Jump to content

Henriku

Members
 • Content Count

  50
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 Neutral

About Henriku

 • Rank
  Member

Information

 • Kön
  Male
 • Bostadsort
  Piteå

Recent Profile Visitors

573 profile views
 1. Jag skickade för övrigt tillbaka min f3w för att köpa den istället
 2. Eller köp min Danielsson LW 4Seven som jag köpte nyss via Danielsson. Det är deras tidigare version som dom gjorde ett par ex av. Säljer den för samma pris som jag gav den för dvs 2500kr då den inte är använd. Jag inser tyvärr att jag behöver pengarna till annat.
 3. Är helt klart beredd att backa där. Sant det du skriver att det finns tyvärr flera som väljer högklassade spön som man normalt inte använder vid fiske.
 4. Ingenting är omöjligt. Krävs dock rätt kompetens. Om vi tänker på trådskaparen som frågar efter ett spö för distanskast så säger jag fortfarande ett styvt spö. Sen kan man diskutera anpassningen till olika stilar och hur pass finslipad teknik man har. men i regel är det ett styvt spö som lämpar sig bäst till distans.
 5. Om du har en bra teknik kastar du längre med styvt spö. Ser man på de som tävlar i flugkastning är som sagt sage method (eller dess föregångare tcx) en av de spön som många föredrar.
 6. Har glömt meddela att det blev ett par maui jim. Buy once, cry once för övrigt riktigt nöjd med dem. Kör hcl bronze linsen. Något jag ångrar med köpet är att det är metallram och inte plastram. Plastramarna rent generelt5är tätare över näsan. Då kommer ingen blåst eller solljus den vägen.
 7. Om vi pratat flugkastning så kastat man med spön och linor som är gjorda för fiske. Annars finns tävlingsformen casting där anpassade linor och spön används. Så om vi tar de spön jag radade upp så är de perfekta spön för att tävla i flugkastning och att fiska med! Men smaken är som baken.
 8. Jag tränar och ska tävla med ett Black Diamond 690. Annars är sage tcx, tcr eller method heta spön!
 9. Sage tcr, sage tcx, sage method, msx Black Diamond är några spön som du har möjlighet att kasta långt med!
 10. Jag ska testa på gäddfisket i år men jag ska köra med en klass 8 msx sapphire. Gäddflugorna är vanligtvis större och med en lite kortare klump får du mer skjut i linan. Blir enklare med de stora flugorna som jag då har förstått det
 11. 6an för Lättare fiske. Harr, regnbåge, öring. 8an på jakt efter lite tyngre öring. 10an ska jag använda till gädda, ska klippa av klumpen 1-2m.
 12. Det är ingen b-shit angående coatingen. Har en versatile 6,8 och snart en 10a
 13. "Samtliga msx fluglinor är tillverkade enligt AFFTAs (AFTM) specifikationer"
×
×
 • Create New...