Jump to content

Jonas

Root Admin
 • Posts

  10,651
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  287

Jonas last won the day on September 28

Jonas had the most liked content!

2 Followers

About Jonas

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Varekil
 • Intressen
  Sportfiske, friluftsliv, jakt, fotografering, skidåkning, goda middagar och umgås med vänner och bekanta

Kontakta medlemmen

Recent Profile Visitors

21,792 profile views

Jonas's Achievements

Classic Member

Classic Member (5/5)

2.5k

Reputation

 1. Fast där har du fel. Här kommer en bild på ett gäng nyfångade levande räkor jag fota på en räktrålare i kosterhavets nationalpark för några år sedan. Det var de som inspirera mig🤗 När de dör, innan försäljning, tappar de färgen och blir grå. När de kokas blir de däremot rosa igen. Med det sagt finns det massor av räkarter och inne i fjordarna är de mer gråbruna i färgen normalt sett.
 2. Inga problem. Fast jag hade skippat att rensa. Bättre den är orörd är min bild
 3. Det är mareld. Det varierar från plats till plats så kör✌️
 4. Har haft slut några gånger. Då har exempelvis faltins special och Fireball funkar fint. Det viktigaste för mig är att flugan är lätt förtyngd (gillar inte cone heads, de ska va förtyngda med blyfolie så flugan sjunker snyggt med perfekt balans) och att den syns bra på håll så jag inte missar följare på långt håll. Fast med det sagt är Råräkan tveklöst min nr 1. Den är byggd med fokus på storlek, UV och att va lättkastad. Den är grym👌😎
 5. Tre godkända idag. Alla på Råräkan. IMG_7836.mov
 6. Här kommer ett kul bidrag till tråden från min uppväxt. Rotharrys var ett band från Öje/Malung som va rätt populära lokalt och på afterski i sälen samt att de reste runt en del under 80,90 talet. Just här gör de ett av sina sista framträdande under dansbandsveckan i Malung 2009. Den här låten är lite speciell för mig då min farbror Erik har skrivit låten och sjunger. Texten handlar om vedermödorna under hjortronplockning. översätt gärna texten om ni klarar😁 Låten framförs på genuint Öjsmål.
 7. En enkel ide är att man har en moderator för det som får i uppdrag att justera ett första inlägg där kombos listas alfabetiskt med fokus på spö. Exempel: G Loomis NRX+ 9' #6 A Jensen Vector WF6I (5 @Jonas 4 @magnolia ) Loop 105 WF6I (4 @Jonas) Lajnelinan WF6/7I (5 @Jonas) Det krävs en dedikerad moderator som läser nya inlägg i tråden och för in dem i listan.
 8. Råräkan tidigare idag. Nu laddar vi för imorgon. Testar en variant med lite grönt flash imorgon👌🏻
 9. Gäddfisket i Råneå är fint, tror det är rätt bra chans på stor harr med.
 10. Här kommer någon till. Superpuppa. Gul stl 12 svart stl 14 några stora maraboustreamers, gärna med guldskalle stl 4-6. Grymt på större harr när de vägrar ta torrt.
 11. Befinner du dig där är det ju inte superlångt att ta en sväng över dagen till exempelvis Mysklan i Härjedalen. Det är väldigt vackert att fiska där i september👌🏻
 12. Kings😎 nästa gång tar vi en tur ihop. @lejinflies sitter på en liten skatt jag behöver hemma😁
×
×
 • Create New...