Jump to content

EmanuelGideonsson

Members
 • Posts

  66
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

EmanuelGideonsson last won the day on March 29 2020

EmanuelGideonsson had the most liked content!

About EmanuelGideonsson

 • Birthday 02/06/1992

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Umeå
 • Intressen
  Samma som alla andra här inne

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  emanuel.gideonsson@gmail.com
 • Telefon
  0730695179

Recent Profile Visitors

1,085 profile views

EmanuelGideonsson's Achievements

Member

Member (2/5)

24

Reputation

 1. Är man snål (eller för fåfäng för att se ut som en vasaloppsdeltagare) löser lite eltejp snabbt alla problem med sidoljus?
 2. Artikeln är bakom betalspärr, vill någon återge mer detaljerat vad som står?
 3. Som man brukar säga, "Lax får man, öring fiskar man". Men vad vet jag, aldrig fiskat lax i hela mitt liv ^^
 4. Ska dårskapen aldrig sluta? Muskensenter med ägaren Simon Andersen har varit inblandade i liknande galenskaper många gånger. Citerar mig själv från en 4 år gammal tråd på utsidan.se, då handlade det om att bygga ett kraftverk vid Kutjaure(!). "Det här är ännu ett projekt som lyckligtvis aldrig kommer bli verklighet. Muskensenter, de norska samarbetspartnerna har varit inblandade i liknande tveksamma projekt tidigare. Bland annat vattenkraft nordväst om akkajaure vilket skulle påverka fantastiska fiskevattnen. De har även haft planer på att avleda vattnet från piteälvens källflöden(även det skyddsvärd natur ur flera hänseenden) mot norska sidan. De verkar varken ha ekonomi eller verkliga förhoppningar på att genomföra sina projekt. Ska försöka fixa några länkar som referens. " https://www.utsidan.se/forum/showthread.php?t=82139 ett gäng länkar jag grävde upp då, finns säkert mer om man skulle leta idag. Särskilt den från SR sprider lite ljus över vad det här är för typer.. http://www.nyteknik.se/nyheter ... e3246479.ecehttp://fiskejournalen.se/det-luktar-lurendrejeri/http://mobil.nsd.se/nyheter/sa ... 4954412.aspxhttp://sverigesradio.se/sida/a ... ikel=4793060
 5. @berndt @Christian1971 var hittar man taperade tafsar så billigt?
 6. någon som hunnit ut något under Maj? har själv haft fullt upp med plugg och annat.
 7. @marcusjohansson hyfsad ångest att jag missade just den turen förra sommaren ? revansch iår!
 8. igår var Umeåkusten sig själv igen. Kallt, blåsigt inte en öring i sikte. En heldag rekandes vatten resulterade i två små gäddor och halvt förfrusna fingrar.
 9. Skulle jag ge mer exakta platsbeskrivningar skulle det bli lite som att en blind leder en blind! Jag har inte varit ute på kusten sen innan påsk. Sen är jag inte i närheten av någon rutinerad kust-räv, har bara råkat träffa rätt några gånger. Så länge du har det i åtanke kan jag ge lite närmare tips på PM, även om havet är stort så brukar jag av princip inte skriva ut exakta platser på öppna forum:)
 10. @MessiaJag famlar lite i mörkret jag med, har bara teorier utan någon egentlig erfarenhet som backar upp dem. Så ta vad jag säger med en stor nypa salt! Vitskärsudden är ju en klassiker här i Obbola, vindsnurrorna ute i Holmsund likaså. Inte kört dem särskilt mycket än dock, fokuserat på grunda vikar längre norrut/söderut där vattentempen är aningen högre. De mer exponerade uddarna i Obbola/Holmsund kanske kommer igång när vattentempen stigit något och fisken är mer aktiv(typ nu, inte varit ute på ett tag?)? Jag har försökt röra mig och byta plats hyfsat ofta, när när jag väl hittat fisk har de visat sig hyfsat snabbt. Försöker att inte tänka så mycket på flugvalet, har fått fisk på det mesta när man väl lokaliserat dem. Oftast baitfish-flugor men även mindre saker som imiterar märlor etc.
 11. Igår släppte det ordentligt, 8 landade fiskar och mycket aktivitet under hela dagen! Veckans sydliga vindar har drivit upp vattentempen någon grad, fått rapporter från flera håll om landad fisk. Majoriteten av mina fiskar har haft fettfenan i behåll, något som känns lite extra kul
 12. Helt omöjligt var det tydligen inte, men det krävdes många bompass innan säsongens första prickiga klev på!
 13. Kör själv ZENSE medium deep och diggar det starkt! Tog ett tag att komma över handtags-designen rent estetiskt, men betydligt snabbare att inse fördelarna prestandamässigt. Efter en säsong så har jag lärt mig att älska även designen. Är det något speciellt du undrar över?
 14. @jodanski Jo precis! Nackdelen är väl att gravelguardsen inte riktigt gör sitt jobb med löparskor, men vid den typen av vadning jag gör när jag lättpackar så är nog det slitaget försumbart i slutändan. Av någon anledning så har jag fått för mig att norrmän ofta kör med löparskor istället för vanliga vadarskor? @Bigsalmon Absolut, vilka dojjor som helst borde duga! Tog Salomon-skorna som exempel för jag vet vad de väger + att jag har ett par hemma som ligger och skräpar :)
 15. Helt klart lätta/kompakta, packas ihop till storleken av en vanlig Nalgene-flaska och väger betydligt mycket mindre än de flesta midjevadare. Tycker själv de ser väldigt intressanta ut men har inte vågat slå till då jag inte haft möjlighet att se dem i verkligheten. Borde passa ypperligt tillsammans med ett par lätta träningsskor för fiskevandringar! (Såg att det kom ut ett par under säljes idag förresten) Jag håller själv på att knåpa ihop ett lättvikts-set att ha med på vandringsturer, och i det sammanhanget anser jag att en specifik väska för fisket egentligen är over-kill. Man kommer ganska långt med 2 genomtänkta askar i bröstfickorna på skjortan:) övriga smågrejjer som tafsmaterial och flytmedel ryms ledigt i fickan på vadarna. Att lämna vadarna hemma skulle jag inte göra om syftet med vandringen var fiske, men håven lyckas jag oftast förlägga ändå så den kan jag prioritera bort. Spösocka är betydligt mycket lättare än alla tuber, beror lite på hur rädd om grejerna man är. Patagonia Middle fork vadarna: ca 740g Löparskor( t ex Salomon speedcross): ca 300g Spö + rulle: ca 200g? Helt klart beroende på vad man har för grejer. Flugaskar: foam-askar borde vara lättast? Smått & gott: 100g? Under 1,5kg totalvikt borde inte alls vara omöjligt?
×
×
 • Create New...