Jump to content

trigger hammer

Edgemember
 • Content Count

  12,260
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

trigger hammer last won the day on March 25 2019

trigger hammer had the most liked content!

Community Reputation

210 Excellent

About trigger hammer

 • Rank
  Classic Member
 • Birthday 09/09/1967

Information

 • Bostadsort
  Götene

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  ohlsson.clas@telia.com
 • Telefon
  0709504886

Recent Profile Visitors

6,029 profile views
 1. För flugfisket bor jag helt kass här i Skaraborgs Län och det är minst en resa på 1 timma eller mera för att hitta intressant fiske även om man bor nära de bägge stor V sjöarna och nästan allt fiske är baserat på inplanterad fisk . Men om jag skulle bo på någon annan plats där både jag och övriga i familjen trivs blev det nog Visby för dit längtar vi alltid tillbaks och vi besöker ön så ofta vi kan under året och havsörings fisket skulle säkert hålla mitt fiskesug stillat under många år .
 2. Smittspridningen har ännu inte tagit ordentlig fart här i det område jag bor men det lär väl tyvärr komma . Jag bävar för när det sker för det lär gå fort då ! Här i min lilla by är alla lunchställen knökade med folk mån - fre och kinesen har inte ens stängt buffén och det lokala vattenhålet har bra besök även på helgen . Gymmets alla pass är fulla med svettande och flåsande folk och i affärerna kan man inte handla utan att någon kommer in på livet så man får flytta sig . Så den dagen när det väl får fäste och folk börjar dö som man känner eller inom familj och släkt kanske först då sjunker allvaret in.
 3. Sveriges strategi? för pandemin är väl det enkla svaret att vi har den strategi vi har resurser för och vi har liksom inte mängder av verktyg att ta till längre som skull göra varken till eller ifrån, Tegnell har inget med detta att göra för han kan inte påverka det ändå och de saker han säger skall man givetvis lyssna på och ta till sig men i slutändan är det ändå vi i befolkning som har den stora möjligheten att begränsa detta så mycket vi kan. Akutsjukvården i ex Stockholm gick ju redan på knäna långt innan Corona bröt ut om ni kommer ihåg uppropet ibland läkare och löpsedlar? vad har blivit bättre med den efter Corona och redan nu innan vi ens är mer än i början på pandemin är ju den fantastiska vårpersonal hårt ansatt och jobbar dubbelt mm och vet inget i nuläget om dom får semester. Tyskland mobilserar 1000 respirator platser i Berilns mässshall kan vi göra detta i Stockholmsmässan? vilket inte är fallet, så i vart ligger mångas tro att vi i Sverige som enda land skall kunna finta och sidsteppa en pandemi och inte hamna i Italiens situation? det enda jag kan se som egentligen talar för oss är att vi är ett glesbefolkat land och skulle till och med kunna ha en geografisk distansering om så blir nödvändigt. Visst det är förjävligt allt som drabbar besöksnäringen och vad det innebär med jobb och en hel bransch som lider men vad händer om vi inte gör allt vi kan nu för att stoppa det? ekonomin och alla branscher lär ju inte få det bättre.Jag vet att känns förjävligt med allt som man hade på g som försvinner men sol och resmål mm men det finns ju kvar för andra tillfällen och visst vi hade massor på gång hemma under frugans 50 års firande men det är bara att skjut upp saker och gilla läget, nej kära vänner hela världen stänger inte av för en"vanlig förkylning" och det är dags att vi börjar tänka och agera därefter. Visst vi kan köra på let it rip metoden bara för det blir socialt jobbigt för oss under en tid och låta det gå ut över de riskgrupper vi har som lär dö i större antal än vad som hade behövts men jag ser på den generationen med värme och vill gärna värna dessa emot att under en förhoppningsvis? kortare period ha ett lite tråkigare liv.
 4. Ja det hade ju varit bra om en expert likt denna även hade förekommit i svensk media så kanske allt killgissande hö hö flams om billiga resor till Thailand mm inte varit så ballt att tjata om .
 5. Hittade denna film på Google Play och det var en feelgood film om 90 årige flugfiskaren Joe Humphrey Och klart sevärd.
 6. Gör samma för alla arter och flugor som sitter på , jag kastar ut skiten bara och hoppas på det bästa.
 7. Ok rättelse tror på en vikrig sak inte er sak , jag fortsätter nog att gå omkring och sura lite och göra lite miljövänliga saker och val även om jag vet att det är för min egen skull och nu när vårsolen börja lysa igen är förra årets torka och hetta redan glömd för nu kör vi igen.
 8. 😀Vem har sagt att jag tänker så Henka? Jag pratar bara om hur generationen män 25-80 år till 85 % i Sverige eller europa eller i stora världen förhåller sig till klimat och miljöfrågan och hur svårt det blir när det inte är denna inflytelserika grupp av människor som driver dessa frågor framåt utan står på bromsen. Givetvis kan man hitta folk både äldre och yngre som inte har det tänket men jag kan hitta farmförallt hur många yngre killar som helst som avskyr miljö och klimatdebatten.Men på det stora hela är min uppgivenhet inom ämnet välgrundad och det är bra att du och andra fortfarande tror på er sak och det är bra så jag kan bara tyvärr konstatera att den grupp av folk som har medlen och makten inte är intresserade i frågan på riktigt.
 9. Möjligt så men ändå det utslag som reflekterar landet i stort och kör det i Forshaga och återkom med vad folk sa , söders höjder är väl knappast referens för hela Sverige 😁
 10. Jo visst köper jag begangnade prylar av polare och diverse sälj sidor, det är ju kanon! nästan nya prylar för en billig peng och det finns ju även bra reapriser här och var på flångnytt om man nu vi ha det. Men klimatet ? nja är denna klimathysteri så stor och klimatångest och för all del även miljöfrågan som våran media gör gällande? . Som en 50+ gubbe kan jag väl lungt konstatera att i min generation och en bit över och under är inte klimatet /miljön en stor fråga varken i mitt privata liv eller arbetsliv, gör en gallup själva ibland vänner/ släkt och arbetskamrater och fråga hur många ens som tror att klimathotet finns eller skulle i så fall bero på mänsklig påverkan så får ni se vad utslaget blir. Det stora hela utav folks tänkande av förra årets hetta och torka var att det var för jävla tråkigt med grillförbudet och att inte hettan fortsatte in i september oktober, så den bild som media vill visa att klimatet och miljön är en så viktig fråga för folk är inte sann och samma personer i alla dessa morgon tv program värdar som sitter och disskuterar klimathotet med diverse forskare kan 10 minuter senare fråga väderpresentatören om när värmen kommer och då kan det visa 8 januari! i kalender vilka dårar!. Nä vår enda chans är att dom som kallas klimatförnekare har rätt att alla forskare och rapporter som visar på klimatförändringen är bluff som dom säger för om det är upp till mänskligheten att göra dom livsstilsförändringar som skulle behövas för klimatet och miljön som forskarna säger så är vi så in i helvete!!! körda.
 11. Jag är för lat och för dålig på att ta hand om fisken jag bonkar därför sker det inte så ofta , men jag har inga problem med att ha ihjäl fisk som det blir en god måltid av för det är gott men då måste det bli något bra av den annars kan det kvitta .Har inga moraliska problem varken att boka fisk eller släppa tillbaks dom givetvis sker bägge med omsorg för beståndet och c&r har aldrig varit en fribiljett för mig att kunna fiska hårdare utan att behöva tänka på vad jag gör .
 12. Från vår till höst blir det väl fjädermygg, bäcksländor, några parachute Adams i olika storlekar och färg för att täcka olika dagsländor, foam baggar, myror, mätarlarver vissa år .Danicor, simsländor under den perioden och sedan land insekter och några cdc & elk säsongen ut .
 13. Fixat ! Även om jag är uppgiven totalt inom ämnet och vad som lär hända
×
×
 • Create New...