Jump to content

guidetobbe

Members
 • Content Count

  312
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

39 Excellent

About guidetobbe

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Male

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  muppsson22@hotmail.com
 • Telefon
  0736951188

Recent Profile Visitors

1,341 profile views
 1. guidetobbe

  Bornholm

  kör ut från färjan på "stora vägen" kör vänster (norrut) så ska du se det på höger sida. Om inte , stanna- fråga närmsta dansk. Alla vet nog var sportdres ligger på den ön.
 2. guidetobbe

  Bornholm

  Har några polare som vart där nu i början på mars. Ena gänget 3 kg blänk samt 65a besa som toppfiskar. Dem var 7 pers så det får anses som trögt fiske på typ 6 heldagar. Flugfiske allihop. Andra gänget körde torsd-sön. Tappad fin blänk. påblänk på 2.5 kg och ett par runt 55 som toppfiskar på 3 pers. ö borna själva sa att just runt den tiden så kom de östliga vindarna in med kyla och la locket på. Nu dem senaste 2-3 dagarna här har jag sett att dem har riktigt bra fiske på sina håll i danmark. Skitfiske på dig!
 3. Det är inte samma som den vi menar när vi säger borstmask. Detta är en annan art som går djupare. Men våra kommer säkerligen leka innan premiären om värmen smäller till snart enligt prognos.
 4. guidetobbe

  Loop yellowline

  Guideline presentation har fungerat bra men nu ska jag byta till rio's nya värsting perception som vunnit en rad priser bla bästa lina på efttex.
 5. Gädda brukade jag sommarnattfiska förr på spinn. Kasta utanför näckrosor / vass eller tom mitt i med poppers eller en sjukt bra flytande spinnare "buzzer ". En del stora gäddor kom in väldigt grunt och ställde sig på natten där vi fiska. Meterdjupt eller tom grundare. Kändes som det var pelagisk fisk som kom in och smälte mat / jaga på natten. Oftast diskretare hugg, en på 8 kg sippvakande typ ner buzzern en gång. Trodde det var en 2 kgs först. Rekommenderas att prova!
 6. Får in den till tafsen och nu är det stenklart, en ej så glad borre med uppspärrat segel kommer glidande med gapet öppet! Erik kommer med håven och hjälper till. Jag är i extas och studerar borren noga, jäklar vilken häftig firre! Att den dessutom tog i ytan och på klass 3 gjorde ju inte upplevelsen sämre direkt! 37 cm litet pulverpaket. // Tobbe
 7. Grattis till rödingen bobbilon! Jag tänkte jag slänger in vad jag fångade igår natt på västkusten... Mitt mål var att fånga en hö på över 50 cm på klass 3an. Så det var mitt vapen, yellowline klass 3 med en Orvis Battenkill ( dunderknarr) Och nu behöver vi la inte diskutera det etiska i att Jag ville göra det, men jag ville ha en utmaning och är van att drilla på lätta grejjor. Jag hade precis fångat en hö runt måttet som knep en skumfidus i ytan när jag ser och hör att det 'ploppar' lite längre bort på kanten. Smyger mig närmare, lite för nära indiansmyg visar det sig då den går upp 3-4m bort på grunt vatten. Första kastet missar den flugan, men andra går den upp resolut och kniper den customgjorda mini-skumfidusen som är gjord så att ja kan kasta den med 3an ( tack Erik) Såg att den är klart mindre än förra firren men OJ, pulver mina vänner. Här är det styrka. Tänker att det är väll en ovanligt stark hö men den knycker en del Får in den nära efter en del stök och ser inga prickar alls?! Bara en silvrig sida, och ett ganska stort huvud. Skriker till Erik att "det är en sik..eller en havsabborre?! "
 8. Kricke det är 8onde gången nu Igår ska jag dock avslöja var en utav mina höjdpunkter i fisket hittills. Jag slog det rekord som ja faktiskt aldrig trodde att ja skulle slå, nämligen mitt bäckörings pb
 9. Tackar Håkan!! Tack marr och kricke oxå! Jag trodde inte de skulle gå vägen på 3:an och 0.16 faktiskt
 10. Detsamma marr, väldigt fin liten rackare!
 11. Vi ror bort från öringen så jag får mer vinkel på den och på så sett fighter den mot oss igen så den blir trött. Detta gör vi en 3 ggr och känner att en håvning hade ju suttit fint alltså! Försök 1, skit. Försök 2, inge bra Försök 3, jag står uppe på sittbrunnen längst bak och pressar öringen mot fören där john häver sig ut, jag ser att håven åker ner och tänker YES. John får ur sig " DEN VAR INNE I HÅVEN OCH VÄNDE" Detta går inte konstatera vi i det nu som är ösregn och lite vågor. Fighten har hållt på tvärs över hela sjön och vi tar sikte på en udde. Vi kommer in och öringen drar åt sidan och ner med sina sista krafter, jag har redan hoppat i land. Plötsligt är det h-e-l-t stumt, den har gått fast. Jag som är ett adrenalin fyllt vrak skriker! Jag får order om djupa andetag, hoppar in i båten och ror runt där den sitter i en halvcirkel. Jag tar tag i linan och känner att det är stumt men den är kvar, den har tryckt in sig mellan 2 stenblock på botten, efter en liten lirk och bestämt lyft får jag mirakulöst loss den!! Hoppar i land och John kan äntligen håva, jag brukar oftast tjoa och gapa men inte nu. Mest paff att det gick vägen.... Release såklart. En av de starkaste öringarna jag fått. 0.16 tafs Vulgata imitation Orvis battenkill med 8.8 fots loop yellowline klass 3.
 12. Där kom vi ner till sjön, jag och John kärki. För-reken från mig hade vart ambitiös, de första vulgatorna hade dykt upp i bättre antal några dagar tidigare. Fredag morgon står vi där, 11-12 grader och lite halvblåsigt och torrfluga känns avlägset... Vi kommer ut med båten och efter 45 min sker det. Varma vindar och solen tittar fram. Vi hör ett vak... Sen poppar dem upp, vulgatorna. Vad som sker de närmsta timmarna får vi skriva om en annan gång, men både jag och John upplever bästa vulgata fisket vi någonsin haft. Iaf, detta är ju veckans fisk, så jag får skriva om dagens höjdpunkt. Vi har precis lunchat, från platsen och med (om jag får säga d själv) mitt bra öga så har jag spottat en fin fisk över 100 m bort som tar sländorna nära skogskanten, inne på lugnare vatten. "det är en fin öring" -säger jag till john Vi har under dagen kört varannan fisk hittills medans den andre positionerar båten, även så nu. John ror bort, jag lägger ut ett fint kast med mitt loop yellowline klass 3. Efter någon minut går den upp med pondus i ett glufs-take som vi hör tydligt! Jag spänner upp och möts av en gammal vresig örings urstyrka. Här spilld ingen tid från fisken utan en tung rusning mot några sjunkna träd inne vid land får inleda fighten!! Jag sätter enorm press i denna dealbreaker, den gamle tar vänster och ökar samtidigt på pumpen och vi når max speed längs med skogskanten. Jag börjar nu även att bromsa med handen på min battenkill som skriker ursinnigt, den gamle pumpar på. YL et står på fullt ställ.jag och John bara kollar på varann Backing försvinner, meter efter meter... "du sa ju att den va fin" säger John. Samtidigt drar ett oväder in över sjön, När jag återvunnet en del fluglina då så backar john ut öringen på frivattnet så jag kan ta fighten där, långt från stenar och rötter. Vi har inte sett fisken 7-8 min in i fighten. Vi ror mot den så jag vinner lina och kan sätta sido-press. Ett fint huvud bryter ytan. Efter ytterligare en stund står fisken bara rakt ner i frivattnet, ja kan inte göra någonting. Planen blir "big game style "
 13. Låter bra Jon! Haha jocke om ja ska ner till hemmaviken får det nog bli cykel, men man betar ju av några ställen på ett längre pass så då får det allt bli hö-expressen
 14. Någon annan som har lagt upp en bra strategi för säsongen? Sen i okt bor jag numera cirkus 2 min från havet med bil och jobbar rätt så fördelaktigt också. Så det kommer bli en hel del fiske! Tänkt att i år inte flänga runt så mkt ( har ungefär 30-40 hö platser där jag tagit fisk över måttet ) utan mer köra en 10-15 ställen där jag tagit eller vart i kontakt med stor fisk från fastlandet till ytterskärgård och nöta dessa. Återvända till ställen man fiskat i ett par år och som man vet ungefär hur dem funkar
 15. Word oskar! Besefisket i vikarna är åt helsike alltså. Jag hoppas INNERLIGT på premiär 1 jan och mynningar skyddade året runt. Det hade inte blivit samma hype som 1 april nu är, med man ur huse och 90% inte vet vad en besa är. Det hade varit oss riktigt bitna som är ute och nöter då efter drömfisken.
×
×
 • Create New...