Jump to content

M.L

Members
 • Content Count

  397
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

M.L last won the day on December 5 2018

M.L had the most liked content!

Community Reputation

99 Excellent

About M.L

Information

 • Kön
  Man

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  mathias.lindqvist123@gmail.com
 • Telefon
  0706473436

Recent Profile Visitors

1,781 profile views
 1. Och inte ens när sån forskning finns kan man hävda annat än just det att den skjuter bättre eller flyter bättre. 99% av oss fiskare bedömer nog hur bra en lina är efter om den känns bra, en helt subjektiv känsla alltså som inte går att mäta.
 2. Kan bli en misslyckad marknadsföringskampanj det här. Retar mest upp folk verkar det som.
 3. Har en Quadra 6-8 på mitt switchspö och har inget negativt att säga om den. Lincapaciteten är ju helt ok också, 100m Sameo 40lbs backing, 30m skjutlina plus klump får plats.
 4. Har ingen specifik lina att rekommendera till det spöt men rent allmänt om du vill kasta mycket vattenankrade kast så är en lina med mycket vikt bak i klumpen (triangeltaperade) linor kanon. trodde själv att man lättast kastar såna kast med en kortklumpslina med mycket vikt framåt men det var helt fel! linor som tex Loop opti flow, Guideline Bullet och Wullf TT är alla fina.
 5. Gillar inte heller linor med stum kärna normalt sett av samma anledning som dej, dock har jag en Guideline Bullet Evolve till min sexa och den ligger rakt och fint om man sträcker den innan man börjar fiska. Annars är Sa air cell och Loop opti flow mjuk och fin i princip utan minne.
 6. M.L

  Barrio fluglinor

  Undrar hur många som vid ett blindtest med fyra fabrikat, liknande tapering och vikt skulle klara av att hitta Cortland bland skiten. Sån stor skillnad kan det inte vara på coatingen hos olika tillverkare. Det är lite plast, knappast raketforskning även om tillverkarna ibland försöker få oss att tro det.
 7. M.L

  Barrio fluglinor

  Känns som att Cortlandsekten är immuna mot andras åsikter så jag försöker inte ens. Till andra som är nyfikna på att prova Barrio kan jag säga att dom är varken bättre eller sämre än mycket annat. Har haft en GT90 samt en Smallstream och båda är bra linor, Smallstream är nog den bästa kortklumpslina jag provat.
 8. Beror ju helt på vilken skola man bekänner sej till, i dom vattnen jag fiskar svingar dom flesta efter storöringen. eftersom att trådstartaren skriver att han använder mycket Sunrays antar iaf jag att det handlar om den typen av fiske 😊
 9. Kastar i princip alltid olika typer av vattenankrade kast, oftast med tvåhandsfattning men är det riktigt trångt kör jag ibland med en hand. Men switchspön är otroligt mångsidiga, beroende på vilken linvikt du använder kan du absolut använda det för överhandskast.
 10. Personligen väljer jag ett switch alla dagar i veckan. Envisades med enhands förut men en kompis som är laxfiskare övertalade mej att prova switch. ett spö runt 11’ som fixar linor runt 20g känns väldigt lätt och smidigt och särskilt vid längre kast är det mycket lättare att styra flugan. Och vill du kasta långt så har man efter lite träning inga problem att kasta 30+ med ett switch.
 11. Är man ute efter maximalt skjut är det ju lätt ordnat. På mitt switchspö kör jag med klumpar på strax över sex meter, har inga större problem att skjuta 25m runningline i ett underhandskast, och då kör jag med coatad runningline. Med en slickshooter kommer man någon meter till säkert. samma sak går ju att ordna på ett enhands klass fem, finns ju tom färdiga klumpar i så lätta klasser numera.
 12. Viktigaste egenskaperna för mej är att det ska vara krångelfritt när jag fiskar. läckande vadare, filtsulor som lossnar, centrumskuv på rullen som skruvar upp sej, spödelar som vrider sej mm blir man galen på. vad gäller linan så är sjunkande spets, mycket minne samt styv runningline som trasslar big no no tycker jag.
 13. Trodde annars att röda tråden var att allt utom Cortland är skit 😄
 14. Jajamen, inga problem viktmässigt.
 15. Kommer säkert fungera på båda men jag hade valt sexan. har senaste tiden fiskat mycket med det spöt och har använt mellan 16-24gram. Allt funkar bra, 16 kanske känns lite väl lätt men det går definitivt, favoriten för mej är en 20g GL Ultra Compact med GL ULS spetsar som väger 4g.
×
×
 • Create New...