Jump to content

Nilsson

Edgemember+
 • Posts

  317
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Nilsson last won the day on November 2 2021

Nilsson had the most liked content!

2 Followers

About Nilsson

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Sundsvall

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  1@a.com
 • Telefon
  0700000000

Recent Profile Visitors

3,232 profile views

Nilsson's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

129

Reputation

 1. Okej, ja det låter som ett vettigt alternativ. Vill kunna ta bort markeringarna, så låter bra att man kan ta bort det t-röd.
 2. Återupplivar denna gamla tråd. Skulle vilja ha markeringar på mina tvåhands-spön. Frödin har ju en bra lösning men jag tycker det är sånt sjukt överpris för 3 st klistermärken. https://www.frodinflies.com/products/wild-salmon-c-r-measuring-sticker Någon som vet ifall det finns något liknande att köpa till en billigare peng? Alt. tips på annan lösning? Har funderat på att testa tunn markeringstejp som man sätter på whiteboard.
 3. Ja kommer nog göra det. Synd då jag gillade håven, var perfekt storlek. Något mindre än McLean i storlek medium.
 4. Okej, ja det blir väl kanske så där med gumminät. Känns dock märkligt när det börjar släppa på flera ställen efter ett fiskepass.
 5. Se bild. Har även släppt på lite andra ställen. Ni som har haft er McLean ett tag - blir det så här även på era håvar eller håller sig gummit? Funderar nästan på att reklamera den, känns inte lovande att den ser ut så här efter ett fiskepass.
 6. Behöll den. Använd ett fiskepass, har funkat bra Har dock börjat släppa lite gummi (pratar väldigt lite än så länge) på några ställen på nätet redan efter ett pass. Får se hur den håller i längden. Lossnar inte gummit alls på McLean?
 7. Okej, kör du magnet och fäster typ i jackan? Körde magnet tidigare men när håven har lite vikt tycker jag det blir sån tyngd i jackan och det blir oskönt då jackan glider bakåt och trycker mot halsen. Köpte Smith Creek Net Holster för något år sen, håven kommer rätt tight på ryggen och det funkar bra om håven inte är för stor. Men blir håven för stor blir det nästan lite som en ryggplatta och det känns stelt när man ska kasta. Man har riktigt stora i-landsproblem alltså 😅
 8. Ska själv köpa en ny håv också. Beställde hem denna för att kolla: https://fishline.se/guideline-multigreppshav-lw-gummi-nat/ Skulle säga att den är väldigt fin för pengarna. Gillar också att den är något mindre än McLean i storlek medium. Känns som att Guideline-håven ändå kan ta en fisk på 3-4 kg utan problem. Kan ju dock vara ett plus med att McLean är något större i vissa situationer. Tycker dock att det känns lite klumpigt att ha en allt för stor håv på ryggen. Lite osäker om jag ska behålla håven eller köpa en McLean istället.
 9. Kollar om jag kan få tag på ett par beggade med gummisula för att testa. Ingen lust att köpa ett par skor för 3000 kr som jag inte gillar. Verkar ju vara en hel del som testat både filt och gummi som förespråkar just filt.
 10. Ja det finns vissa vatten där man måste ha gummisula + att jag börjat fiska lite på ställen där det är mkt sand. Därav att jag överväger ett par med gummisula.
 11. Mina Simms G3 med filt börjar ha gjort sitt, så behöver köpa nya. Har alltid kört på filt men funderar på att köpa gummi denna gång. Lutar åt ett par G3 men med gummi. Vad är bäst, alumibite eller studs? Håller dom bara 5-7 dagar, sen måste man byta ut dom? Låter ju helt sjukt i sådana fall.
 12. Jag har en 5/7 som jag är väldigt nöjd med (är ju samma rulle men mindre storlek bara). Haft den i många år och aldrig varit något krångel.
 13. Coatingen på linan spricker efter ett tag, precis i själva skarven. Detta hände först med "originalöglan" som var på linan när jag köpte den + att det nu hänt 2-3 gånger när jag gjort egen ögla. Runninglinen är ju extremt tunn så den känns väldigt ömtålig jämfört med en "vanlig" lina. Finns det någon bra knut eller något man kan använda istället för att fästa runningline till klumpen?
 14. Testade idag, fick till sist till en hyfsad ögla. Mitt tidigare problem berodde på att jag körde den överlappande för långt och smälte krympslangen för långt, vilket medförde att det blev nästan omöjligt att få av den.
×
×
 • Create New...