Jump to content

Redbeeerd

Edgemember+
 • Content Count

  838
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

Redbeeerd last won the day on December 30 2018

Redbeeerd had the most liked content!

Community Reputation

197 Excellent

About Redbeeerd

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Nacken
 • Intressen
  Flugfiske och bygga saker.

Recent Profile Visitors

3,168 profile views
 1. En medioker krok, har samma problem med den (klinkhamer xtreme tror jag den heter?)
 2. Har du någon mer info om den andra domen (den i Jämtland)?
 3. Nej det är ju sant, bara att starta ett företag som inte ägs av samebyn i så fall.
 4. Intressant. En tråkig konsekvens skulle kunna vara att inga fiskekort kommer säljas alls om samebyn inte kan få ut något av det. Sedan undrar jag hur ett FVO funkar: de är ju till för att förvalta fiskerätten, men finns det lagar och regler som reglerar om FVO får gå med vinst och, i så fall, gäller förbudet mot näring även bildandet av ett FVO?
 5. Har kört tractors hårt tre säsonger nu, håller lätt flera säsonger till. Vikten är inget jag tänker på.
 6. http://mediax.fiskevattenagarna.se/2011/10/Levande_agn.pdf Utlåtandet är baserat på gamla djurskyddslagen https://lagen.nu/1988:534#R6 Klart mycket lättare att tolka: 1 § Denna lag avser vård och behandling av husdjur och försöksdjur. Den avser också andra djur om de hålls i fångenskap. 2 § Djur skall behandlas väl och skyddas mot onödigt lidande och sjukdom. 10 § Det är förbjudet att göra operativa ingrepp på eller ge injektioner till djur i andra fall än när det är befogat av veterinärmedicinska skäl. Det skulle vara intressant med ett förtydligande enligt nya lagen då den uppenbarligen inte är lika glasklar. Personligen tycker jag inte att Djurskyddslagen i sin nuvarande form säger nej till levande agn, men Brottsbalken är å andra sidan extremt tydlig. Etiskt och moraliskt sett handlar det i slutändan om ett personligt ställningstagande för eller emot att åsamka djur smärta: man kan inte fiska alls utan att göra det i någon grad. Jag kör whataboutism på det (ja, jag vet att det inte håller hela vägen): har man någonsin sett hur naturen har sin gilla gång vad det gäller äta och ätas blir en krok i mungipan inte särskilt märkvärdig.
 7. Jordbruksverket har 2011-10-14 uttalat sig om detta i en skrivelse. De tolkar tydligen levande agn som djur som hålls i fångenskap av människan vilket gör att man kan applicera djurskyddslagen. Inte helt orimligt även om jag skulle vilja säga att begreppet "djurhållning" normalt inte inkluderat metmask eller mört i sump. Brottsbalken 16 kap 13 § känns mer otvetydig om man nu vill göra gällande att levande bete är olagligt.
 8. Bra där, lär mig mer om att läsa andra lagområden än de jag jobbar med: mycket bra med tydlighet.
 9. Förbjudet i Sverige enligt Djurskyddslagen. 2 kap. 1, 9 § är ganska tydliga. Intressant hur långt man kan dra det dock: catch and release borde ju rimligen vara olagligt om man hårdrar det. 16 kap. 13 § brottsbalken är applicerbar också
 10. Patagonia Tractors. Gummisula med bars, har inte testat någon sula med bättre grepp (kört med Korkers filt, gummi, gummi med dubbar innan)
 11. Abborre på knäcke. Igen.
 12. Redbeeerd

  Enan

  Har fortfarande inte fiskat däruppe konstigt nog, fick du nåt?
 13. Redbeeerd

  Enan

  Hmm, har inte varit och fiskat på en vecka pga sjukdom så har inte stenkoll. Småströmmar är svåra pga värmen, större vatten funkar väl någorlunda. Indalsälven funkar alltid, gillar du harr ska du nedanför Prästfallet, om inte är det rent på allt annat än öring, röding och lake(!) I hela systemet ovanför.
 14. Redbeeerd

  Enan

  Mycket temperaturkänsliga vatten båda två, skulle inte lägga min tid där nu med tanke på hur varmt det är (mycket lågt vatten nu)
×
×
 • Create New...