Jump to content

oban15

Members
 • Content Count

  253
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About oban15

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 03/09/1963

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Westcoast

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  peter.almroth@borealisgroup.com
 • Telefon
  0709668965

Recent Profile Visitors

1,621 profile views
 1. oban15

  Laxspön säljes

  Dags att rensa i garderoben. Har köpt på mig lite för mycket grejor. Guideline T-pac switch klass 7-8 11.6 fot 2550 kr sålt Guideline T-pac klass 9-10 13.9 fot 2550 kr sålt Loop Opti Nxt klass 10 15 fot 3250 kr nytt pris 3000 Spöna är i gott skick. Bilder skickas vid intresse. En passande lina skickas med vid snabb och prutfri affär. Frakt ingår i priset.
 2. Skall fiska där i mitten på augusti. Längtar inte alls
 3. Hej nån som har koll på ebb och flod imorgon ? skit fiske på er
 4. oban15

  Chile 2013

  Är det någon som har några tips på chinookfiske i Chile ?
 5. Är det inte väldigt tyst från en del grupper vad gäller detta för många STORA problem ???http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.1303324-jagades-50-meter-av-stora-vildsvin
 6. I nuvarande kunskapsläge står det klart att jakt och rovdjurspredation inte generellt är utbytbara vad avser deras effekter i ekosystem. Det finns stora skillnader, exempelvis vad gäller intensitet och tidsmässig spridning av predationen, fördelning på kön och ålder, påverkan på stammarna av mindre rovdjur och på relationer mellan asätare och kadaver. En studie i Skandinavien har visat att rådjursjakt inte kopierar lodjurspredation på rådjur vad gäller fördelning av kön och ålder. Liknande resultat har redovisats från Bialowieza i Polen. Jakt kan också påverka bytesdjurens beteende på ett annat sätt än rovdjurspredation. Den skandinaviska traditionen att jag älg med ställande hund innebär att det sedan mer än 100 år finns ett selektionstryck mot älgens mest effektiva anti-predatorbeteendet mot varg, det vill säga att stå upp mot vargen och vara aggressiv. Frånvaron av varg i kombination med löshundsjakten har istället gynnat älgar som försöker fly.
 7. Bra Husky... att lägga samspelet i naturen i människans händer har ju fungerat så där...att lägga skulden på djuren är märkligt...här i våran fjord finns det gott om säl men det har jag inga problem med ...för det är bara att lyfta ögonen ovanför så ser man större problem än sälen här i Petrokemins hjärta....
 8. Påskrivet. Tänker inte elda på debatten mer men jag tycker att det är tråkigt att vi inte kan samexistera med våra rovdjur.
×
×
 • Create New...