Hoppa till innehåll

larpa

Members
  • Antal inlägg

    177
  • Blev medlem

  • Senast besökta

Allt postat av larpa

  1. Hareline Super Fine Dry Fly Dubbing paket 5 påsar enligt bilden 75kr + porto PM vid intresse
  2. Wapsi Awesome ’Possum Dubbing - 14 påsar/färger enligt bilderna. 280kr + porto. PM vid intresse. ( Creamy Yellow, Orange, Bleached Ginger, Dark Dun, Gray, Brown, Rusty Brown, Red, Dark Brown, Olive, Black, Golden Olive, Natural White, Dark Olive)
  3. Intressant! Jag söker också efter en spötub som funkar för både flug- och haspelspö. Jag har tittat på Clear Creeks lite större spötub med 15 cm i diameter. Vilken spötub har du tittat på?
  4. Tråkigt med ryggen... Tror jag ska prova Båthällan på fredag.
  5. Hur gick det med fisket i Båthällan? Var det mycket insekter och kläckningar? Funderar på att fiska där i helgen. /Patrik
  6. Jag lyckades också bryta av toppen på mitt BIIx i somras. Spöt är köpt på LB Flugfiske innan de slog igen, så jag fick skicka spöt direkt till Winston. Kostade mig frakten dit med posten, ca. 350 kr. Sedan tog Winston en avgift på 60 USD som ska täcka hantering, återsändning och försäkring enligt Winstons hemsida. Tog 8-9 veckor från att jag skickade spöt tills att jag hade det hemma igen. (mitten av augusti till mitten av oktober) Posten var hjälpsam och letade fram det "billigaste" alternativet att skicka spöt, tror att det gick som brev. Paket skulle bli mycket dyrare och så tror jag inte att det gick att försäkra till en rimlig kostnad.
  7. larpa

    Spö till barn ?

    Tror att jag betalade strax under 900 kr för spöt inkl frakt. Teeny First Cast tror jag kostade kring 350 kr.
  8. larpa

    Spö till barn ?

    Jag köpte ett Echo Gecko till grabben i somras (från 4fiskare.se). Och han använder Teeny First Cast #5 till spöt och den tycker jag funkar jättebra.
  9. Kommer Winston att ta bort 8' TMF ur WT-serien inför nästa år?
  10. larpa

    Hatches Magazine

    Tackar! Ska kolla upp det, hoppas att han har kvar äldre nummer också.
  11. Skulle kunna vara "Fluekasterskolen - bli en bedre fluekaster" med Leif Stävmo. I den finns en sekvens där filmaren får hålla i tafsen för att känna trycket i linan med olika böjningar på spöt. Jag kommer inte ihåg ifall den innehöll tvåhandskastning...
  12. Ska du spara tid så tycker jag att du ska lära dig att göra whipfinishknuten med händerna, då slipper du ett par moment då du ska ta upp verktyget och sedan lägga ifrån dig verktyget. Kan tipsa om A.K. Best böcker om flugbindning om du är vill ha tips på att bli effektivare i din flugbindning. Tex. Production Fly Tying.
  13. larpa

    Städfråga.

    Här kan ni läsa lite mer om LAW städet och lite historia bakom det. Hans Weilenmann var tydligen med och kravställde på städet ursprungligen! http://www.flyforums.co.uk/fly-tying-forum...2-law-vice.html Det har sålts några städ på ebay under februari och mars... för £529 och £629... http://cgi.ebay.co.uk/LAWRENCE-WALDRON-FLY...=item439ca7cfab http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?Vie...e=STRK:MEWAX:IT
  14. larpa

    Hatches Magazine

    För några veckor sedan hittade jag Hatches Magazine på någon webshop inom EU, men nu hittar jag den inte... Är det någon som har koll på en webshop där man kan köra Hatches Magazine? Att köpa direkt från http://www.hatchesmagazine.com/ blev för dyrt sist jag kollade, frakten var flera gånger dyrare än tidningen.
  15. Trevlig läsning! Har varit inne tidigare och spanat in bilderna på dina vackra flugor! Jag måste skaffa lite litteratur kring Catskill-Style Dry flies. Jag missade Flugfiskemässan i år, men jag såg att du skulle binda på Sportfiskemässan i Sundsvall 7-9 maj. Det ska jag inte missa.
  16. Kolla också på en 3:a. Jag har en 2:a till klass 4 och en 3:a till klass 6. Vill också varna att ULA Force är ganska ömtålig, jag råkade tappa min rulle i backen och då blev spolen lite sne så den tog i "spolhuset". Åtgärdades med en tång/peang.
  17. Två tips på böcker som jag brukar bläddra i när jag behöver lite inspiration på flugor att binda 96 sterke nymfer (Inbunden) av Krogvold, Pål , 2003 (ISBN 8252926592) 96 sterke fluer som flyter (Inbunden) av Krogvold, Pål , 2001 (ISBN 8252925650)
  18. Räkna med mig! Jag köper gärna en bit. Skicka ett PM med uppgifter om betalning mm när du har fått hem påsarna, så fixar jag betalning och skickar över min adress! /Patrik
  19. Riktigt snygga flugor! Peccary används också till kroppen på Once and Away (Hans van Klinken). Jag är lite nyfiken varifrån du fick tag på Peccary. Minns att jag letade ifjol och då skulle jag behöva beställa från England (Niche). /Patrik
  20. larpa

    Echo MPR

    Det var en lyckad marknadsföring på Edge-webben, jag beställde också ett igår. Hoppas det hinner fram innan julhelgen!
  21. larpa

    Echo MPR

    Jag får ringa imorgom, så kanske man kan säkra sysselsättning under julledigheten
  22. larpa

    Echo MPR

    Har du några kvar till försäljning?
  23. Jag köpte några set i våras, bla. Chernobyl-Style Foam Body Cutters (Tapered-End) som jag har använt en hel del. Riktigt smidiga att använda, bara stansa ut kropparna, alltid likadana och lika stora, minimalt med spill. Kvalitet - inget att anmärka på. Håller högsta kvalite. Värda pengarna - hmm, tveksamt, kostar trots allt ca. 400-500 kr/set inkl. tullavgift.
  24. Det verkar enklare att beställa den på Adlibris http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=8252930522 /Patrik
  25. Jag använder en Rio Selective Trout till min 4:a och Royal Wulff Longbelly till min 6:a. Tycker båda funkar bra. Når väl inte de riktigt långa kastlängderna, men det beror mer på mig än lina och spö. Jag har fått tips om att Cortland Clear Creek skulle funka bra till BIIx, kanske skulle du prova med en klass lägre... Om du inte är nöjd med din Clear Creek 4:a så är jag intresserad av köpa den, skulle vara kul att prova den på min 4:a. Sedan har jag sett på andra forum att SA Sharkskin och Rio Gold passar BIIx, jag ska prova Rio Gold i sommar. Sharkskin tycker jag kostar lite för mycket... Kolla också på Winstons forum, där hittar du säkert tips om passande lina till spöt!
×
×
  • Skapa ny...