Jump to content

PeterPenn

Members
 • Content Count

  30
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About PeterPenn

 • Rank
  Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Förslöv

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  peterpenn76@gmail.com
 • Telefon
  0738021013

Recent Profile Visitors

1,600 profile views
 1. PeterPenn

  lax 2018-05-06.jpg

  Efter mer än en månad med intensivt fiske som hittills gett 12 Laxbesor och en Öringbesa lyckades jag äntligen landa en 79 cm lång, lusad blanklax. För första gången i mitt liv behöll jag en lax, den ska få bli huvudindigriens i en delikat middag.
 2. PeterPenn

  Lite prickig fisk

  Då jag är en nybiten laxfiskare har det inte hunnit bli så många än. Hoppas kunna fylla på med fler bilder med prickiga fiskar allt eftersom.
 3. https://www.youtube.com/user/PeterPenn76/videos Mina lilla blygsamma kanal. Våldsamt amatörmässig, både vad gäller filmande och klippande, men man måste väl börja någonstans. Både regnbågsfiske i goda vänner lag och Lax och Steelhead. Mottager gladeligen konstruktiv kritik.
 4. PeterPenn

  Min första lax 2016

  Stort tack, det var riktigt skoj. Och oväntat.
 5. Sambon har berättat för mig att jag vill följa med till Irland någon gång under 2016, och det har hon säkert rätt i. Om jag nu ska dit tänkte jag se om det finns möjlighet att prova på lite laxfiske när jag ändå är där. Har kollat lite på trådarna här i forumet och det verkar som om några haft uppe ämnet innan. Någon som har några erfarenheter av att fiska lax på Irland? Hur funkar det, ska man ha Ghillies och boka ett år i förväg eller finns det möjligheter att köpa kort när man är där? Vet ingenting om det, tänkte höra om någon har några tips.
 6. I mitt fall farligt som i att jag snart får en tung fluga i nacken.
 7. Jag köpte linan för att testa den på ett skitspö, 11 fot #8, för att se om det kunde funka som switchlina. Linan var en #11, väger 450 grains, men som sagt har jag nog inte gett den en riktigt ärlig chans än. Men jag håller nog med Springaren i det att det är nog näst intill farligt att överhandskasta med den. Iaf om man har ska svinga mer än en gång med en 10 fots spets som jag hade på.
 8. Jag har också läst om Ambush-linan, och t o m köpt en. Har dock inte testat den nog mycket för att säga om den är bra eller inte. Jag har läst samma sak, gå upp ungefär 3 klasser, men det gällde väl mest om du tänkt kasta vattenankrade kast typ Snap T eller PerryPoke? Kan ha fel för mig. Sen tror jag inte du ska räkna med sjunkspetsen i vikten, den är nog utöver din linvikt.
 9. Intressant läsning minst sagt, har läst igenom alla inlägg eftersom jag är inne på att skaffa nya vadare. Efter att ha provat Kinetic, LOOP och Imago lutar det väl åt Simms. Ni som beställer från USA, vart beställer ni ifrån? Har kollat runt lite, men jag funderar på om det verkligen lönar sig i längden. Dels beroende på frakt och införselavgift (tull), men även det faktum att man kanske behöver reklamera dem om något skulle gå galet. Jag inbillar mig att det kan bli ganska krångligt om man måste returnera dem till den affär man köpt dem från. Någon som köpt från Amerikat och kan rekommender
 10. Hej Jonas. Ursäkta att jag inte svarat, men jag har inte sett ditt svar förrän nu. Jag fick inget svar nej, men jag tror jag lyckades lista ut hur man gör ändå. Jag ska FÖRSÖKA återge vad jag gjorde. Det var inget nållager som skulle tas ut, jag hittade istället några små "gummipuckar" eller vad man ska kalla det som satt i gavlen på rullen. Dessa satt bredvid varsin likande "puck" i något annat material som jag antar fungerar som något slags stopp. Jag bytte plats på de respektive puckarna, alltså flyttade "gummipucken" till andra sidan "stoppucken" och på så sätt vände man vevriktning
 11. PeterPenn

  Chum Salmon II

  Inte jag heller, hoppas få göra om det.
 12. PeterPenn

  Chum Salmon II

  Tack ska du ha, jag kan bara hålla med. Tyvärr ser många Hundlax som "sämre" fisk, men jäklar vad de kämpar. Tappade två BETYDLIGT större än den här och de slet ut mer än hundra meter lina innan de gick av. Vansinnigt starka.
 13. PeterPenn

  Skeena Chinook

  Tack så mycket, det var verkligen häftigt. Återbesök är redan inbokat, nu ska man bara spara ihop pengarna till det. Det tar sin lilla tid för mig.
 14. Jag har nyligen skaffat en Guideline A-1 Sense Salmon som jag tänkt ha som backup vid framtida resor. Rullen jag har är högervevad och jag vill skifta den till vänster. Jag antar att det är att vända nållagret, men är det någon som har ett bra tips på hur man får ut lagret? Vågar inte ge mig på det med våld, det måste ju finnas något lättare sätt. Jag vore tacksam för svar och tips. Mvh Peter
×
×
 • Create New...