Hoppa till innehåll

Zäta

Edgemember
  • Antal inlägg

    627
  • Blev medlem

  • Senast besökta

  • Days Won

    1

Allt postat av Zäta

  1. Rolig tråd det här! *tar fram popcornen och blandar saft*
  2. Här är repliken. http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.2457526-fiske-med-bottentral-ar-forodande Tydligen går utbultaren emot partiets linje, bör kanske påpekas också.
  3. Svart WB... Det kläcker ALLTID svarta WB, överallt, i alla vatten, året om.
  4. Det här var en rolig tråd Kul att se att en del av ens egna "go-to" mönster inte ens kommer ur askarna hos andra. Jag hatar inga flugor, däremot krokar. Klinkhammer fiskar jag sjukt lite med, framförallt efter att jag bundit dem på klinkhammer extreme kroken som inte går att kroka på. Får bli till att omvärdera och binda upp lite nya att prova till hösten. På riktig krok
  5. Någon form av mott. Huvudet ser ut som ett gräsmott, men kan mycket väl vara någon annan art.
  6. Kan inte svara på skillnaden eftersom jag bara använt gen1. Enligt uppgift så skall det bli bättre och bättre för varje ny generation. Hur mycket skillnaden är mellan gen 1 och 2 vet jag inte men säkert inte bra nog eftersom de utvecklade en gen3.
  7. Vad jag kommer ihåg från gen 1 bildförstärkarna är att de har helt uselt djupseende och är relativt klumpiga. Bristen på djupseende gör att det är svårt att bedöma avstånd så du hade inte vetat om vaket var 5, 10, eller 25 meter ut. För att inte säga hur mycket man hade snubblat på hemvägen.
  8. Jag har med mig fyra olika askar ut när jag fiskar i klubbsjöarna runt Göteborg. Det finns dock en del flugor jag inte skulle klara mig utan och jag listar dessa nedan. Torrflugor: Ett par imitationer av Bibio Marci (liten svart fluga) Superpuppa, gärna med foamrygg. ElkHair Caddis eller Harry Potter. Nån Vulgata variant är också bra att ha framförallt på försommaren. (Om nu ditt vatten håller vulgata) Inte att förglömma: FLYGMYROR (funkar nästan jämt där jag fiskar) Svart och brun klinkhammer. Adamsflugor både med fallskärmshackel och traditionellt. Vått: Flicksländenymfer ( precis som din Montana ) Partridge and orange Spider Nattsländepuppa ( jag fiskar med Sparkling pupa och antronpuppor ) Guldribbat haröra Black Martinez Streamer: Mickey Finn Orange WB med skalle och oförtyngd. Svart WB Sen finns det en hel uppsjö flugor till som funkar bra. Men har du dessa i asken så brukar man alltid kunna lura någon liten rackare att ta
  9. Det kommer med tiden. Bästa tipset är att fiska, titta, fundera och sedan återupprepa Ibland tittar och funderar man mer än man fiskar.
  10. En hel del "fantasi" bakom många av de där Hittar dock ett par som man känner igen, och några typer av flugor som man kan klassificera dem genom. Du ska dock vara medveten om att nedan lista endast är baserat på mönstret, jag har ingen aning om vilken krok de är bundna på. Kan vara så att en del är bundna på tung krok och därför inte vill flyta ordentligt. En del torrflugor är lite för ojämnt hacklade och kommer kanske lägga sig på sidan och inte flyta rätt vilket också gör att lite mer vaksam fisk struntar i dem. 1: Torrfluga. Ser ut som en variant på en gray wulf eller liknande. Kanske kan imitera en kläckande Sulphurea ( gul forsslända) 2: Våtfluga. Imiterar en stigande nattsländepuppa fast mest kanske ett litet fiskyngel. 3: Våt/torrfluga svårt att säga. Om den flyter bra= torrfluga, Sjunker den så fiska den vått. Imiterar ingen direkt insekt som jag känner till. 4: Torrfluga, kan imitera lite vad som. Påminner om en Griffith gnat fast utan palmerhackel och lite för stor. 5: Torrfluga. Kan imitera ljusa dagsländor. Kanske en liten Ephemera Danica? 6: Torrfluga, se ovan. Men tror denna är svår att tå igenom tafsen på, ser ut som att huvudet är bundet lite långt fram. 7: Kläckare/cripple. Imiterar en kläckande slända i ytfilmen eller en slända som inte lyckats kläcka ordentligt. Allround fluga. 8: Torrfluga. Ser ut som att den kommer ligga rätt lågt med tanke på avsaknaden av hackel undertill. Kan imitera en spent spinner (död slända) eller kanske en insekt som fastnat i ytan. 9: En streaking caddis. Torrfluga som imiterar en nattslända. 10: En Coachman variant. Fiskas som våtflug. Imiterar ett litet fiskyngel. 11: Torrfluga Cripple. En slända som inte lyckats kläcka helt. 12: En haröre variant? Svårt att se på bilden. 13: Ser ut som en pelletsimitation, fast kanske ska vara en harörenymf? 14: Se nr3 Detta är dock en torrfluga. 15: Klassisk harörenymf med guldskalle, bra allroundnymf. 16: Superpuppa variant med guldskalle. imiterar en nattsländelarv/puppa.. Ett tips är att klippa dem på över/undersida för bättre rörlighet i hacklet. 17: Svårt att säga vilket mönster det är baserat på bilden. Men det är en nymf i vart fall. Hoppas det hjälper till med klassificeringen.
  11. Varken skarv eller trut igår och konstigt nog ingen säl heller. Däremot en del öring. 11 upp och 2 över måttet i jobbig vind och sjö. Såg en gammal farbror lasta båten med nät men när jag gick förbi tre timmar senare låg båten fortfarande inne. Någon är ute i god tid med förberedelserna inför första maj. Undrar om de har samma icke obetydliga mått av dum i huvudet som vi flugfiskare, sitter på kammaren veckor innan premiären och tittar över utrustning och kollar fiskefilm. Lägger ut kryptiska meddelanden och nedräkningar på Facebook. 16 dagar kvar.
  12. Det är lite så det börjar. Jag tror att den enskilt viktigaste egenskapen en havsöringsfiskare, och då framförallt de som fiskar fluga, behöver ha är envishet. Att dra ut i ur och skur, lågvatten som nordanvind OAVSETT om alla säger att det inte går, då ger det till slut också resultat. Det finns väl inget bättre tips att ge om man vill fånga större fisk än att fortsätta fiska. För varje pass utan en halvmetersfisk, är ett pass mindre tills den sitter där. Skitfiske!
  13. Beställde en Megaloop, stod länge som godkänd, ändrades till avbokad igår morse, igår eftermiddag ringde dem och sa att det blivit lite fel och att det kan ta nån vecka men ordern skulle skickas. La det på en klarna just för att jag inte visste om det skulle gå vägen eller ej, så inge ko på isen. Kommer inte rullen är det lite surt förstås, men inte så att världen stannar.
  14. Både bra och dåligt. Två fiskar / man på handredskap känns rimligt, hade dock gärna sett en begränsning i nätfisket med dock. Som det är nu är det en begränsning endast i sportfisket efter öring. Är ju svårt att lägga en baglimit på mängdfångande redskap men jag hade gärna sett att man exempelvis utökade tiden som näten måste vara ur vattnet. Eller om man tillåts drömma; förbjuda nätfiske på vatten grundare än tre meter.
  15. Välkommen till träsket Första krokningen och sen sitter du fast upp till bröstkorgen! En femma funkar precis som de andra säger bra så länge det inte blåser och så länge du inte fiskar allt för tunga flugor.
  16. Du har helt rätt Rensvind, sakerna skall användas och slitas på som de verktyg de är. Dock är det en skillnad på ett spö som slits och blir åtgånget pga hårt fiske och ett spö som så snart det kommer ut i lite fuktig luft börjar rosta och missfärga lacken. Samma fenomen på mitt V2, med missfärgade lackningar och rost på linförarfötter. Bara att konstatera att Guideline ännu en gång levererar en skitprodukt.
  17. Nästan lite tjematte där.. Du sparar möjligen 2000:- men tjänar gör du inte. Det är självklart så att handlarna måste anpassa sig och erbjuda något mer än bara ett ställe att handla prylar. Resor, events och specialutbud är väl några knep som branschen börjar ta till sig. Men det krävs mer. Handlarna idag är dåliga på att skapa mervärden för kunden och hamnar alltid tillbaka på samma argument: Finns vi inte kvar kan du inte klämma och känna på materialet innan du handlar. Visst är det så men sportfiskare och då flugfiskare i synnerhet är rätt pålästa om vad de behöver. De behöver allt som oftast inte någon som talar sig lyrisk över ett spö med kraft och känsla. Själv handlar jag mestadels där det känns bra, ett par hundralappar hit eller dit spelar mindre roll om jag känner att jag stöttar en butik/handlare/tillverkare som ger mig mervärden i form av mötesplats, events och ideér.
  18. Fy fan va skönt Jesper! Det var bannemig på tiden! Grymt stort grattis!
  19. Kanske är det så att vi bör sluta leden och stötta Charlie lite i det här? Någon (ja förutom Charlie då) som vet vilka problem och otydligheter det är som påvisats mer konkret?
  20. Personligen gillar jag VAK, efter ett par rader märker man knappt att den är skriven på norska. Inte helt belamrad med "smygreklam" och intressanta artiklar, ett måste i vart fall för mig. Sen gillar jag Fly&Tie och Flugfiske i Norden men de köps mer spontant.
  21. Buhu buhu... wonder if they want some cheese with that whine
  22. Jag är av samma uppfattning och tycker att trappstegen borde ha samma inverkan. För att stenarna skall fungera i att skapa lugnvatten måste nog flödet vara REJÄLT högt.
  23. Tack för infon David. Jag skall kontakta honom efter jag sett hur stenarna påverkar när flödet är lite högre. Mvh: Martin
×
×
  • Skapa ny...