Jump to content

Tyto Alba

Members
 • Content Count

  1,320
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15

Tyto Alba last won the day on June 6

Tyto Alba had the most liked content!

Community Reputation

343 Excellent

About Tyto Alba

 • Rank
  Frontline Member

Information

 • Kön
  Man

Kontakta medlemmen

Recent Profile Visitors

2,946 profile views
 1. Pratar man om distans så tycks det väcka känslor hos en del, för det mesta negativa sådana. Egentligen så handlar det om någonting annat, det vet vi som har praktiserat det, dvs kontroll. Alla flugfiskare vill ha kontroll. Det är ingenting som kommer gratis. Om man klarar av att kasta 30 m plus så betyder det oftast att man har mycket god kontroll på, låt oss säga 15 meter. Man måste inte sköta träningen på gräs, men det underlättar. Övningen kommer man inte runt, det går inte att fuska.
 2. Jag skrev att det var för några år sedan. Lika "roligt" för det.
 3. Intressant att just dessa två alternativ kom upp. Om du hade ställt frågan för något år sedan så hade frågan lydit "Ska min nästa Mastery Expert Distance vara orange eller grön?" Det har hänt någonting...🙂
 4. Om du gillar DT'n så skulle jag råda dig att testa en Omni-Verse. Som en DT på kortare och det finns potential att mata ut lina också. Har DT'ns fördel i WF-förpackning (är en longbelly). Omni har något mjukare coating, ej HTx och är inte lika aggressiv som Trout Boss.
 5. En helt ärlig fundering, vad gör en lina med en valfri klumplängd och dåligt glid för en sämre kastare? Dåligt skjut kan väl inte vara en fördel!?
 6. Jag och dottern hoppade av cyklarna och gick en sväng vid kanalen. På backen så hittade jag en bit trasslad fiskelina som plockades upp. I samma veva så sa jag till flickan: "Man ska inte kasta lina i naturen, fåglar och andra djur kan fastna i det. Vi hann inte mer än 30 meter så pekade dottern och sa "där...." Jag såg en bit trasslad lina som plockades upp, bilden säger resten. Dottern blev jätteledsen för fågelns skull. En steglits hade fastnat i trasslet. Förra gången som jag hörde något liknande så var det en fullvuxen svan som hade trasslat in sig i superlina. Kasta inte trasslade linor i naturen.
 7. Vill du vara vänlig och förtydliga följande, - Vad räknas som en kortdistanslina? Sedan så skriver du "och kastare har sorterat sig igenom de grunder som finns och kommer att hitta passande linor från alla märken genom att studera taperingen och välja det man vet passar i grunden. " - Påståendet grundar sig väl på att kastaren i fråga verkligen har testat alla märken i fråga!? Vad som passar i grunden? Den kan bli svår. Rio är inte svaret på alla frågor...vilket fler och fler intygar.
 8. Ok, då har du hittat rätt! 😊
 9. På kort och på medeldistans så är Trout Boss väldigt bra. Man behöver inte ta i, linan fixar presentationen så länge som du kastar rakt fram. Spring Creek, jag har haft den linan i klass 4 och 5, den är väldigt vindkänslig, har för lång /tunn framtapering.
 10. En kass lina är precis vad det låter som, den är kass. Minimal friktion är inte heller det som man söker efter. Det blåser tamejfan nästan jämt, en standard-WF kommer inte att orka med. Kortare framtapering kommer att leverera (Trout Boss har 1.8 meter, som är kort i standard-sammanhang). Jag blir förvånad när en så pass duktig kastare som du Staffan inte gillar linor med bra glid!? När man ska UH-kasta, när man ska dra ihop en linbåge, när man växlar tempo i kastet, när man vill nå långt, då är en lina med bra glid det som man söker efter. En klump med monocore, det är någonting helt annat, vi har ju talat om Trout Boss, en standard-WF, fast med riktigt bra glid. Testade Orvis Helios 3 i klass 6 idag med en Cortland Omni-Verse i samma klass (#6). Fy fan.....vilket jävla drag! (har testat en Omni-Verse i klass #5 tidigare, pga avsaknad av en "sexa".
 11. Man ska dock ha klart för sig att det finns linor som kastar bättre än vad andra linor gör. Det som jag går starkt emot är det som en del promotar, dvs: "om du har en god kastteknik så fungerar alla linor bra". Detta är ett felaktigt påstående! En kass lina är kass, oavsett vem som kastar. Det finns INGEN kastare i världen som kan kompensera för en bristfällig utrustning.
 12. Det är många som reagerar på just den biten. Själv tycker jag att det är coolt och det finns en tanke bakom designen. När man har kastat spöt så upptäcker man i vanlig ordning att Orvis tillverkar inga påkar. Vilken feeling det är i H 3D. kast med extremt kort lina, har aldrig sett något liknande och 3D ska vara långkastarmodellen.
 13. Instämmer, har en "sexa". Jag har testat med TB i klass 6 och 7, båda visslar ut med ett lyft. Har även testat med en Omni-Verse i klass 5, som är rätt klassas enligt AFFTA, till min stora förvåning så visslade den också ut. Så kallade "racing-spön" brukar vara känsliga när man går nedåt i linklass, men icke. Nya TB har en skön acceleration i UH-kast för att vara en WF. Testade ni gamla modellen? Om Helios 3, hörde för övrigt att en f.d vinnare i kast-tävlingar i Sverige sa: "Orvis Helios 3 är tveklöst de bästa spöna på marknaden". Orvis fluglinor, väntar med spänning vad som komma skall då Orvis äger Scientific Anglers. Det kan bli ett lyft på linorna under Ovis-loggan.
 14. Tillåt mig tvivla. Se längre ner.....
 15. Du fortsätter att briljera! Om du tänker så som du beskriver så skulle jag inte alls bli förvånad. Man känner andra bäst genom sig själv. Jag blir ofta kontaktad av kunder som söker rådgivning. De är ofta rutinerade men kanske inte alltid är de mest kastskickliga. Om jag gjorde som du beskriver så hade jag fått stänga ner för länge sedan. Det som jag sedan får höra av dessa kunder, som fått testa linor och fått rådgivning, det tänker jag inte skriva här. Du skulle bli än mer kränkt! Det passar inte alls in i din världsbild.
×
×
 • Create New...