Jump to content

Lennart Grann

Members
 • Content Count

  462
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Lennart Grann last won the day on July 20 2018

Lennart Grann had the most liked content!

Community Reputation

72 Excellent

About Lennart Grann

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 06/21/1943

Information

 • Bostadsort
  Jönköping

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  lennartgrann@comhem.se
 • Telefon
  0706878616

Recent Profile Visitors

2,183 profile views
 1. Men vem skall få de resurser (pengar) som avsätts till havet? Att ta bort det fria handrepskapsfisket och låta fiskevattenägarna bilda fiskevårdsområden skulle nog fungera. Vi som fiskar för nöjes skull har ingen organisation som driver våra frågor.
 2. Varför är det inte så många nya trådar numera om vi har fler besökare? Det är därför jag tror att vi är färre på forumet. Man kan ju också fundera över hur vi tänker om vår hobby. De flesta nya trådar här och på andra sociala medier handlar om redskap och kastteknik. Det är få som verkar bry sig om hur våra fiskbestånd, om vi undantar P&T-vatten mår.
 3. Ungefär hälften så många som förra gången. Det beror väl på att antalet besökande har halverats?
 4. Hur många av de 65000 är kollektivanslutna. Jag röstade nej i omröstning för att jag numera inte är direktansluten medlem, men jag är medlem i Habo SFK som är sk. förbundsklubb. Klubben har 250 medlemmar och av dem är det ett tiotal tävlingsfiskare som är direktanslutna.
 5. Ja det är mina hemmatrakter. Öring finns kvar i ån men harren är lätträknad. Jag har suttit i styrelsen för Habo SFK i tio år men avgick för några år sedan med ålderns rätt. Klubben är med i Sportfiskarna, men det är för att tävlingsfiskarna vill ställa upp med lag i DM och SM i mete och pimpel.
 6. Det är 20 år sedan skarvarna började dyka upp i Stockholms skärgård (jag fiskade där ibland på den tiden) och alla som fiskade där var oroliga över utvecklingen. Först på senare har har Sportfiskarna agerat, men inte på långa vägar så kraftfullt som man borde. Sveriges Fiskevattenägarförbund har uträttat betydligt mer. Mitt hemmavatten, Vättern, har invaderats av signalkräftor som haft en katastrofal påverkan. Vi i fiskeklubbarna runt sjön har agerat, men Sportfiskarna har inte ställt upp. Nu är Vätterns unika harrbestånd i stort sett utrotat till förmån för en främmande invasiv art som myndig
 7. Jag är inte medlem längre. Jämförelsen med Jägarförbundet är bra tycker jag, den beskriver problemet med "vår" organisation. Hur hade hade Jägarförbundet agerat om våra skogar invaderats av skadedjur som påverkat viltstammarna? Definitivt inte lika illa som Sportfiskarna har agerat när det gäller skarv, säl och signalkräfta.
 8. Efter att sett och lyssnat på det här är jag övertygad om att vi har samma problem i Vättern.
 9. Tävlingsfisket bordet väl vara ett eget förbund inom Riksidrottsförbundet?
 10. Hade Sportfiskarna gjort lika mycket för oss som Jägarförbundet gör för jägarna hade det nog varit 4-500´000 medlemmar.
 11. Svampangrepp på lekvandrande öring har ökat på senare år även runt Vättern, framförallt i de södra delarna. Denna hösten såg jag ett fåtal öringar som inte var svampangripna. Bilden på öringen är tagen 10 meter från Dunkehallaåns mynning i Vättern och det är en nystigen öring. Tidigare har jag trott på argumentet att svamppåväxten beror på lekskador och skador orsakade av att öringen numera kan vandra långt upp i åarna. Ganska ironiskt att utrivna vandringshinder orsakar svampangrepp på öringen. Svaret jag får när jag kontaktar Länsstyrelsen är att det beror på att det är för varmt i vattnet!
 12. Tabergsån och Dunkehallaån (som egentligen är en bäck) i södra delen av Vättern. Längre norrut verkar det vara OK.
 13. Tyvärr har vi samma problem i en del åar där Vätterns öring leker.
 14. Biltema har (har haft?) håvar med knutlöst garn och ett måttband inmålat i garnet för under hunrdalappen. Jag har haft en sådan i flera år och har en liten resevåg som jag fäster vid håven.
 15. I sin prisbelönta bok "Tyst hav" redovisade hon att en svensk yrkesfiskare fick mer per kilo för sin fångst i bränslebidrag än han fick för fångsten. Vad har hon gjort av det det i sin tid i regeringen? Skatt på plastpåsar!
×
×
 • Create New...