Jump to content

CalaisJr

Members
 • Content Count

  151
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

12 Good

About CalaisJr

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 03/30/1984

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Kristinehamn
 • Intressen
  books, fishing, work

Kontakta medlemmen

Recent Profile Visitors

813 profile views
 1. Blev ett par av dessa Haröra varianter till mig och fiske kompisen
 2. Bara se till att knyta ordentligt efter konstens alla regler nu
 3. Man får vara glad om man får till ett kast på 25m som presenterar dugligt! Kasta lång med fluga är som kärlek, det försigår bara på film! (som jag snällt förklarar för en arg sambo då och då när hon klagar på att jag fiskar ofta)
 4. Göran Andersson Signature 1h nedsatta till 599euro och 2h till 699euro på denna sida http://www.adh-fishing.com/fly-rods/single-handed/loop-goeran-andersson-signature-series-powerlux-single-handed-fly-rod
 5. Skriver ner det jag vanligast tar med mig. Vet att de mesta redan är skrivet i tidigare poster. En extra fällkniv med rostfritt stål, finns mängder av storlekar och varianter, hitta en som passar ditt behov Ett par buntband i olika storlekar. Toalett papper (som man rullat av rullen och lagt i en zip påse som tar mindre plats) Eldstål, (finns billiga och bra på alibaba osv) Tändare (inplastad och igen tejpad) Plåster i olika storlekar (givetvis ett skavsårs plåster ligger med i den lilla zip påsen med plåster) Sårtvätts packet Liten nageltång En bra pincett Ett väl ner packat rakblad Liten ficklampa med ett extra batteri (panlampa fungerar lika bra men tar mer plats) Liten extra ask med flugor! Om man skulle tappa/glömma hela main asken på något dumt ställe Powerbank och kabel till telefon (tas bara med när man inte hinner ladda telefonen hemma) Nån extra påse till fisk / skräp osv En extra rulle tafs material 5x (man inte ser på rullen hur mycket det är kvar juh!) Även mer små prylar som jag inte kommer på just nu I bland får en liten påse med verktyg följa med som annars ligger i bilen. Dricka/vatten Nån smörgås En chocklad bit Oftast hinns inte fikat med då det finns fisk i vattnet!
 6. Packa upp och gjorde i ordning utrustningen så jag kan på ett par sekunders tid sitta i bilen på väg till närmsta fiskeställe ifall tiden och vädret slår in en sista gång innan kylan blir outhärdlig. Flugasken är numer fylld till brädden med olika nymfer och puppor som är bundna i svår ångest över väder och vind med fradgan hängande i mungipan, linan är nytvättad och tafsen är utbytt till en ny. Något måste man roa sig med mellan arbetspassen och sömnen.
 7. Desto finare sten (dvs mindre grov) man bryner mot desto "finare" ljud får man till. De grövsta storlekarna man använder när man slipar med när eggen blivit dålig brukar va grov (och ta bort mycket material) låter ganska mycket om man använder lite styrka, sedan går man ner i grov leken till en sten som är finare och använder mindre styrka. Repeterar tills man är nere på den finaste sten man har i sin ägo och använder då knappt vikten på bladen mot stenen och får då väldigt lite ljud. Jag använder en Spyderco Sharpmaker och trivs bra med den till lördagsmyset då alla köksknivarna, den obligatoriska fickkniven och de fasta allround knivarna som fått slita under veckan kollas över. Underhåller man knivarna ofta så behöver man inte slipa mycket och det går fort att få dem vassa. Knivarna jag använder mest i fält är en Buck Vantage Pro (S30V stål), ESEE 6 (1095 stål) och en ESEE Izula (1095stål).
 8. Kanske finns hopp om att köpa en ny: http://www.backwinder.no/www.backwinder.no/Velkommen.html
 9. CalaisJr

  Taimen

  Jag hade inga problem när jag reklamerade ett bindstäd men det va ca 1 år sedan. Jag skickade en bild på felet (via mail) och dom skickade grejjerna dagen efter. Testa ring dem?
 10. Hitta en sida som enligt hemsidan har i lager, www.flytfiske.com men kanske är bäst att ringa och höra
 11. Hur går det för dig med flug bindandet ? =)
 12. Krokarna är säkerligen "fiskbara". Oftast binder jag bara nya mönster på dem och sen rensar ren kroken med ett rakblad och binder om flugan på samma krok bara för att öva, sedan när jag bundit det mönstred ett par gånger och fått till taperingen (viktigaste av allt tror jag) så byter jag på en annan krok (oftast Hends). Billigt nybörjar hackel hittar du lite här och var men jag får tipsa om: http://www.taimen.com/sv/se/product/keough-hackle-cock-saddles-1_99930546/103110 kostar ca 165kr och räcker ganska länge
 13. Krok som jag övar på köper jag på tradera (billiga partier dyker upp titt som tätt). Billigt material att lära sig binda med hittar du överallt, taimen.com har jag köpt en del ifrån och de har fungerat bra (även reklamationer). Material som man inte snålar på (hackel, krok m.m) köps på mistpool. Måste tipsa om Hends BL454 & 404 krokar som jag tycker är fantastiska för det priset. (Hends BL500 för puppor osv). Många fina bindbeskrivningar finns här på forumet! Tightlinevideo på youtube har en fin uppsättning bindvid's. mm kommer säkert på mera men är trött efter ett hårt gympass glöm inte posta bilder på dina flugor här på forumet (och be om tips på hur du förbättrar dig)
 14. Enkla nybörjar flugor: E-12:or Pheasant Tail nymfer Haröra nymfer (med och utan guldskalle) (mipert va före) När du gjort 3 st och ivrig att testa lite svårare mönster: Humpy Adams Streaking Caddie Davie McPhial på youtube har mängder med bindmönster och beskriver i videon hur han gör och vad han tänker på. Lycka till
×
×
 • Create New...