Jump to content

Troll

Edgemember+
 • Content Count

  473
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

34 Excellent

About Troll

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Male
 • Bostadsort
  Linköping

Recent Profile Visitors

1,022 profile views
 1. Troll

  Julgransglitter

  Köpte på mig en hel del från Bauhaus förra vintern, för en tia/paket är det ju värt att testa. Lite grövre än flashabou, och blir ganska sprött i minusgrader (dvs efter några kast under julfisket blev det jävligt korta flugor).
 2. Sådär, låda två är packad och på väg till Torstenssonlax.
 3. Rättelse, låda två är hos mig, hämtade ut den idag. Hinner inte till posten ikväll, den går vidare imorrn fm. Välordnad låda, och en hel del godsaker fanns det.
 4. Troll

  Sheep fleece

  Fly Dressing har oftast bra. Bäst är att kolla i butik, klämma och känna, beställ hem till din lokala butik om dom inte har hemma. Annars är väl Fishline eller Profly bra webshopar att beställa från. Själv har jag köpt en fårfäll från Ikea och en näve färgburkar med helt ok resultat efter att ha tröttnat på dåliga tussar.
 5. På latex funkar de flesta spritpennor. Silikon däremot är lite värre med. Torkar du av det med lite aceton eller sprit så borde ProMarkers eller motsvarande sätta sig. Kanske inte i evighet, men tillräckligt för ett par fiskepass iaf. Funkar inte det kan du nog testa med jigg-pennor, dom verkar dock mest finnas med smak: http://www.sportfiskeprylar.se/sv/artiklar/spike-it-uv-glow-marker.html http://www.sportfiskeprylar.se/sv/artiklar/spike-it-scent-marker-gamefish.html
 6. Och: kan de gamla färgerna ha bleknat/åldrats?
 7. Äh, skit i "true" rotation. Regent och Stonfo 504 har båda rotation, men den är inte koaxial med flugans axel (tubnål eller krokskaft), utan flugans axel ligger 3-10 mm offcenter (beroende på storlek på tubnål eller krokböj). Själv kan jag leva med att flugan flyttar sig nån centimeter runt när man roterar, vare sig det är smånymfer eller stora gäddtuber. koaxial rotation är mest nytta när man gör små eller på annat sätt pilliga flugor och "svarvar" upp dubbing eller tinsel på krokskaftet. Det är inte (för mig iaf) värt flera tusen kronor. Parachute-kroken använder jag så gott som ald
 8. En bra butik. Inte världens största sortiment, men dom har en del saker jag vill ha, och bra service. Annars blir det ju som vanligt mistpool för hela slanten.
 9. Då har ju flugbindning.com en bättre deal: regent med bordsplatta, 450 kr. Själv hittade jag en lös bordsplatta till mitt regent i lokala fiskebutiken för en hundring. Finns ju andra webshopar som har lösa bordsplattor med. Men jo, man klarar sig mer än väl på ett Regent.
 10. Tubnålen behöver du, annars inget speciellt så. Du sätter tubnålen i städet, och sen trär du upp tuben på nålen. Kollar du bauers filmer på flydressing.se, t ex http://www.flydressing.se/filmer/tie-tv/sheep-fleece---skitmoerten.aspx så får du bra koll på olika sätt att binda gäddflugor. Han kör förvisso med ett petitjean master, då sitter tubnålen lite annorlunda än på vanliga städ, men i övrigt är det samma hantering. Angående rotationen är jag inte helt med på vilka av modellerna du tittat på och på vilken sida?
 11. Välkommen till träsket. Det beror lite på vad du har för krav på ett städ. Jag själv var rätt nöjd med ett vanligt Regent (indisk kopia på Regal) för ca 300 spänn. Håller stadigt tag om både krokar och tubnålar. Sen tenderar man förstås att nörda in ordentligt på prylar, "ska bara testa den där" och så vidare. Stonfo -städen brukar vara rätt bra med (har använt ett 504 flylab och var riktigt nöjd med det). Varken Regent eller 504 flylab har "true" rotation, dom har bara "helt ok rotation" då rotationscentrum inte sammanfaller med tubnål/krokskaft, utan någon centimeter "off". Kan man
 12. Låta 1 är på väg till Isak Boström nu. Färdigklippta småbitar av flash, färdigklippt päls... ? Viss besvikelse infann sig; hittade inte mycket som var till nytta tyvärr. Nu finns det rätt tjockt med material iaf, fyllde på med ett par nävar flash, päls, biot quills, struts, dubbing och guldskallar, förhoppningsvis kommer det till användning. Jag gör väl ett försök med andra låddan också.
 13. Troll

  Laxkanon

  Har säkerligen varit uppe någonannanstans på forumet, men ändå: Istället för laxtrappor, har ett företag utvecklat en "kanon" för att fjonga iväg lax över allsköns hinder, som t ex kraftverksdammar. Huruvida det är en bra eller dålig ide låter jag däremot vara osagt, jag nöjer mig med att kalla det intressant än så länge. http://www.extremetech.com/extreme/188137-giant-fish-cannon-shoots-40-salmon-per-minute-is-actually-saving-the-environment
 14. Låda 1 är på väg från ReLax till mig, eller är snart på väg antar jag. Skickar till Isak Boström så fort jag får hans adress sen.
 15. Troll

  Viskan

  Hinner nog inte med något mer fiske på västkusten i år, kommer ner mitten av oktober som allra tidigast. Blir kanske en tur till Fladen, men det är ju långtifrån samma sak förstås...Får hoppas att man lyckas tajma in hanterbara förhållanden nästa år.
×
×
 • Create New...