Hoppa till innehåll

Redbeeerd

Edgemember+
 • Antal inlägg

  810
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  10

Redbeeerd last won the day on December 30 2018

Redbeeerd had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

189 Excellent

Om Redbeeerd

 • Placering
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Nacken
 • Intressen
  Flugfiske och bygga saker.

Senaste Profil Besökare

2 766 profilvisningar
 1. Du kommer få onda ögat om du fiskar harr vid Karlssons 😁 Bara småharr där i vilket fall, Rismyrsströmmen är enda stället jag vet som är någorlunda, men Dammån åker man inte till för att fiska harr: man åker dit för att man är skadad nog att nöta som en galning för ett hugg per dygn 😁
 2. Croissant, äggröra (40% grädde), jägarbacon, jalapeños, majonnäs: gissar på 600-700 kcal livsglädje 😁
 3. I vår timmerstuga utanför Åre. Tur att jag flyttar dit permanent om tre veckor 😊
 4. http://flyhooks.org/ Du får leta EDIT: kollade igenom, finns inte på bild vad jag kan se
 5. Har du koll på hur de står sig mot t.ex. Lundhags motsvarande modeller?
 6. Låter rimligt. Jag tyckte om formen på de japanska förlagorna.
 7. Nu några år senare blev det en håv till. Lite mer ordning på färger och grejer.
 8. Jag har ett Cross S1 9'6" #8 med OPST Commando på och det skickar ut stora och/eller förtyngda flugor hur enkelt som helst (bara ett tips ). Min tanke om tvåhand vs switch vs enhand är att så länge jag nöjer mig med sjunkspets duger enhands gott. Ska jag fiska snabbare vatten med sjunklinor skulle jag nog skaffa tvåhands. Angående switch har jag ett Cross S1 10'7" #7 som jag aldrig använder längre pga ovan nämnda spö.
 9. Kluven helt klart. Inte för att jag fiskar särskilt mycket där nere, men klausul 6 här blir lite Islandsvarning på fisket: https://fishandgame.org.nz/threat-to-trout/the-threat-to-trout-posed-by-the-bill/ Annars är det väl bra att man styr upp invasiva arter. Frågan är bara var det slutar? Regnbåge, brunöring och lax är ju invasiva där vilket innebär att det kan sluta med att de utrotas (vilket praktiskt sett är väldigt svårt givetvis). Jag vet inte hur stor fisketurismen är där, men rimligen är den gigantisk och gissningsvis åker folk mest dit för flugfiske? Känns som om man kanske ska göra en avvägning mellan vad som är naturligt och vad som är rimligt, vilket är precis samma frågeställning som borde gälla skarven i Sverige.
 10. Jag fiskade uteslutande glasfiber under ett par, tre år och jag tappade definitivt mindre fiske under den perioden än vad jag gör nu när jag fiskar med Radian och Cross S1 mestadels.
 11. Svårt att svara på, har haft 100% kanonservice av Fishline tidigare också. Dock kan det ju vara så att du hamnar i någon slags "gruppservice" om du går genom återförsäljare. Vet att en annan butik som sålt Patagonia har gått genom den nordiska generalagenten tidigare, och den servicen var osannolikt dålig (tog typ nio månader att fixa grejerna...)
 12. Exakt det problemet jag har. Vilket tillverkningsår har du på dem? Mina är tillverkade våren 2016, känns som om det kanske möjligen kan vara från deras gamla produktion?
 13. Har haft läckage i mina Gallegos, men servicen har varit helt prickfri. Har blivit uppgraderad till ny årsmodell, från icke dragkedja till dragkedja samt custom booties. Har reklamerat tre gånger och varje gång har jag haft fraktsedeln inom tre timmar och vid två tillfällen har nya vadarna varit på väg innan jag ens skickat de gamla. Dock har jag svårt att rekommendera vadarna i vilket fall då jag är inne på mitt fjärde par (som sagt, skickat in tre gånger) och de har också börjat läcka i sömmarna. Passformen är perfekt, custom booties med merino är fan dödsskönt och de känns verkligen som premiumvadare.... förutom att de inte håller tätt = ett par gamla budget-Vision som håller mig torr är ju bättre Apropå Aquasure lagning: var det hål i vadarna eller var det sömmarna som läckte? Patagonia har haft problem med läckande vadare pga problem med för hög luftfuktighet i deras gamla vadarfabrik (låg i Vietnam eller nåt sånt), vilket innebar att limmet som används i tejpen i sömmarna inte höll måttet ju senare på dagen vadarna var tillverkade (avfuktningen klarade väl inte värmen eller nåt?). Om du kört med Aquasure i sömmarna kan det nog vara skälet till att du fått tillbaka dem utan åtgärd: Aquasure/Aquaseal är till för temporära lagningar av hål och jag skulle gissa på att det är stört omöjligt att få bort skiten om du limmat sömmar med det. Har tänkt att testa https://www.xxl.se/tear-aid-tear-aid-repair-kit-a-std/p/1136440_1_style på mina nuvarande, verkar som en intressant produkt. Ska gå igenom insidan, tvätta noga och slänga på sånt över alla sömmar som är påverkade. Om någon har tips om andra tejpprodukter man bör testa är jag idel öra.
 14. #7 på denna, men ser inte att det ska vara ett problem med större grejer på en femma. Hantelögon kanske blir svårt, men med tanke på att min teknik suger tror jag att det finns rätt mycket att hämta även med lättare spön
×
×
 • Skapa ny...