Jump to content
Edgeforum

OlaPåVallen

Edgemember+
 • Content Count

  67
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

About OlaPåVallen

 • Rank
  Member
 • Birthday 10/28/1965

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Ånge

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  olanilla@hotmail.se
 • Telefon
  0706315159

Recent Profile Visitors

914 profile views
 1. Om du har swish så skicka 49 kr till 073 027 02 44, Urban Kumpula.

  Vad är din adress?

  1. Show previous comments  5 more
  2. OlaPåVallen

   OlaPåVallen

   Torneälven, längs Käymäjärvivägen..

  3. OlaPåVallen

   OlaPåVallen

   Vi har brukat fiska i Muonioälven vid hopflödet mot Torneälven i yngre dar.

   Jag har nu tänkt testa lite efter lax i sommar, hur har fisket varit längs Muonio? Vet du något om laxfisket i Kengisforsen?

   / Ola

  4. Coach

   Coach

   Har inte fiskat i Kengis på 10 år, men det brukar vara bra där kring midsommar.

   Muonio är ganska stabil ang laxfisket. Men man vet ju aldrig. Beror mycket på den totala uppstigningen.

   Jag fiskar mest ovan forsen hemma och har fått en del där.

 2. Har nyligen fått hem en olivgrön Barrio DT 5 och kan rekommendera denna -kastar fint, bra pris och en trevlig färg . /Ola
 3. Känns tragiskt att EU skall behöva trycka på för att vi i Sverige håller på att fördärva våra egna älvar fullständigt! men Underbart att problemet uppmärksammas.... Kudos till Älvräddarna och övriga kämpar!
 4. Mitt än så länge enda Ebayköp, en 1494 ½ DA från Florida
 5. Näähä..blyhaglen, de får vara i bössan för mig såg att det fanns en knut liknande Rapalaknuten som hette Duncan(låter lite trevligare) ..finns det några tips på en styrande knut oxå, använde tidigare Turle men fick inte riktigt förtroende för den.
 6. EUREKA! Knutsida med stort K tom. klättringsknutar som jag också letat. Tack för den Loveus
 7. Jag har under ett antal somrar funderat på om man inte skulle lära sig ett alternativ till Clichknuten(betesknut), man har väl använt den sedan man var en glytt och den funkar väl.. men skulle vilja ha en mer rörlig flugknut på repertoaren oxå. / Ola ...någon som har tips på bra sida med fiskeknutar?
 8. Som utflyttad Kirunabo(länge sedan), skulle jag säga(om inte växthuseffekten stökat om alldeles) att före midsommar har jag nog aldrig fiskat däruppe pga. vårfloden som brukade ge med sig efter midsommar. Jag skulle gissa på Västerbotten som nordligast och på mina breddgrader nuförtiden, Västernorrland sägs det vara bra öringfiske i Juni(har inte lyckats riktigt själv ännu dock). Lycka Till!
 9. Intressant att följa diskussionen, jag för min del skall då till med att testa DT denna sommar -återkommer efter säsongen med egna försök(teori i all ära men praktiskt fiske is da' shit)
 10. Vad betyder detta 1/2 efter tex. 1595 1/2 - 1495 1/2 jämfört med endast 1595 och 1495?
 11. Håller med..kul att se ett så fint exempel på personligt spöbyggartänk
 12. Är nyfiken på denna Orvisrulle, någon som har testat?...tycker att den verkar vara en intressant kombination på klassisk design med modern funktion..är Orvis förresten tillverkade i fjärran Östern nuförtiden? / Ola
 13. Har ni varit in här http://www.cigarrprat.se/? annars rekommenderar jag det, finns mycket att läsa och en bra stämning.
 14. Får jag fråga er som gillar DT..av vilken anledning? jag har själv endast provat en kompis grejer med en DT men jag tyckte att den var så lugn att kasta med å tänkte att de kanske är taperade på ett sätt som kanske gör att kastningen upplevs lugnare? Skoj med så många svar! Tackar
 15. Jag tänkte först när jag såg RIO linan att de hade missat när dom gjorde bilden#rodnar# men nu bringade sporre klarhet i saken, såg fin ut men stofil som man är så håller jag mig nog till den vanliga DT'n
×
×
 • Create New...