Jump to content

Redbeeerd

Edgemember+
 • Content Count

  834
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

Redbeeerd last won the day on December 30 2018

Redbeeerd had the most liked content!

Community Reputation

196 Excellent

About Redbeeerd

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Nacken
 • Intressen
  Flugfiske och bygga saker.

Recent Profile Visitors

2,954 profile views
 1. Har kört tractors hårt tre säsonger nu, håller lätt flera säsonger till. Vikten är inget jag tänker på.
 2. http://mediax.fiskevattenagarna.se/2011/10/Levande_agn.pdf Utlåtandet är baserat på gamla djurskyddslagen https://lagen.nu/1988:534#R6 Klart mycket lättare att tolka: 1 § Denna lag avser vård och behandling av husdjur och försöksdjur. Den avser också andra djur om de hålls i fångenskap. 2 § Djur skall behandlas väl och skyddas mot onödigt lidande och sjukdom. 10 § Det är förbjudet att göra operativa ingrepp på eller ge injektioner till djur i andra fall än när det är befogat av veterinärmedicinska skäl. Det skulle vara intressant med ett förtydligande enligt nya lagen då den uppenbarligen inte är lika glasklar. Personligen tycker jag inte att Djurskyddslagen i sin nuvarande form säger nej till levande agn, men Brottsbalken är å andra sidan extremt tydlig. Etiskt och moraliskt sett handlar det i slutändan om ett personligt ställningstagande för eller emot att åsamka djur smärta: man kan inte fiska alls utan att göra det i någon grad. Jag kör whataboutism på det (ja, jag vet att det inte håller hela vägen): har man någonsin sett hur naturen har sin gilla gång vad det gäller äta och ätas blir en krok i mungipan inte särskilt märkvärdig.
 3. Jordbruksverket har 2011-10-14 uttalat sig om detta i en skrivelse. De tolkar tydligen levande agn som djur som hålls i fångenskap av människan vilket gör att man kan applicera djurskyddslagen. Inte helt orimligt även om jag skulle vilja säga att begreppet "djurhållning" normalt inte inkluderat metmask eller mört i sump. Brottsbalken 16 kap 13 § känns mer otvetydig om man nu vill göra gällande att levande bete är olagligt.
 4. Bra där, lär mig mer om att läsa andra lagområden än de jag jobbar med: mycket bra med tydlighet.
 5. Förbjudet i Sverige enligt Djurskyddslagen. 2 kap. 1, 9 § är ganska tydliga. Intressant hur långt man kan dra det dock: catch and release borde ju rimligen vara olagligt om man hårdrar det. 16 kap. 13 § brottsbalken är applicerbar också
 6. Patagonia Tractors. Gummisula med bars, har inte testat någon sula med bättre grepp (kört med Korkers filt, gummi, gummi med dubbar innan)
 7. Abborre på knäcke. Igen.
 8. Redbeeerd

  Enan

  Har fortfarande inte fiskat däruppe konstigt nog, fick du nåt?
 9. Redbeeerd

  Enan

  Hmm, har inte varit och fiskat på en vecka pga sjukdom så har inte stenkoll. Småströmmar är svåra pga värmen, större vatten funkar väl någorlunda. Indalsälven funkar alltid, gillar du harr ska du nedanför Prästfallet, om inte är det rent på allt annat än öring, röding och lake(!) I hela systemet ovanför.
 10. Redbeeerd

  Enan

  Mycket temperaturkänsliga vatten båda två, skulle inte lägga min tid där nu med tanke på hur varmt det är (mycket lågt vatten nu)
 11. Jag skulle ta en titt inuti holken med ficklampa: har du minsta antydning till spricka kommer det med största sannolikhet bli problem framöver. Slipa lindningen matt med våtslippapper och tvätta med isopropyl. Lägg upp spödelen på en ställning av något slag (jag klippte en bag in box i två delar och gjorde spår i dem). Lägg på lack med pensel (inte tjockt, ska dock täcka lindningen). Rotera spödelen ett kvarts varv en eller ett par gånger i minuten första 20-30 min, sedan kan du minska intervallerna allteftersom lacket torkar. Tidsangivelsen här är generell: du vill undvika att du får en tjockare droppe på ena sidan av holken samtidigt som lacket ska fördelas jämnt och snyggt.
 12. https://www.brodin.com/online-store/Accessories-c28607618
 13. Iofs mer för enhands kanske, men OPST är det enda jag kommer köpa i skagit-väg i fortsättningen: grymt lättkastad! Är också imponerad av deras lazar skjutlina, men det kan bero på att jag hade en riktig skitlina innan (Vision telefonsladd)
 14. Behöver ett par billiga vadare och Fishline har dessa för 1800 spänn. Frågan är dock vad det är för kvalitet på dem? Någon som äger ett par eller har ägt ett par och kan ge ett utlåtande?
×
×
 • Create New...