Jump to content
Edgeforum

Terrasalmo

Edgemember+
 • Content Count

  52
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by Terrasalmo

 1. fly_fisher_max https://www.instagram.com/fly_fisher_max/ Lite blandat flugfiske från Sverige och världen.
 2. Jag köpte ett par Smith före resan till Nya Zeeland. Googlade runt på tester och fann att Smith Optics eller Costa hade de vassaste... Skulle kanske kollat Mau Jim också men de missade jag. På mina Smith är det ett plastglas med något de kallar för Chroma Pop. Det får liksom färgerna att "poppa" ut lite extra. Smög längs med en å häromdagen och hade inga problem med att bryta reflektioner. Dessutom sitter modellen som en smäck på mig (Smith Ridgewell Chroma Pop Polarized). Helt klart de bästa fiskeglasögonen jag haft i jämförelse med mina tidigare (billigare) från Guideline, flugor.se m.fl...
 3. Som jag kan läsa mig till från Norska miljödirektoratets hemsida (https://goo.gl/aqNPVh) så är det bara att fiska på så länge man håller sig 100 meter från åar och bäckar. Finns några speciella förbud, men inte på sträckan norr om Strömstad till Oslo. Men jag ska läsa på lite ner noggrant så jag inte förstått fel... Vore kul med en gemensam tur! Jag har fortfarande hög flexibilitet . Jag rekar på vägen till Oslo nästa vecka, så hörs vi sen @Jonas!
 4. Hejsan, Jag ska åka till Oslo någon dag nästa vecka och tänkte passa på att dänga lite fluga efter havsöring. Kör från Halden på E6 och kollat kartan runt Fredrikstad och Rygge, men tar gärna emot tips på platser. Är det någon som har koll på is- och fiskeläget där i allmänhet? /Niklas
 5. Hemma igen. Det blev en resa på 16 dagar och det kan tyckas snålt för att åka till andra sidan jordklotet. Och visst hade jag gärna stannat längre, men jobb och familj satte gränser, och alternativet att stanna hemma fanns inte :-). Reste ensam, vilket var lätt på Nya Zealand. Alla jag stötte på var vänliga och hjälpsamma. Fisket kanske skulle kunna underlättats då det är lättare att ha en "spotter" som hittar fisken från andra vinklar men det hade jag guide till två dagar. Två olika guider. En i Nelson och en i Gore. Det var nog mina bäst investerade slantar någonsin. Guiderna kom med massvis
 6. Ser härligt ut! Hoppas att allt löste sig med väskan... Jag följer :-).
 7. Hoppas på att få bjuda igen på lite tips efter min egna resa. Så rapport och bilder kommer . Sjukt lång väntan nu...
 8. Ja nu är ett minimum av transporter och ett maximum av fiske inplanerat. John Kents bok ska dyka upp på posten idag. Känner mig hyfsat förberedd nu! Bara vädret är med mig... Min största fundering just nu är hur jag packar bäst. Tänkte en mjuk stor fjällryggsäck terrorbilder kommer ;-)
 9. Det är den bilden jag har av NZ, med fisk i varenda dike. Och sugen lär jag vara när planet landar, så tack för tipset på Avon i christchurch. Grymt!
 10. Skönt att höra att du föredrar sydön då det blir den jag bokat flyg till. Har fått hyfsad koll på min reserutt nu och det blir nog Nelson - Queenstown - Tekapo. Flyger inrikes där det går och hyr bil sista biten tillbaka till Chrischurch. Tänker anlita guide första dagen på varje nytt område även om jag i vanliga fall ser en njutning i att lära mig vatten på egen hand. Hade helst varit mer spontan i resandet, men med det tighta schemat så tror jag detta blir bra. Blir även vandrarhem och motell istället för camper van. ska bli kul detta!
 11. Planerar en tur till Nya Zeeland i december. Har tight med tid, så max 14 dagar i början av månaden. Har förstått att det egentligen är alldeles för lite tid för att fiska sig runt på öarma, men känner ändå att en liten tur är bättre än ingen tur. Har kikat runt på en massa fiskevatten på siten nzfishing.com och inser att jag nog måste välja ö... Vilken ö skulle ni välja som varit där? Tongario river på nordön ser ju magisk ut, men jag får känslan av att det är lite mindre fisketryck på sydön!? Är det någon annan här som kommer att vara på NZ första halvan av december? Om inte för att fis
 12. Var ute några kilometer norr om Lysekil. En bit från Gbg området... men det kanske räknas. Fiskade mellan 9-11 och fick upp 6 st. 2 över måttet med 50 cm på topp. Äntligen... Kändes underbart att stå med spöböj igen.
 13. Såg att Adlibris skeppar iväg dessa böcker för 90:- st + frakt och Bokus dem för 100:- med frakt. Många barn som fyller år nu på våren så det är bara att fynda :-). Mina barn har verkligen tagit till sig av böckerna. 2-åriga dottern simmar omkring på golvet och säger att hon är en öring... Bra lek :-).
 14. Vad sjysst av dig att ge till skolan när ungarna är klara!
 15. Lagom till jul har det kommit ut tre nya böcker om fiskar för barn. Recension finns bland annat att läsa här på fiskejournalen. Till att börja med är det öring, abborre och gädda som beskrivs på ett lättsmält sätt med enkel text och tydliga illustrationer. I böckerna ställs under läsandets gång frågor till barnen, så att de blir delaktiga, och som Sportfiskarna skrev, stolta över att svara rätt. För ålder 3-6, men även äldre barn kan få en bra kunskapsgrund med dem. För den som vill läsa mer om böckerna finns de på vilden.se
 16. Har fiskat vid gustavsfors (http://www.gustavsfors.info) några gånger. Fått regnbåge på boobys i strömmen nere vid Fredriksfors. Fick tipset av killen som sköter fiskekortsautomaten att fiska med montana och andra svarta streamers. Inte mycket till info, men jag har lagt upp några bilder från en av bomturerna till ån, http://multifiskare.wordpress.com/2010/09/19/ruskigt-fiske/. :-)
 17. Jag fiskade utan fluga . Testade nya Scott spön i en å som håller på att restaureras... Fina spön! Dom skulle man lätt matcha med en Ingvar of Sweden rulle. Blir lite tight med budgeten bara. Kul att se dig här!
 18. Har fiskat den nedre delen av ån. Det är en ganska grund å med mycket forsande partier. Vi fick några mindre öringar och några harrar i duglig storlek. Jag fastnade för den nedersta delen av ån, nära utloppet i ljusnan. Där gick det att hitta lite fina hålor. Kör över den rangliga bron vid ransjö och ta direkt till vänster efter bron för att komma dit.
 19. Jag väljer ändå att tro att det inte var några flugfiskare som tog din utrustning. Någonstans så måste man ju tro på att ärlighet fortfarande existerar och inte låta några få pundare/spinnfiskare ;-) förstöra ryktet för alla som faktiskt är ärliga... Som de som lät mina grejer få vara i fred vid vattnet. Tänker mest på den nya håven... Mössan förstår jag om Hannu lät vara :-).
 20. Det är väl jävligt ironiskt. Så fort man tror att det finns gott om ärliga människor så kommer bakslagen. I morses var fönsterrutan till kontoret inslagen och min Mac Book Pro 17" stulen tillsammans med kontorets iPad. Alla bilder från min sons första månader till nu är borta bara för att en pundare behöver lite tjack. Jävla idiot. Om någon mot förmodan på detta forumet skulle råka få nys på om var min dator är så snälla, säg till. Just nu är jag ordentligt sugen på att filéa någon småkriminell ligist med en sämre begagnad Mac.
 21. Ja det stämmer. Då var det du som inte var troll lik . Trollet fick en båge om jag inte minns fel.
 22. så det är dig jag ska tacka :-). Tack!
 23. Trots tråkigheter med snodda spön vid fiskevattnen (som i en tidigare tråd om Hedströmmen) så finns det nog fler ärliga flugfiskare än oärliga (självklart ). För någon månad sedan fiskade jag havsöring i Ljungskile på ett ställe som är ganska frekvent besökt av flugfiskare. Lite för grunt för spinngubbar. När jag kom hem upptäckte jag att min nyinköpta Vision-håv var borta från västen... Fasiken, jag hade sett att den bara hängde i magneten men inte haft tid att fixa snöret eftersom det nappade så bra. Har ca 40 minuters bilväg dit och det var läggdags för lillen så jag började inse att jag s
×
×
 • Create New...