Hoppa till innehåll

Redbeeerd

Edgemember+
  • Antal inlägg

    897
  • Blev medlem

  • Senast besökta

  • Days Won

    13

Redbeeerd last won the day on August 12 2021

Redbeeerd had the most liked content!

Om Redbeeerd

Information

  • Kön
    Man
  • Bostadsort
    Nacken
  • Intressen
    Flugfiske och bygga saker.

Senaste Profil Besökare

4 716 profilvisningar

Redbeeerd's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

223

Gemenskaps Rykte

  1. Som Fisk säger, mindre material. En enkel sak som tog mig lång tid att få ordning på är att sakta ned arbetet: tittar man på youtube-bindare går allt fort och blir bra men man glömmer lätt att de binder flugor i extrema mängder och således en jäkla massa träning. Sakta ned, backa tillbaka om det behövs, fokusera på ett mönster i taget. Jag kör stora storlekar först när jag vill lära mig nya mönster, enklare att få till propotionerna.
  2. Pärmar med plastfickor för kortsamlare kör jag med: finns massa modeller på plastfickor som passar olika ändamål (kolla t.ex https://www.coolcard.se/en/category/plastic-pages-for-binders)
  3. Pinsamt: inser nu att jag var klantig i mitt ordval. Lekvandrande öring är det jag menade, skulle aldrig fiska på lekande öring.
  4. Vad har folk för favoriter för att lura tjuriga lekfiskar till hugg?
  5. Jag har 12-14 booties men storlek 43 i skor (Patagonia Tractors gen 1), har inga som helst problem med att de känns för stora eller knöliga. Kör med strumpa+socka alltid.
  6. Jag surfade in just för att ställa den här frågan, tack till trådstartaren! Jag fiskar uteslutande öring normalt sett och då mest med torrfluga, men givetvis blir det en del streamerfiske också. Jag har pillat fram och tillbaka med olika mönster, ledade och vanliga, men jag återkommer alltid till zonkervarianter: fångar en jäkla massa fisk, är enkla att binda och går enkelt att variera i storlek, färg och utförande. Nu ska jag för första gången dra till Norge för att försöka fånga mig en hyfsad lax (körde en roadtrip till Sandjord och Langfjordelva för 5-6 år sedan men vi fick så överjävligt dåligt med fisk att det inte räknas) och då tänkte jag först att nu jäklar måste jag binda en massa laxflugor! Sedan insåg jag att flugbindning ligger långt ned på tidsprio nu så jag skiter i det och kör med zonkers istället. Jag har varianter mellan 3 och 15 cm, det borde väl rimligen gå att fånga en och annan mindre nogräknad firre med? Sedan en fråga till: det här med skateflugor till lax, funkar det tillräckligt bra för att testa? Är ju liksom torrflugefiske!
  7. Funkade alldeles utmärkt! Aquasure/seal FD är vad sömmerskan som reparerar funktionskläder och utrustning i Åre använder så bör vara hyfsad kvalitet.
  8. Tjo! Tänkte skaffa ett budgetspö för sporadiskt tvåhandsfiske (leköring, lättare laxfiske) och funderat på om HiLevels klinga är värd att bygga ett spö på. Någon som har, eller fiskat, ett sådant som har lite feedback? Förslag till prisvärda alternativ mottages också tacksamt!
  9. Tjo! Nu har jag lyckats tratta ned årets linval till SA Amplitude Smooth Infinity eller SA Amplitude Smooth Trout, men har ett litet dilemma: mina favoritvatten är så nära gin clear man kan komma i Sverige vilket rimligen borde innebära att jag väljer Trout. MEN: hur mycket handikappar jag mig när det gäller att kasta lite större flugor/streamers och förtyngda nymfer? Jag har ett dedikerat streamerspö men det är mer för tidig sommar och augustifisket, det jag menar här är nån oförtyngd zonker eller nymf med tugnstensskalle ibland. Glömde: det är #5 det gäller
  10. Vet inte om han guidar längre men Blaž Močnik (@blazmocnik på Insta) är/var top notch. Hans sambo har också Cottage Na Biru, mycket trevligt boende 75m från Soça.
  11. Instämmer helt och fullt! Har druckit Westvleteren två gånger: första gången var ju lite speciell, men tyckte Rochefort nog var bättre. Givetvis har jag tvungen att kontrollera detta med en flaska vid senare tillfälle vilket bekräftade mitt första intryck. Rekommenderar Brewdog Tokyo som experiment om man gillar Rochefort.
  12. Bra att de tar sig an detta men förhoppningsvis kanske man kan få jackan utan en logga som storleksmässigt platsar på en långtradare?
  13. Tack för alla svar! Jag skulle köpt istället för att sitta på Edge, den såldes till någon annan 😂
×
×
  • Skapa ny...