Jump to content

Rundén

Members
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Rundén

 • Rank
  Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Kiruna

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  emilrunden@hotmail.com
 • Telefon
  0722307069

Recent Profile Visitors

479 profile views
 1. Rundén

  Nya Zeeland

  Jag åker dit i slutet av nov, början på dec om allt går enligt planerna. Mitt visum i Australien går ut då så jag måste lämna och har jag pengar kvar så ska jag fiska varje dag tills jag måste jobba igen. Vart landar du?
 2. Jag har varit i Tasmanien i 4 månader och fisket i sjöarna är i världsklass. Surfen ska vara något utöver det vanliga och du behöver inte trängas. Kolla in denna: http://youtu.be/juIM8TdrTBw Är ju vindsurfing men det finns extrema vågor där om man vill;) Beträffande hajarna så är det större sannolikhet att du blir biten av Luis Suárez:) Tasmanien är verkligen en pärla för att kombinera dina intressen.
 3. På min resa runt Australien så har jag kommit till Margaret River ca 2,5h söder om Perth i västra Australien. Min plan är att så småningom bege mig till Exmouth och fiska på flatsen. Tyvärr för min del så är börsen i tunnaste laget så jag klipper vinbuskar runt om i M-R regionen för att finansera min fortsatta resa. Till min stora stora glädje så är min förman en fiskarbroder, fast med spinnspö. Han besitter en hel del kunskap om olika destinationer i området. Han har markerat några på en karta så jag tänkte dela den här för alla som är intresserade. Jag har "bara" besköt 3 platser än så lä
 4. Det är verkligen vackert och vilka kläckningar det är! Mest sjöar som är konstgjorda, de är uppdämda och åarna och bäckarna kan vara helt torrlagda så sjöfisket är bäst enligt mig. Jag kan varmt rekommendera Tasmanien om någon funderar på att åka hit. Tack Marcus jag ska kika igenom sidan när jag har bättre mottagning. Fortsätt gärna att informera mig:)
 5. Nu har jag köpt en bil och tänkte fiska i Tasmanien. Jag befinner mig i området runt Great Lake och Western Lakes. Jag hittar inget här på edge om Tasmanien så jag skapar en tråd. Det är ordentligt med kläckningar och tidvis vakar öringen. Har tappat en då jag fumlade med peangen men den skulle ju gå tillbaka så det var väll lika bra;) Är det någon som har varit här och kan ge lite tips på platser osv. Jag har boken Trout Waters in Tasmania men tips ifrån människor som har varit på platsen är alltid trevligare!
 6. Grymt! Jag har landat i Brisbane och det gick bra med att ta in flugspöna. Deklarerade allt så jag behövde bara gå igenom:) Jag har varit och köpt flugor idag så nu är jag helt redo för alla äventyr! På fiskeaffären så tipsade de mig om Point Halloran, det ligger ca 40 minuter norr om Brisbane med bil tror jag. Skulle vara roligt att fiska utvadad med rätt tidvatten så det blir nog mitt första äventyr. Han renommerade klass 6 spö då det var mindre fiskar och en fluga som skulle vara het var vad jag kan bedöma pattegrisen. Fortsätt att skriva om tips och platser:) Om du fortfarande är kvar
 7. Du har det bra du;) Jag har sett lite saltvattensfilm och jag måste nog träna en del på hemtagningen men de är en utmaning i sig som breddar fisket! Jag måste nog titta till Peter Fry... Du skriver att det är dyrt. Vad kostar det att fiska med en guide; 1 dag med Peter kostar? En vecka? Osv. Jag tänkte så jag får en aning av prissättningen så att jag inte blir blåst det förta som händer;)
 8. Okej jag landar i Brisbane den 4:e december och har boende en vecka där sedan så vet jag inte så mycket mer. En polare känner en i sunshine som jag eventuellt ska bo hos någon dag. Grymt med marlins det hade varit en dröm som går i uppfyllelse att landa en;)
 9. Vad synd men grymma tips och jag ska "försöka" undvika krokodilerna! Men att ta med ett använt spö ( i sötvatten) här hemma ska alltså inte vara några problem?
 10. Tack för tipsen! Jag landar i Brisbane och tänkte söka mig norrut, är grymt sugen på starka saltisar. Jag lämnar flugor hemma och tar med mig spö och rulle. Lina tänkte jag köpa på plats. Tyvärr ingen New Zeeland tripp såhär på stubben men jag ska dit! Om du är i Brisbane så vill jag gärna träffas och ta nån bira och fiska!
 11. Jag ska åka till Australien och vet inte när eller om jag kommer hem;) Jag hittar ingen information om hur man ska gå till väga när man vill ta med flugfiske utrustningen. Måste jag desinficera utrustningen, lämna flugor hemma pga alla olika material som en fluga kan bestå av... Tacksam för alla svar!
 12. Jag beställde en Loop Opti Speedrunner hos beoutdoors den 31 januari för 30% rabatt innan de han ändra villkoren för Loop produkter. Det var en beställningsvara så jag skulle få den när de fick den ifrån Loop, de hade inte gjort någon beställning hos Loop sa konkursförvaltaren .. Det mycket pengar för en student, och jag har pratat med konkursförvaltaren som inte lovade någonting. Jag har skickat in mitt kvitto till honom och hoppas på det bästa men förväntar mig ingenting och jag tycker att det är uruselt att sidan fortfarande är öppen. Arg är en underdrift.
 13. Jag såg det, jag köpte en Gl costal och den hade ett överkryssat pris 799kr och ett nytt rött pris på 695kr. När varan ligger i varukorgen kostar den 639kr vilket är 20% på ursprungspriset (799kr). Långt ifrån alla deras varor har ett överstruket pris ifrån början, köpte tex en Smith creek rod clip och den var det 20% på det enda pris som fanns där. Alltså inget överstruket pris och sedan ett rött rabatterat pris.
 14. Capricorn kör 20% på allt i webbshoppen till måndag
×
×
 • Create New...