Jump to content

Jonas

Root Admin
 • Content Count

  8,983
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  93

Jonas last won the day on May 13

Jonas had the most liked content!

Community Reputation

1,327 Excellent

4 Followers

About Jonas

 • Rank
  Owner - Edgeflyfishing.com
 • Birthday 03/29/1974

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Varekil
 • Intressen
  Sportfiske, friluftsliv, jakt, fotografering, skidåkning, goda middagar och umgås med vänner och bekanta

Kontakta medlemmen

Recent Profile Visitors

11,528 profile views
 1. Tror du trycker fel. Trycker du på dubbelpilen kommer du till början eller slutet. Trycker du föregående kommer du till föregående och trycker du nästa kommer du till nästa. det funkar även att trycka direkt på siffrorna. Vad jag kan se fungerar allt som det ska?
 2. Oj oj oj vilket fint förstapris jag delade ut till @dues ikväll😎 och fantastiskt roligt att en så duktig kastare vann priset👍
 3. Har inte testat Musta men har ett par Nahka Gummi. https://visionflyfishing.com/product/nahka-gummi/ Den skon är väldigt fin. Den är både lätt, skön och stabil.
 4. Tuff match med två så bra spön. Jag skulle ta en Wraith 9´#7 eller Cross SX 9' #7. Båda två är grymma spön som kommer klara det mesta med bravur och de är mer allround och roligare än en #8 som jag ser det.
 5. Jag har kört Hardys Horizon Clear int WF6I till havsöringen hela våren. Tycker den linan funkar jättebra http://www.hardyfishing.co.uk/hardy-line-fly-line/
 6. Jonas

  Hardy HBX

  Jag har en 9' #5 som jag har kastat med lite i trädgården. Det är ett väldigt snabbt spö med en mycket välbyggd klinga. Jämn och fin aktion som leverera snygga linbågar och bra känsla på alla distanser. Det är utan tvekan ett spö med maxad prestanda. Har inte hunnit fiska in mig på den än bara så det kommer mera efter jag varit i Kiruna en vecka i slutet av juni om jag inte hinner med någon regnbågstur före. Mitt primära användningsområde för spöt är tänkt sjöfiske, fjällfiske och större älv med hög medelvikt på fisken. I mindre vatten eller vatten med mindre fisk vill jag ha en mjukare aktion. Har en 8'6'' #4 med. Den är också väldigt snabb. Jag trodde det spöt skulle vara som Zephrus eller kanske helst som Artisan i samma längd men man har haft en helt annan tanke kring det här spöt. Jag ska köra spöt några dagar i Ogströmmen i början av juni så jag återkommer om det med. Just nu har jag landat i att det är två väldigt välbyggda spön men att de var lite snabbare än jag trodde så jag behöver fiska med dem och testa lite fler linor innan jag kommenterar dem djupare. Vet man däremot att man vill ha ett riktigt bra snabbt spö i toppklass så tror jag HBX är ett rätt säkert kort. Noterade att du är från Kiruna. Till det fisket är det ett spö helt i min smak.
 7. Absolut. Långt från allt har ju varit bra men Distance 75 och och O flytklumpen man klippte själv till tvåhands tycker jag är två linor som var riktigt bra.
 8. Det har inte jag heller och jag har haft en hel del looplinor? En tapering som var riktigt trevlig till lättare klasser var Distance 75. Jag hade gärna sett att man sneglade lite på den i ett kommande linprogram riktat mot #3-5 fisket strömmande vatten @Staffan Dahlbom
 9. Tycker Loikka varit en väldigt skön och bra sko som passar för alla typer av bruk. Men ska man hårddra så har plasten runt skon förmåga att krympa ihop efter några år. Hade iofs problem med ett par av mina skor när jag körde i saltvatten. Spännena högst upp eroderade sönder över tid men det gick bra att reklamera. Tossu är nya Visionfavoriten och den har jag kört problemfritt sen den kom. Prisvärd och bra sko är min bedömning. Har ett par korkers med BOA som fungerat klockrent men de sitter inte lika skönt som visionskorna. Lite platta i sulan om man går långt annars bra kvalitet. Gillar snabblösningen med BOA. Nummer ett om man ska gå mycket är utan tvekan Simms G3 skon men den kostar ju mer än dubbelt så mycket så man får väl vad man betalar för. Jag använder enbart gummisula numera. med eller utan spikas beroende på fiskesituation.
 10. Ska du ha ett par bra och prisvärda vadare i hög kvalitet är vision mitt förstaval. Här är några av mina favoritmodeller från dem: http://www.visionflyfishing.com/page.php?page_id=33&c=34&pid=259 http://www.visionflyfishing.com/page.php?page_id=33&c=34&pid=474 http://www.visionflyfishing.com/page.php?page_id=33&c=34&pid=158 Här en väldigt skön och bra sko: http://www.visionflyfishing.com/page.php?page_id=33&c=40&pid=504 Ska du ha absolut bäst passform och inte är priskänslig kan jag rekommendera Simms. De har flest storlekar att välja mellan och ett mycket snyggt snitt. Min favorit är deras G3 guide midjevadare och G3 skon i läder. Oavsett vad du väljer så åk och prova i en butik så du får grejer som sitter så bra som möjligt. Rent kvalitetsmässigt är alla vadarna jag listat väldigt bra men de dyrare varianterna har ett bättre andningsmembran och sitter skönare och snyggare.
 11. Din kärlek till fisken är förmodligen större än din kärlek till mat. Jag tippar att en vecka eller två med riktigt bra matupplevelser kommer få dig på andra tankar. Börja med några köttrestauranger och på slutet jobbar du dig ner mot de bästa fisk och skaldjursrestaurangerna. Svårt att inte bli sugen på att äta upp sin fångst när man vidgat sina vyer ur ett gourmandperspektiv... 👌😁😉
 12. Nej så känner jag inte. Jag tycker absolut att man ska ta hem en och annan matfisk när bestånden tillåter. Det finns ju nästan ingen bättre och mer miljösmart mat att äta än en vild och självreproducerande fisk från starka bestånd. På bilden en riktigt god rödingmiddag och vad gäller ditt fiske hemma @Lodjur så fiskar ju du i ett område med väldigt starkt havsöringsbestånd, 8-fjordar. Jag tycker inte man behöver känna någon skuld alls om man tar hem en havsöring någon gång ibland i det området. Att fiska 100% catch and release är dessutom svårt att motivera så jag kan inte se någon fördel alls med det.
×
×
 • Create New...