Jump to content
Edgeforum

Springaren

Members
 • Content Count

  293
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Springaren last won the day on September 22 2016

Springaren had the most liked content!

Community Reputation

61 Excellent

About Springaren

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 11/08/1976

Information

 • Bostadsort
  Falkenberg västkusten

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  erikbjorn.zetterberg@gmail.com
 • Telefon
  0707849770

Recent Profile Visitors

1,535 profile views
 1. Owner trippel finns i strong om man tycker sig behöva det......
 2. Köp Owner direkt så slipper man byta märke.
 3. Min erfarenhet är att en liten trippelkrok utan hullingar ar det mest skonsamma för fisken, framförallt på stor fisk. En trekrok river och skär inte sönder fisken i munnen som en enkelkrok gör. Trippeln sitter stadigt fast i köttet i munnen och håller sig på plats. Småfisk har det ingen betydelse på för där finns inte den tyngden.
 4. Köp alla storlekar och färger annars får du ingen fisk.
 5. Jag har gjort några sådana snoddar, fungerar perfekt 👌
 6. Rappalaknuten: träna bara lite på att göra den så liten som möjligt. Vad Ismo menar med sitt inlägg det fattar nog bara han själv 🤪😁
 7. Fladdrig var ett bra ord på något man vill ha på en laxfluga 😃👍
 8. Skit i den styrande knuten och gör en rappalaknut istället, mycket hållbarare och flugan simmar mycket finare. Jag kör bara den på mina krok flugor.
 9. Byggde ett X 10fot Enhands i vinter till ett switch, se bild. Jag läste på lite om linan och det värkar som man behöver någon tipp för att linan skall kasta bra. Kör du poly 5fot?
 10. Gillar inte den linan, väldigt fet i bakänden. Men har hört att många gillar den.
 11. Tjena. Jag är i planeringsfas på att köpa mig en lina för synt fiske efter lax. Har i dag VersiTip och är kanon nöjd men även den har sina nackdelar. När vattnet är lågt och man vill synta hem flugan eller när man kör lax på kort lina. Många skarvar som är irriterande. Någon som har en lina att rekommendera eller har synpunkter på Rio switch chucker. Jag skall bara använda lång nylon/flor tafs ca 12fot. Spö 10fot switch klass 8 linvikt 21-22g
 12. Någon som fiskat/fiskar med linan och tycker att den är bra? Går i tankarna att skaffa en till mitt swichspö.
 13. Sedan 2002 har jag haft 2 par Simms G3 varare. Det tredje paret hänger i garderoben och väntar på att tas i bruk. Ett av paren har varit inne för lagning två gånger, byte av gravel guards (någon tun skit som Simms hade på någon årsmodell) och en reva i skrevet efter taggtråd.Jag fiskar 40-80dagar/år lax Öring i snårig skogsmiljöer. Slutsatser om det är prisvärt får du ta själv.
×
×
 • Create New...