Jump to content

123

Members
 • Posts

  428
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

123 last won the day on November 28 2019

123 had the most liked content!

Information

 • Kön
  Man

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  123abc@hot.com
 • Telefon
  00000000

Recent Profile Visitors

2,578 profile views

123's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

124

Reputation

 1. Det är klart att vi behöver ändra många beteenden, frågan är ju om det är ”rätt” beteenden vi pressas till att ändra? Om det nu är industrin och energiförsörjare som behöver ändra sej, borde man inte sätta press på dom då?
 2. Intressant, andra gången på kort tid som jag ser kritik riktas mot Ipcc. Tror det var på P1 jag hörde någon prata om just detta, att Ipcc-rapporterna har lite problem med trovärdigheten, tror han sa att det är politiker som skriver sammanfattningarna av rapporterna. Man kan ju undra varför det är så..kan det vara så att en viss agenda ska framföras?
 3. Scandi body och scandi versitip är inte samma lina. Det skiljer i både tapering och längd på dom.
 4. Jag har rätt begränsad erfarenhet av laxfiske, har egentligen bara kört två säsonger efter lax. Men för mej känns det som att den stora skillnaden mellan lekvandrarna, havsöringen och laxen är vilken hastighet på flugan dom går igång på... havsöringen- vill ha flugan serverat långsamt, ofta löser jag det genom att kasta mycket nedströms och att menda upp. laxen- fiskar jag så snabbt det går, kastar tvärs över strömmen och låter bli att menda, alt mendar nedåt. lekvandrarna- bäst har jag lyckats med snabbt, ryckigt fiskade flugor, ofta kast tvärs över strömmen och ta hem flugan relativt snabbt. Vet att många föredrar en teknik rätt likt havsöringen men det här är metoden som funkat bäst för mej. Sen finns det ju så klart undantag från reglerna, tex har jag fångat köldstel havsöring i mars på väldigt snabbt fiskad fluga. Hade gått en kort pool två varv utan kontakt, på tredje varvet la jag ett dåligt kast där tafsen inte sträckte ut så jag började ta hem linan fort som f-n för att lägga ett nytt kast och då klev en 3-kg hö på. fiskar ofta lax i en mindre å där det är så pass trångt och små pooler att det är omöjligt att svinga flugan på klassiskt laxmanér utan där fiskar jag ofta nästan rakt nedströms med snabb hemtagning och visst klipper laxen dom flugorna. Flugor och linor är dom samma för mej oavsett art.
 5. Körde mest med GL 4-cast på mitt när det begav sig och den klumpen väger 12g, tycker inte den var för tung så 12,5g borde inte vara nåt problem.
 6. Pro microtube, kroppen består av en silverfärgad pro bulletweight. vinge, svart räv eller zonker plus några strån silver flash. efter vingen några varv hönshackel och svart/vita gummiben. avslutar med en svart pro turbocone. Väldigt enkel fluga som fiskar riktigt bra ?
 7. Jag körde med Cortland 444sl och Sa air cel på mitt. Dom är inte tunga och fungerade utmärkt. Provade GL 4-cast också som är tung och den funkade lika bra. Tycke och smak som vanligt ?
 8. Har hur mycket flugor som helst, beror mest på att flugbindningen i sig är en kul hobby under vintern. men jag skulle lätt kunna köra en hel säsong med ett mönster, zebrazonkern i lite olika storlekar och förtyngning och bundna med olika material för både långsam och snabb ström. den är döpt till ZebraZonkern för att jag började binda den med zonkervinge men numera används olika material... faktum är nog att jag börjar säker 90% av mina pass med den här flugan
 9. Sa Spey lite är riktigt bra, har provat både scandi och skagitvarianten. Använder skagit på mitt Guideline uls och det är en fröjd att använda.
 10. Som relativt ny tvåhandsfiskare och fjällälskare vore ju drömmen att fiska lax/hö i finnmark. Måste vara en speciell upplevelse att fiska vandringsfisk i fjällmiljö.
 11. Färdiga, prisvärda spön: Sameo Opal Switch 11’ #7 TSD Mavros Switch 11’ #8 Kolla med Tellis om du inte kan köpa en klinga av honom, han monterar ju spöna själv så klingor borde han ha.
 12. Endast en silverfärgad pro bullet weight.
 13. Det där med kontrasten tror jag på, den här flugan har fiskat brallorna av allt annat jag har i asken den här säsongen. klockren för Öring, både stationär och sån som kommer upp från havet, samt storharren. Helt övertygad att det är benen som gör det.
 14. Välkommet till en ny värld, nästa säsong kan du börja sälja av enhandsgrejerna, det är så fantastiskt kul att kasta/fiska med tvåhands att dom bara kommer bli stående ? det där med linvikter ÄR förvirrande när man kommer från överhandskastvärlden, det man kan säga är att vid vattenankrade kast så blir inte linvikten lika kritisk, nåt gram hit eller dit spelar ingen som helst roll. Vad som är ”bäst” blir mycket tycke och smak (som du märker på tidigare kommentarer) gillar du att det känns lätt eller vill du ha lite mer tyngd? Små eller stora flugor? Fundera lite i dom banorna så kommer du nog fram till ungefär vad du ska ha. (Räkna med att du kommer byta klump ett par gånger innan du är helt nöjd) om du börjar med att köpa en skagitklump på 420 grains så kommer du nog i alla fall inte hamna allt för fel. Tänker du kasta mer åt skagithållet, låta spetsen ankra upp innan du låter kastet gå då skulle inte jag räkna med spetsen i totalvikten. 420 grains plus en 10-12’ spets på 4-8g kommer gå som tåget.
 15. Gillar verkligen att binda likt Frödins samurajer men fångar absolut mest fisk på Zonkers.
×
×
 • Create New...