Jump to content

Aleks

Edgemember
 • Content Count

  160
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Aleks

 1. La in en beställning på ett par M, får se hur dom är nu då
 2. Funderar på att beställa ett par jag också
 3. Fick tag i en representant från guideline...här har ni lite info. Hej Aleks! Nedan tabell stämmer ganska väl överens med FIR Skin handskarna, min egen hand är 21,9 cm och ett par M (som är minsta storleken) sitter bra på mig. Storleksguide Handskar Mät handens omkrets i centimeter med ett måttband strax under knogarna för att få fram din storlek. Mått cm 17,8 20,3 22,9 25,4 28,0 30,5 Storlek 7 8 9 10 11 12 Storlek XS S M L XL XXL
 4. Hur är storleken på handskarna? Hatar att dom inte använder standardiserade nummermått utan kör på S-M-L etc..säger ju inget!
 5. Precis så känns den ja, korta kast = underbar, men så fort man får ut lite lina så är den som en död sill på spöt
 6. Ja alltså, de finns säkert folk som kastar som gudar med den, men jag upplevde den som tung.
 7. Ja vägde upp den till 11.1g..så jo, den är "felklassad"...förklarar varför det kändes som att kasta en vattenfylld plastpåse med multin...
 8. Tjenare! Har idag en opti streamlina som sitter på mitt multi spö, en #5 som känns väldigt tung, är linan verkligen rätt klassad eller är den bara ovanligt tung för sin klass? Jag kastar den nämligen utan problem på mitt msx sapphire #6 där den känns helt perfekt.
 9. Är det förresten nån här som äger ett msx?
 10. Jag funderade faktiskt på lpxe'n, men efter lite googlande och läsande om pajade spön och några samtal med polaren så blev det ett msx...som sagt, dom har 30 dagars öppet köp så det går alltid att ångra sig om det inte passar =)
 11. Blev faktiskt ett msx sapphire till slut, en 6a få ja känner att 5an e lite smått klen som ja har idag! 30 dagars öppet köp så de e bara att skicka tillbaka om det inte uppfyller förväntningarna
 12. Hur är lpxe'n gällande kastegenskaper? Jo fast sameos spön ligger väl ändå utanför prisintervallet på max 2k trots 25%?
 13. Planen är begagnat ja, tänkte mer på passande modeller och så för den summan...jag behöver absolut inte ha något supersuperspö, men ett bra, mest bang for the buck så att säga.
 14. Har i dagsläget ett loop multi som jag aldrig riktigt kom överens med, för fladdrigt och för mjukt för min smak så jag är på jakt efter något nytt! Absolut maxpris ca 2k ,men ser helst att man hamnar något under. Föredrar lite mer styva spön men har tappat kollen lite på vad som finns på marknaden tack vare en 7 månaders bebis som snor all tid Ser helst ett #6 då det känns som mest allround för den typ av fiske jag ägnar mig åt (tjärn, mindre sjöar, någon enstaka bäck) Så snälla kära medlemmar, hjälp en stackars fiskeabstinensdrabbad pappa att hitta ett nytt spö
 15. Aleks

  Svarttjärn

  Var där i helgen, dom högg på en liten zonker med flashkropp och knallgrön vinge, samt en Frits cat whisker med flurogrön kropp..
 16. Perfekt! får bli att rota lite i flugasken innan man drar upp då, tack!
 17. Okey! får kolla in det!
 18. Tjenare alla! Ska, tillsammans med några vänner, bege mig upp till säfsen i slutet av Oktober! kruxet är att jag aldrig varit där och vet inte riktigt vad som lirar flugmässigt! Jag hade hoppats på att någon som varit där kan ge lite tips, dels på bra ställen att fiska (vi hyr stuga vid vad jag gissar är skidområdet) samt om det är några/något mönster man absolut inte får glömma hemma... Flyt/sjunklina? alla tips och råd är välkomna!
 19. Kan vi inte kasta upp lite bilder på våra pjäser? =)
 20. Gissar på att du kan få den såld för inköpspriset annars
 21. Trä är både bättre och skonsammare mot kniven.
 22. Så du menar att det är snobberi att kalla något för överprissatt? förlåt mig men borde inte snobberi vara att veta att det man köper är löjligt överprissatt och ändå betala för det?? Det ÄR ett mediokert stål, det är inte snobberi, utan fakta. Hur mycket betydelse den faktan har för var och en av oss, är högst individuellt...jag tror dock att om folk vet att man kan få en motsvarighet till en globalkniv för en tredjedel av pengarna, så hade dom nog valt det. Visst går dom att få vassa, alla knivar kan du få vassa, kruxet är HUR vassa samt att få dom att faktiskt behålla skärpan, det skiljer ett bra stål från ett sämre (bland annat) och till viss del är detta förenat med en dyrare prislapp...men inte nödvändigtvis.
 23. Jag tycker inte alls det är snobbigt? man behöver absolut inte köpa en japansk kockkniv för att "räcka till". Det jag syftar på är priset på globalen.... En kockkniv går loss på säkert 1000-1500 spänn, men är tillverkad i samma stål som en anders-petter för 1/3 del av priset...tittar vi sedan på knivar tillverkade i CrMoVa som är ett likvärdigt stål till det som globalerna är tillverkade i (Cromova 18), så har du en uppsjö knivar som är mer eller mindre likvärdiga en global, till avsevärt billigare pengar..
 24. Handlar alla mina från JCK, koki, som driver stället är en jäkla trevlig kille att ha o göra med! 7$ frakt och det går snabbare än posten sverige kan leverera ett paket inrikes nästan. Mina hattoris har en HRC på ~60, det går inte ens att jämföra hur knivarna håller skärpan i jämförelse med globals.. en bild på pettyn..
×
×
 • Create New...