Jump to content

Kjelle Örebro

Edgemember+
 • Content Count

  94
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 Neutral

About Kjelle Örebro

 • Rank
  Member

Information

 • Kön
  Male
 • Bostadsort
  Örebro

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  kjell_oegren@outlook.com
 • Telefon
  0703208994

Recent Profile Visitors

545 profile views
 1. Kanske sent svar, men prova Storån från Foskros ner till Idre by. Öring ovanför "fallet" på mitten, harr nedströms. Fint vatten, insektsrikt om det blir varmt. Skitfiske på er.
 2. Fått fisk på den? Skickat från min HTC Incredible S via Tapatalk 2
 3. Ursäkta, men Chernobyl Ant var nog bland det fulaste i flugväg jag sett. Oavsett om den flyter bra eller inte. Den här (Waker Wulff) var ju lite spännande dock: http://www.flyanglersonline.com/flytying/fotw2/062104fotw.php
 4. Bengt Öste var ju nästan den första TV-fiske-personligheten tillsammans med Larz-Thure Ljungdahl. Dom satt man ju i alla fall klistrad framför tjock-TV:n för att kolla på i Visst nappar det när det begav sig.
 5. När ni nu står där i hårdströmmen och den stora som ni väntat på till sist stiger till torrt vid den stora stenen där ute, vad väljer ni då? Kraven är ju enkla, flugan skall 1) synas bra och 2) inte dras ner under ytan så fort det blir lite drag i linan. Alltså, finns den osänkbara flugan? Det som jag oftast brukar ta till när desperationen blir för stor är en väl infettad GH Sedge, men det är ju inte alltid nattslända som står på menyn. Vad kör ni med?
 6. Det vore ju onekligen både taskigt och oetiskt att röka sikstackaren INNAN den var död.....
 7. Det var ju samma diskussion om Bengt Östes Visst nappar det-program en gång i tiden, han fick ju alltid fisk och vi var helt övertygade om att han hade dykare som satte på dom på kroken...... Karln (Moberg-Faulds alltså, inte Bengt) verkar trevlig, är ok som programledare och har dessutom lyckats få ett drömjobb; att få betalt för det man tycker är roligast att göra. Ge honom en chans. Ärligt talat, vem skulle inte byta med honom om ni fick möjlighet? . Du behöver inte vara världens bästa skådis för att få en roll, vara en toppförfattare för att bli publicerad någonstans eller världens bästa fiskare för att göra ett fiskeprogram. Som det redan är skrivet så påstår han ju inte att han är världsbäst heller. Jag skulle i alla fall gärna hänga med honom på en fisketur om jag blev erbjuden. Programmen är trevliga att titta på och handlar trots allt om fiske. Om det försvinner så blir det bara Lyxfällan, Biggest Loser och Top Model kvar i rutan.
 8. Jag har dålig erfarenhet av fiskeflugor.se. Familjen beställde en (iofs ganska billig) lina till mig i till födelsedagspresent. Fick hem fel linklass. Mailade och förklarade detta, fick löfte om att få byta om jag bara skickade tillbaka linan. Detta gjorde jag, sen hörde jag aldrig något mer. Vare sig pengar eller ny lina i retur. Svarar heller inte på telefon eller mail = värdelöst kundomhändertagande, oseriöst. Kommer aldrig att ta i dom ens med tång igen.
 9. Ok, misstänkte väl det. Ser jäkligt fint ut i alla fall.
 10. Ser inte riktigt, men är det en pilsner som står på bänken?
 11. (Har inte heller någon sådan, ville bara stila med lite onödig kunskap....)
 12. Får man förresten fråga var det är ni är och fiskar någonstans, alltså den lilla lugnflytande ån där ni tar en hel del fisk? Eller är det Hemligjaure? Ser väldigt fint ut i alla fall....
 13. Om du klipper hacklet så kan det (teoretiskt i alla fall) bli styvare och därför lättare bryta igenom ytfilmen så att flugan sjunker. Det är alltid bättre att försöka hitta rätt hackel-längd från början. Det finns små "hackelmätare" (hackle gauge) att köpa där du kan mäta upp rätt hackellängd i förhållande till krokstorleken.
×
×
 • Create New...