Jump to content

Jonas

Root Admin
 • Content Count

  9,082
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  99

Jonas last won the day on September 5

Jonas had the most liked content!

Community Reputation

1,400 Excellent

4 Followers

About Jonas

 • Rank
  Owner - Edgeflyfishing.com
 • Birthday 03/29/1974

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Varekil
 • Intressen
  Sportfiske, friluftsliv, jakt, fotografering, skidåkning, goda middagar och umgås med vänner och bekanta

Kontakta medlemmen

Recent Profile Visitors

12,037 profile views
 1. Jonas

  Husdjur

  Vår katt Kerstin, hon håller för ögonen när hon sover där det är ljust😁
 2. Jonas

  Husdjur

  Sån hade vi med, räkna ut att vi köpte bara syrsor för runt 3000kr per år😂
 3. Gu vad tråkigt. Men jag håller med om att det där ser ut att vara ett tillverkningsfel. Klingan skulle givetvis gått ner i butten. Det ser ju ut som att foamdelen som gått av är urborrad för att klingan ska kunna gå ner i den så i det här fallet tror jag absolut det är en miss i tillverkningen.
 4. Det är bra. Din smak är enkel. Du gillar bara det bästa😁
 5. 😂 sicket självbedrägeri. Hade du spinnfiskat hade du drömt om att äga minst ett Shimano Yasei White😎😉
 6. Mm det är en bra vinkling @Lodjur. Vackra miljöer och vild fisk är det som lockar mig med. Håller med om att stor fisk alltid drar lite extra men en bäcköring på halvkilot i ett mindre vatten där det är riktigt svårt att få den fisken är också en fjäder i hatten.
 7. Det är ju rätt många år sedan vi lyfte fram Tenkara i forumet nu. Med tanke på hur många vatten med starka populationer med mindre fisk i små strömvatten som vi har i mellansverige så är det egentligen konstigt att Tenkara inte växt mer. Det är en fantastiskt trevlig teknik till det fisket. Är vi för storleksfokuserade i Sverige?
 8. Det där är rätt spot on. Kan bara hålla med
 9. Zephrus Ultralite 9’ #5 är ett nätt och trevligt spö. Definitivt ett kanonspö och ett av de bästa just nu. Det är däremot inte ett HBX eller ett Orvis Helios 3 som ligger en nivå upp. Sen kan jag tycka det blir fel att jämföra mot spön som kostar betydligt mer. Jag tror du blir ruggigt nöjd med ett Zephrus Ultralite.
 10. Jonas

  Transylvanien

  Vilket vackert område. Tack för att du delar med dig
 11. Har inte heller hittat något som fungerar. Slutsats: visst kan det funka med sugproppar, ibland flera turer men sen släpper de plötsligt. Skulle vilja ha något som man kan fästa på Thules tackräcke med railssystem. Typ samma produkt fast med railsfäste alltså Tänkte jag skulle fixa till det själv med hittar inte mina sugproppsfästen... finns en viss risk att jag slängt dem.
 12. Antar att du inte har båt? Du kan exempelvis ta färjan över till Malö och fiska landet mot Ellös och ut mot Ellösfjorden. Fina djupkanter hela vägen. Ha inte för tunn tafs... 😱😅 Det borde bli rätt lagom för en tvåtimmarstur om du matchar färjan. Försök åka dit när det strömmar. Ladda ner tidvattenappen kolla Gbg/Torslanda och lägg på en 30-40 min så brukar den stämma rätt bra. Öringen nedan är tagen längs den repan. Minns inte exakt längd men typ strax under 60 och 2,5kg.
 13. Jag har första versionen på 9' #6, Coastal står det på den tror jag?. Tycker det spöt har en fantastiskt bra klinga. Det var absolut ett av marknadens bästa när spön när det kom. Kände på version två när den kom för ett par år sedan och den var ännu bättre. Har tyvärr inte fiskat med någon av de nyare varianterna så kan inte kommentera dem djupare. Mot Cross S1 och Zephrus står sig första versionen av Arctic Silver utmärkt. Fast inte mot Fario NT8. Det är en ruggigt bra spöserie. En NT8 9' #6 och en NT8 6-delad 12'9'' #8/9 hade jag gärna utökat min spösamling med
 14. Nahka gummi från Vision upplever jag som en modell som nog skulle fungera bra för dig? https://visionflyfishing.com/product/nahka-gummi/
×
×
 • Create New...