Jump to content
Edgeforum

Jonas

Root Admin
 • Content Count

  9,537
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  144

Jonas last won the day on October 9

Jonas had the most liked content!

Community Reputation

1,699 Excellent

About Jonas

 • Rank
  Owner - Edgeflyfishing.com
 • Birthday 03/29/1974

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Varekil
 • Intressen
  Sportfiske, friluftsliv, jakt, fotografering, skidåkning, goda middagar och umgås med vänner och bekanta

Kontakta medlemmen

Recent Profile Visitors

13,677 profile views
 1. Tror de är rätt lika aktionsmässigt? Två jättefina spön. Men 6-delad NT8 är ett extra grymt spö... det hade toppat min lista mellan de. Har fiskat lite med båda spöna som är typ runt 13' #8. Aldrig side by side dock så minns inte riktigt om de var några stora skillnader annat än att båda var riktigt bra och att NT8 var ett av de bästa spöna jag testat i klassen, NT8 gav ett habegär om man säger så... ;D
 2. Jonas

  XO vs Zenith

  XO 9’ #5 är ett riktigt bra spö. Har första femman själv och håller den för en av de bättre femmorna. Har inget Zenith hemma men jag tror som @MIKACatt XO är något snabbare. Hur som helst är XO ett väldigt bra spö som jag fiskat mycket med och gärna rekommenderar.
 3. En fin grej med McLean håven är att Nätet är lite styvt och håller formen så den funkar utmärkt som linkorg också. Brukar bara sticka in den i vadarbältet och repa ner linan i håven. Kanonbra vid exempelvis fjällfiske när vegetationen blir besvärlig.
 4. Ja. Den rullar ut lite långsammare bara. Helt ok Lina. Och rätt mycket billigare tror jag...
 5. Verkar vara helt i sin ordning 🖖🤠
 6. Jonas

  IMG_2708

  First sea trout on the fly for Jochem Myjer. To the left, Willem Stokl. We where fishing from my boat in Stigfjorden/Orust.
 7. Jonas

  Scott CENTRIC

  Ja... Nu börjar det igen 😅 Känns som jag behöver tre nya 9' #6 nu... ett Centric, Loomis nya och Visions nya Merisoula Graphene. Har glömt kika på vad Hardy har på g men kände på en Ultralite något igår som var fin så får väl ta tag i det här när säsongen är klar. Under tiden kan jag nämna att NAM 9' #6 som jag kört side by side med 7X hela säsongen är ett ruggigt bra allroundspö som passar alla. Kommer en grej på det när det lugnat ner sig med guidningarna.
 8. Gillar Orvis Hydros Superfine (1)och Hardy Horizon (2)till det spöt. Båda är allround och harmoniska trevliga linor på alla distanser.
 9. 6-delad 13'3'' är fantastisk. Den ska få jobba igen inom en vecka hoppas jag Sen måste ju 9' #6 även nämnas när vi talar NAM. Har ett väldigt välanvänd sånt spö som fått jobba stenhårt sen säsongsstarten. Kommer en tråd om det lite längre fram. Oavsett är det ett spö som passar alla skulle jag säga. Nybörjare till proffs kan hantera det spöt med bravur.
 10. Ja... men det är ju så sällan du har kontakter så det hinner ju glömmas bort mellan tillfällena tänker jag... Beteendet kanske inte passar oss alla men du är ursäktad 😁😘
 11. Det är bara å fiska på. Ibland tappar man dom. Tänk på att alltid ha linan sträckt under drillning. Och kolla din fluga med jämna mellanrum så kroken är vass och hel så har du i alla fall gjort ditt bästa set ur ditt perspektiv 🤗
 12. Demon smuggler serien är grymt fin. Har en fyra och en åtta och har haft sexan. Alla tre är kanonbra spön. Saknar egentligen inget i något av dem. Snabba och djupa spön med bra känsla. Spöna hade nog kunnat kosta 3000 kr till utan att jag hade reagerat nämnvärt så riktigt bra grejer för pengarna. 👍
 13. Riktig dunderöring🤩 grattis😎
×
×
 • Create New...