Jump to content

Marcus

Members
 • Content Count

  58
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Marcus

 • Rank
  Member

Information

 • Kön
  Male
 • Bostadsort
  Vänersborg

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  marcus.e.hansson@hotmail.com
 • Telefon
  0706058830

Recent Profile Visitors

412 profile views
 1. Hej! admin får gärna flytta ämnet till ett tråd, men visste inte var den passade in 😊 vi drar på fisketur nästa vecka och kommer flyga med Ryan air. Har betalat extra bagage 20 kg som vi kan checka in. Mitt spö är dock 3-delat, vilket gör att jag har ca 100 cm spötub som jag inte vet hur jag ska få med mig. Vågar inte chansa och ta set som handbagage, eller? har ni någon erfarenhet kring frågan och kanske även med flygbolaget? Eller andra smarta lösningar? Tejpa på sidan av ryggsäcken? jag vill helst få ner det i en väska men inte lätt att få tag i en väska som ens klarar den på diagonalen. Inte vad jag vet i alla fall. tacksam för alla tips man kan få!
 2. Marcus

  Åre

  Tack för synpunkterna! Inga problem med att färdas en bit för att få tag i fiskevatten. Öring och röding funkar ju det också
 3. Marcus

  Åre

  Hej! Jag har lite spontant köpt en lägenhet i Åre, framförallt för uthyrning men på sommarveckorna hade jag tänkt att utforska vattnen därikring. Är det någon som har fiskat runt vattnen i Åre? Vad får man inte missa, vad ska man undvika? Vi fiskar mycket harr, föredrar strömmande vatten men öring och sjöar skadar ju inte heller Flerdagars turer funkar också självklart. Hade varit kul att få höra om era erfarenheter. /Marcus
 4. Hej! En fyradagars tur vankas i slutet på v 27 (6-10 juli) i området. Grymt sugen på harr eller öring i strömmande vatten! Har ni några erfarenheter kring var det funkar att doppa flugan? Eller platser som man ska undvika? Torrfluga är det primärt som vi kommer fiska, några speciella flugor att inte glömma i asken? Nån som vet någon bra guide där uppe? Kollade runt lite men någon skulle inte guida i år och den andra har jag inte fått svar på. Vi kommer utgå från Hamrafjället, har inte koll på områden alls däruppe. Tar tacksamt emot alla tips som ni säkert har!
 5. Tack för svaren! Det får bli tvåhandsspö. Kör youtube för fulla muggar!
 6. Tack för tipsen, mycket uppskattat! Kör ni generellt sett med sjunklina i ån? Vet inte vad det är för lina som sitter på spöet man hyr. Men jag kommer nog hyra och ta med mig enhandsspöt utifall. Är intermediate helt uteslutet? Har guidelines coastal på som jag tänkte använda mig av. Kanske svär i kyrkan nu, men har ni även lite koll på spinnfiske och hur man bäst fiskar av ån? Vet ni några ställen där man kan stå en stund utan att behöva förflytta sig hela tiden? Kanske inte världens enklaste fråga eftersom det beror på antalet personer, men kastar ändå ut den.
 7. God kväll fiskevänner! Ursäkta att jag stör mitt i Eurovision:) Jag och farsan ska ner till Mörrumsån den 23-25 maj. Nu är det mycket planering och försökte få lite hjälp från den lokala fiskehandlaren, men ingen utdelning där. Därav mina frågor som jag hade uppskattat otroligt om någon hade svaret på. Jag har tidigare ställt frågan om det funkar med enhands klass 7/8 under augusti, men funkar det även under den här tiden? Funkar intermediate lina? Det fanns möjlighet att hyra tvåhandsspö, men är det värt att ens försöka då man aldrig kastat med ett? Tycker ni det är värt det? Det kostar iofs bara 200 kr. Farsan kör bara spinnfiske, någon som har koll på effektivt fiske i strömmande vatten? Tänker trevägslekare, sänke och tubfluga samt några vanliga drag. Tror ni detta räcker? Behövs det flöte när man fiskar så i strömmande vatten? Har ni några andra bra tips så är jag väldigt tacksam, dessa vatten är och teknikerna är helt nya för mig så jag känner mig helt lost just nu. Behöver jag köpa något speciellt som man absolut inte får missa, flugor som funkar, fiskeställen, vad som helst är extremt uppskattat! / Marcus
 8. Så nära men ändå så långt borta alltså! Är det Ulvön som levererar då eller? Har noll koll på Ljungskile...
 9. Tredje bomturen på tredje försöket, f-n va trött jag blir, idag var det nästan pålandsstorm runt Uddevalla också. När fisket går kasst blir det dock en tid till eftertanke, hur avgörande är vinden vid fisket? Är det alltid pålandsvind som gäller?
 10. Tack för hjälpen, känns bra att kunna använda klass 8 spöt där. Då kanske augusti är ett hett alternativ. Tack för tipsen med platser också!
 11. God kväll! Jag fick ett presentkort av min sambo till Mörrumsån så jag tänkte besöka stället i år. Jag är dock helt nollad vad gäller tid för resa o dyl. Jag är inte ute efter att få någon rekordlax, hellre lite folk och en bra upplevelse. Vilken tid hade ni föreslagit? Jag har bara enhandsspö, därför är det av intresse att få veta om det går att resa dit och bara fiska med det, eller är det tvåhands som gäller? Det kanske hänger ihop med vilken tid man reser dit? Evigt tacksam om någon kunde ge mig någon slags riktning i dessa frågor.
 12. Ja, du svarade lite på det själv. Dem andra kan tänka sig att prova på att fiska men det är inte deras huvudorsak för resan. Vi är även fler som delar på de fasta kostnaderna.
 13. God kväll! Jag och tre st är i planeringsstadiet att ta en vecka till fjälls. Hälften kommer vandra och hälften vill fiska. Harren är ju fruktansvärt intressant men även öring. Jag hade spanat in området runt kittelfjäll/ Grönfjäll, men risken att det var för högt vatten vid v.26 ( efter midsommarhelgen) gör att man blir lite nojig. Problemet jag har är att det är svårt att få ihop semestrar med alla, varför vecka 26 ser ut som den enda helgen i början av sommaren som vi kan dra. Därför tänkte jag kasta ut frågan om det är någon som vet ett område som har något för oss alla. Vi som fiskar kan tänka oss att vandra till ett vatten, men vi vill bo i stuga. I min utgångstanke har jag tänkt att vi hyr bil i Östersund och kan tänka mig att åka ett par timmar. Avståndet är inte det största problemet, dock är flyg uteslutet till de mest norra delarna av Sverige. Eller är jag helt fel ute med att kunna hitta ett område där fjällvandringar kan kombineras med grymt fiske vid den tiden? Sen är nästan hela sommaren körd, men finns det alternativ i slutet av sommaren där inte allt vatten har försvunnit är det också intressant, men helst v. 26. Så finns det någon som kan kasta in några bra tips så vore jag evigt tacksam.
×
×
 • Create New...