Jump to content
Edgeforum

Zäta

Edgemember
 • Content Count

  627
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Zäta last won the day on March 13 2013

Zäta had the most liked content!

Community Reputation

27 Excellent

About Zäta

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 12/03/1982

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Göteborg

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  zetterlund.martin@gmail.com
 • Telefon
  761699902

Recent Profile Visitors

1,573 profile views
 1. Rolig tråd det här! *tar fram popcornen och blandar saft*
 2. Här är repliken. http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.2457526-fiske-med-bottentral-ar-forodande Tydligen går utbultaren emot partiets linje, bör kanske påpekas också.
 3. Zäta

  Hatflugor

  Svart WB... Det kläcker ALLTID svarta WB, överallt, i alla vatten, året om.
 4. Zäta

  Hatflugor

  Det här var en rolig tråd Kul att se att en del av ens egna "go-to" mönster inte ens kommer ur askarna hos andra. Jag hatar inga flugor, däremot krokar. Klinkhammer fiskar jag sjukt lite med, framförallt efter att jag bundit dem på klinkhammer extreme kroken som inte går att kroka på. Får bli till att omvärdera och binda upp lite nya att prova till hösten. På riktig krok
 5. Zäta

  Vad heter denna?

  Någon form av mott. Huvudet ser ut som ett gräsmott, men kan mycket väl vara någon annan art.
 6. Kan inte svara på skillnaden eftersom jag bara använt gen1. Enligt uppgift så skall det bli bättre och bättre för varje ny generation. Hur mycket skillnaden är mellan gen 1 och 2 vet jag inte men säkert inte bra nog eftersom de utvecklade en gen3.
 7. Vad jag kommer ihåg från gen 1 bildförstärkarna är att de har helt uselt djupseende och är relativt klumpiga. Bristen på djupseende gör att det är svårt att bedöma avstånd så du hade inte vetat om vaket var 5, 10, eller 25 meter ut. För att inte säga hur mycket man hade snubblat på hemvägen.
 8. Jag har med mig fyra olika askar ut när jag fiskar i klubbsjöarna runt Göteborg. Det finns dock en del flugor jag inte skulle klara mig utan och jag listar dessa nedan. Torrflugor: Ett par imitationer av Bibio Marci (liten svart fluga) Superpuppa, gärna med foamrygg. ElkHair Caddis eller Harry Potter. Nån Vulgata variant är också bra att ha framförallt på försommaren. (Om nu ditt vatten håller vulgata) Inte att förglömma: FLYGMYROR (funkar nästan jämt där jag fiskar) Svart och brun klinkhammer. Adamsflugor både med fallskärmshackel och traditionellt. Vått: Flicksländenymfer ( preci
 9. Det kommer med tiden. Bästa tipset är att fiska, titta, fundera och sedan återupprepa Ibland tittar och funderar man mer än man fiskar.
 10. En hel del "fantasi" bakom många av de där Hittar dock ett par som man känner igen, och några typer av flugor som man kan klassificera dem genom. Du ska dock vara medveten om att nedan lista endast är baserat på mönstret, jag har ingen aning om vilken krok de är bundna på. Kan vara så att en del är bundna på tung krok och därför inte vill flyta ordentligt. En del torrflugor är lite för ojämnt hacklade och kommer kanske lägga sig på sidan och inte flyta rätt vilket också gör att lite mer vaksam fisk struntar i dem. 1: Torrfluga. Ser ut som en variant på en gray wulf eller liknande. Kansk
 11. Varken skarv eller trut igår och konstigt nog ingen säl heller. Däremot en del öring. 11 upp och 2 över måttet i jobbig vind och sjö. Såg en gammal farbror lasta båten med nät men när jag gick förbi tre timmar senare låg båten fortfarande inne. Någon är ute i god tid med förberedelserna inför första maj. Undrar om de har samma icke obetydliga mått av dum i huvudet som vi flugfiskare, sitter på kammaren veckor innan premiären och tittar över utrustning och kollar fiskefilm. Lägger ut kryptiska meddelanden och nedräkningar på Facebook. 16 dagar kvar.
 12. Det är lite så det börjar. Jag tror att den enskilt viktigaste egenskapen en havsöringsfiskare, och då framförallt de som fiskar fluga, behöver ha är envishet. Att dra ut i ur och skur, lågvatten som nordanvind OAVSETT om alla säger att det inte går, då ger det till slut också resultat. Det finns väl inget bättre tips att ge om man vill fånga större fisk än att fortsätta fiska. För varje pass utan en halvmetersfisk, är ett pass mindre tills den sitter där. Skitfiske!
 13. Beställde en Megaloop, stod länge som godkänd, ändrades till avbokad igår morse, igår eftermiddag ringde dem och sa att det blivit lite fel och att det kan ta nån vecka men ordern skulle skickas. La det på en klarna just för att jag inte visste om det skulle gå vägen eller ej, så inge ko på isen. Kommer inte rullen är det lite surt förstås, men inte så att världen stannar.
 14. Både bra och dåligt. Två fiskar / man på handredskap känns rimligt, hade dock gärna sett en begränsning i nätfisket med dock. Som det är nu är det en begränsning endast i sportfisket efter öring. Är ju svårt att lägga en baglimit på mängdfångande redskap men jag hade gärna sett att man exempelvis utökade tiden som näten måste vara ur vattnet. Eller om man tillåts drömma; förbjuda nätfiske på vatten grundare än tre meter.
 15. Välkommen till träsket Första krokningen och sen sitter du fast upp till bröstkorgen! En femma funkar precis som de andra säger bra så länge det inte blåser och så länge du inte fiskar allt för tunga flugor.
×
×
 • Create New...