Hoppa till innehåll

russinkungen

Members
  • Antal inlägg

    24
  • Blev medlem

  • Senast besökta

Om russinkungen

  • Födelsedag 1983-06-20

Information

  • Kön
    Male
  • Bostadsort
    Göteborg

Kontakta medlemmen

russinkungen's Achievements

Member

Member (2/5)

0

Gemenskaps Rykte

  1. Kul med lite aktivitet! Följt tråden sen i mars och har varit helt tomt. Lite sugen på att testa på gäddfiske också. Enbart fiskat riktat med jerkbait innan. Dock lite klent spö på #7. Finns det några gäddflugor man kan köra på en sån klen klinga? 30cm flash kan man ju glömma om man inte har triceps som en gud.
  2. Spinner vidare: Kör ni med pannlampa eller dylikt eller har ni genom år av nattfiske utvecklat ett nästan kattlikt mörkerseende? Jag körde lite nattafiske häromveckan och var livrädd konstant när flugan kom vinandes förbi huvudet. Såg ju inte alls var jag kastade och solglasögon gjorde mig än mer blind i mörkret än jag redan var. Hade lika gärna kunnat kasta upp på land utan att märka det. När jag fick trassel på tafsen och var tvungen att knyta om flugan så gav jag helt upp. Om pannlampa: skrämmer inte den den annars så skygga öringen?
  3. Nån av er pågar jag mötte när vi var ute och småfiskade och grillade ute på Näset igår runt 21-tiden? Var häftigt att se betesfisken få vattnet att koka och adrenalinkicken när ett vak precis bakom huvudet låter som en säl rullar i. Synd man ej hade mer tid att fiska så fick tyvärr bli en bomtur.
  4. Som färsking undrar jag en sak vid flugval: Är det nån idé att köra fjädermyggslarver och andra insekter i havet eller är det fiskimitationer och skaldjur som gäller i saltvatten? Försökt googla runt lite på om det är några insekter som huserar i havet i larvstadie men jag verkar inte vara nåt vidare på att hitta det jag söker. Gräsänkling några dagar så spenderade gårdagskvällen med att binda upp ett gäng crystal prince samt ett par pheasant tail. Funderade på om man skulle göra lite nattsländelarver och fjädermygg men vet inte om det är lönt. Kanske får fiska lite mört i Delsjön. Andra frågan som dök upp medan jag raljerade: Finns där någon vettig bok med information om vad fisken dinerar på vid olika årstider och tider på dygnet eller är det bara erfarenheten man får förlita sig på?
  5. Aha, trodde bara det var abborre som högg på avundsjuka.
  6. Storlek 16? Galet de tar på så små grejer egentligen. Jag band en märla på storlek 6 i förra veckan. Tänkte de kanske ville ha en rejäl munsbit. Blev kanske i största laget. Är det märlorna som gäller nu? Jag har mestadels kört med regnbågsgrejer hitills. Dog nobblers och andra färgglada kreationer. Inget de varit direkt intresserade av.
  7. Förresten, som utvecklare av västtrafiks nya webbsida kanske jag är lite partisk men kartan, som är baserad på lantmäteriets kartor, är utmärkt för att reka bra vikar och vattendrag (så länge man inte behöver satellitfoton). Speciellt vattendrag in mot landet såsom Lärjeån etc. är bra mycket mer detaljerade än t.ex. Google maps. http://wwwbeta.vasttrafik.se. Bara ett litet tips.
  8. Jo det går rätt mycket betesfisk runt bryggorna där nu innan de stora pråliga båtarna och turisterna börjar komma. Kanske skulle sjösätta vår gamle askeladden och gå loss lite runt Måseskär. Förresten, vet ni vad det kan tänkas var för firrar som lever i stim, är kring decimeterlånga och galet territoriska. Drar jag i ett blankt skeddrag från land så blir de som galna. Smäller i linan konstant när det kommer ett stort stim som försöker avrätta inkräktaren. Ser ut som väldigt liten torsk när jag råkat kroka nån i ryggen på vägen in men är osäker.
  9. Jäkla tråkigt väder! Blir banemig Käringön för hela slanten då. Finns nån risk att man fångar nåt blankt så långt ut?
  10. Pålandsvind brukar vara en fördel i och med att maten driver in mot land då. Helst ska det ha legat i samma vindriktning några dagar men nu i april vrider sig vinden var femte minut. Som att leva i orkanens öga. Gärna ej helt vindstilla för då håller sig fisken borta från ytan eftersom de syns bättre av glupska fåglar som vill dinera. Det är mina tips iaf, fast jag får aldrig nån öring heller så det ska väl tas med en nypa salt.
  11. Fantastisk dag! Kom ut till Sillvik runt 20. La två kast och märkte jag hade nåt skit som såg ut som is i en spöring. Skumt med tanke på att det inte var kallt. La 2 kast till och flyttade mig ut på några stenar i vattnet. Trampade på en hal fläck och körde ner halva benet i vattnet. Fyllde stöveln. Kom upp igen. Svor lite. La några kast till. Märkte jag hade mer skit i spöringen. Kollade nogrannare och märkte att keramiken på innersta spöringen hade gått åt helvete och var vassare än svordomarna som haglade över mitt liv. Det jag trodde var is var alltså fluglinan som hade lossnat i fina remsor och som krullat ihop sig. Skippade middagen för att hinna med att reparera bilen lite snabbt innan man åkte ut också så man har lagom högt blodsocker. Bättre lycka nästa gång!
  12. Faktiskt inte sett ett endaste vak iår heller. Kanske är ute vid fel tid. Brukar oftast bli småsent runt nio man kommer ut men även kört vid solnedgång. Blir gäddfiske med jerk för min del idag men imorgon går ej havsöringen säker! Tanken var man skulle dragit kustfiske hela helgen men hade visst lovat bort mig till Mjörn. Ett redigt pissigt skitfiske allesammans!
  13. Var i Sillvik på en snabbtur mellan 19:30-20:30. Vattnet låg helt stilla och inte ett enda vak så långt ögat kunde nå (vilket inte var så långt med tanke på att dimman tilltog rätt krafigt och jag inte ens kunde se hela fluglinan medan jag kastade.
  14. Jo känns nästan som det viktigaste i hela utrustningen. Spöt är inte på något sätt något lyxigt. Kostar 1400 eller så nu tror jag. Då det var lagerrensning så ingick min flugrulle också inkl lina och backing så antar att fluglinan är av medioker kvalitet då bara en guideline-lina kostar 50% av vad hela paketet gick loss på. När man väl fått öva upp sig lite så får man väl uppgradera hela paketet. (Om frugan går med på det, i dagsläget växer venen i pannan när jag sitter och spanar in flytringar och vadare på nätet)
  15. Nej får banemig bli att testa på en ny lina. Svår fråga att svara på eftersom jag inte ens själv vet vad jag har på spöt nu. Tekniken är kass ändå märkte jag i morse men skadar väl inte att ha en intermediate också.
×
×
  • Skapa ny...