng havsöringar redan, dock på spinnspö och varje gång tänker jag: Vad kul det vore att få drilla dessa fiskar på flugspö. På mina enhandspön har jag gjort det väldigt enkelt jag har helt enkelt antingen en flyt eller sjunklina och har alltid bara fiskat så och inte skiftat mellan massa olika sinktips eller skjutklumpar. Men när man börjar kolla i 2handsdjungeln så finns det så otroligt mycket utrustning och linmöjligheter. Jag kommer nog satsa på att köpa ett billigare set från typ Guideline, jag är väldigt nöjd med mina enhandspön från Guideline så det funkar säkert. Vad ska jag satsa på för fot och klass om jag främst ska fiska havsöring men det ska gå och drilla en mellanlax om jag får för mig att åka på en norgeresa eller göra några försök på en nacke här hemma. Och vad ska jag ha för lina? Det bästa vore om det fanns någon lina jag alltid kunde använda och sedan bara skarva på nån sinktip på nån meter. Nybörjarfrågor från en nybörjare, hoppas på svar Mvh Pontus
 4. Till fisk: citron, salt och peppar. Kött: timjan peppar, lök och till vilt tex älg är enbär överlägset
 5. Som fiske och friluftsintresserad har jag vistats i många skogar genom åren.Jag började redan som liten följa med främst Morfar och Mormor ut på olika upptåg i skogen och det var här mitt intresse för vildmarken föddes. Än idag plockar jag ganska mycket bär och svamp som jag tar rätt och njuter av under vinterhalvåret. Och de senaste åren tycker jag bara att jag märkt av en ökning av både bär och svamp i skogen Djuren i skogen kan inte äta alla blåbär eller alla trattkantareller. Det räcker och blir över till alla trots att thailändare och gud vet allt plockar. Som markägare kan jag förstå om det är störigt att ens mark blir öververexploaterad. Det jag personligen stör mig mest på är nedskräpningen. Hittar jag någon annans sopor i skogen tar jag även rätt på det, men varje gång jag måste plocka upp godispapper och petflaskor i skogen blir jag mer och mer förbannad När vi nu har denna fantastiska lagstiftning kan man väl bete sig och inte förstöra skog och mark?
 6. Jag vill också vara med! Jag är långt ifrån lika duktig som de senaste bidragen här i tråden men jag har börjat binda en del laxflugor på enkel och dubbelkrok. Försöker inte efterlikna några kända mönster men ibland tar jag inspiration från dessa. Den här flugan är väl något som kommit ifrån glödhäck skulle jag tro, cirka 3cm vinge.
 7. Guideline Dee vadare + tillhörande kängor tycker jag är ett ganska prisvärt set. Kan även rekommendera Kinetics Waterspeed vadare + kängor (dock bara 2010-11) modellen. Passa dig för vadarna med röda neoprenesockar många av dessa hade undermålig kvalité och tog in vatten redan som nya.
 8. Drömmen vore absolut att ha Danielssonrullar till samtliga spön men det kostar lite väl. Och just till detta spö vill jag ha ett billigare alternativ, gärna under tusenlappen.
 9. Blir ungefär en 1500:- med frakt för Vision GT det var synd att det var så pass dyr fraktkostnad för annars är det ett mycket lockande alternativ. Väldigt fin rulle
 10. Är det en 3-4# ? vad hade du tänkt dig för pris?
 11. Shakespeare är väl inte direkt något man går runt och skryter med nej, men detta är alltså en bra rulle som kan vara värd att titta på?
 12. Hej! Mitt första inlägg här på forumet :-) Jag har nyligen slagit till på en höst/vinterrea och köpt ett Guideline act4 9-4 som jag tänkt använda till torrflugefiske efter harr och i viss mån öring i små åar men även harr i Indalsälven när det inte blåser storm. Nu skulle jag vilja ha tips på en billigare mindre rulle till detta spö. Jag köper gärna begagnat eller importerar om det kan spara en slant. Men jag har ingen som helst koll på t.ex rullar från amerikanska tillverkare. Jag vill att utrustningen ska vara lätt så en låg vikt på rullen är viktigt. Har kollat på Guideline's Reelmaster 4-6. Var inne på vision Deep ett tag också men då är det 5-6 som är minsta och jag undrar om det blir "för stort" på mitt klass 4 spö? Mvh Pontus
×
×
 • Create New...