Jump to content
Edgeforum

Zeed

Members
 • Content Count

  46
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

About Zeed

 • Rank
  Member
 • Birthday 06/18/1980

Information

 • Kön
  Male
 • Bostadsort
  Malmö

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  jl_fbg@hotmail.com
 • Telefon
  034613997

Recent Profile Visitors

1,392 profile views
 1. Hej, såg att du hade ett LPXe switch, som du vill bli av med. Vad hade du tänkt för pris? Eller, ev. byte? har ett antal spön liggande som kanske är intressanta. bla ett renodlat 11 ft egenbygge, 11 ft kl 7 (MSX-klinga), kan även lägga pengar i mellan. har även ett Danielssonspö (unikt, med dess patenterade handtag), då i kl 6, 9 ft. iaf, har rätt mkt flugfiskeprylar som kan vara intressanta om detta kan vara del i en affär+pengar emellan. 

  hör av dig om det verkar intressant, hälsn Johan

  1. Galt77

   Galt77

   Tjena

   Sorry för sent svar, har varit i ljustorpan och fiskat hela helgen. Jag är ute efter en ren 7a enhands absolut max 10´ (helst 9-9,6) till kusten. Men kan även tänka mig att sälja grejorna om det skulle vara intressant. Har ju skrivit bud så lägg gärna ett på det du är intresserad av. 

   MVH Pelle 

  2. Zeed

   Zeed

   Hej, hört att fisket i ljustorpsån är bra i dagsläget, ska försöka hinna dit själv (bor i Sundsvall). Inom kort kommer jag få hem ett nytt Nano-spö, då i kl 7 (9ft), kanske kan vara intressant för byte eller likn. Jag återkommer när jag fått hem spöt. hälsn Johan

 2. Fick ett sms idag från en bekant att Danielsson har lagt ut lite material på YT om de nya linorna, efter lite sökande hittade jag följande: https://www.youtube.com/watch?v=8bm46y0aEPI dock inte hittat mer på deras hemsida, detta kanske kommer.
 3. Hannu: Tror inte du ska jämföra scandinavianflylines med fiskeflugor.se, kolla på försäljningsomdömena på Tradera så ser du skillnaden. fiskeflugor.se fick väl dra sig ur Tradera pga massiva negativa kundomdömen?
 4. Har ingen erfarenhet av torrdräkt till kajak, men har dykt en hel del och använda en dykartorrdräkt som vadare är nog ingen fördel, såvida man inte sysslar med våghalsig vadning i kallt vatten där risk för livet ständigt finns. En dyktorrdräkt är mer jobb med att få av och på, styvare att röra sig i samt dyrare. dessutom är den ju torr, dvs lufttät så då skapas kondens så fort kroppen börjar svettas. Men, är den någon som provar är jag intresserad att höra, finns säkert förbättringar hos vadare som industrin missat och som kan förbättras. Kanske en kombo av vadare-jacka som sitter ihop och ska
 5. Hörde även att Kurt Danielsson kommer vara där och presentera hans nya spö-serie samt att det finns möjlighet att provkasta. Han har tydligen arbetat i fyra år med dessa spön, innan de ansåg färdiga.
 6. Har både 14 ft #9 samt 13,6 #8. gillade man z-axis, kommer man älska one. lite mer känsla, lättare och mer förlåtande klinga. använder mest det lättare spöt då jag i nuläget fiskar mest havsöring. använder klumpar i standardvikter för dessa spön, dvs runt 34-35 gram för #8, ngr gram tyngre för #9.
 7. Klumpar är bra kastmässigt, men har för mig att de väger ngt mer än angiven vikt (1-2 gram mer). har själv #8/9 klumpar, de väger ca 35-36 gram, ej uppgiven vikt på 34 gr. upplever även att de inte har samma sjunkhastighet som t.ex guideline, de sjunker ngt långsammare trots samma angivna sjunkhastighet. t ex. F/S3 är nog mer S2, högst.
 8. Kan bero på knuten, vad använder du för knut? speciellt för tunnare tafsar (typ 0,16-0,14mm i spets) är det viktigt att knuten är bra. annars så smäller det direkt.
 9. Hej, körde just oklippta 3D 9/10 med framgång till det spöt. framförallt flyt/hov/int oklippt funkade perfekt för mig tillsammans med amnesia skjutlina. sjunkande varianter (typ intS2S4) behövde jag klippa ngn meter för att passa bättre.
 10. Hej, jag kör runt 34 gram (+-1 gram) på ca 12- 12,5 meter, men spöt tål både lättare och tyngre, pga dess väl fungerande progressivitet (heter det så....?) så, tror allt ifrån 32-36 gram funkar, beroende på vad du är van vid. fördelen med One, jämfört med z-axis o tcx, är den låga vikten på klingan vilket jag tycker ger mer känsla och kontakt med själva linan vid kastet. särskilt Z-axis tyckte jag stundtals var lite topptungt och svajigt, särskilt om man inte hade en optimal lina som passade. (nu låter jag som en sage-representant, vilket jag inte är.....).
 11. Har både 14 #9 samt 13,6 #8. har tidigare haft z-axis och tcx i liknande storlekar. tycker One är ett bra mellanting mellan dessa, lättare, lite snabbare och inte lika topptungt som Z-axis, mer progressivt och mer förlåtande än TCX. För mig och min kaststil passar de utmärkt (underhandskast med 12,5-13,5 m klumpar), troligtvis går de även bra till andra typer av kast.
 12. Sambons föräldrar bor granne med en viss R.Moser, har prövat att fiska i Traun för två somrar sedan. Dyrt (runt 1000 för en dag), men fint fiske. Som att fiska i ett akvarium, man ser i princip alla fiskar i poolen i de lugnare partierna. Dock är de skygga som få, det krävdes en rejäl dos indianfiske och idogt väntade innan man kom i läge och slutligen accepterade de en svävande killer bug i strl 16. Detta kanske inte är i ovan nämnda områden, staden (Gmunden) ligger ca 30 min österut fr salzburg. Men är ni i området och har tid o pengar, så varför inte?
 13. Funderade också på att bygga en lackeringsmaskin, men sen orkade jag inte leta komponenter så jag köpte en komplett maskin från en spöbyggare i USA på Ebay. mycket nöjd, allt kom i ett litet brunt paket al a IKEA som man skruvade ihop på 10 minuter, allt var bra komponenter. har lackat 4 tvåhandsspön med det hittills, utan problem. gav 55 USD inkl frakt. hastighet är 10 varv i minuten, vilket funkar för mig. kolla gärna på länken: http://www.ebay.com/itm/10-RPM-ROD-DRYING-DRYER-MOTOR-KIT-/360571392043?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item53f3bad02b Om ni beställer, glöm inte att be om E
 14. Tjena, var lite nyfiken på hur det hade gått för dig, kul att du fick fisk du med! Vi ses väl i Barsebäck snart igen. mvh Johan (det var mig du mötte...)
×
×
 • Create New...