Jump to content

M.L

Members
 • Content Count

  418
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

M.L last won the day on May 26

M.L had the most liked content!

Community Reputation

115 Excellent

About M.L

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Man

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  mathias.lindqvist123@gmail.com
 • Telefon
  00000000

Recent Profile Visitors

1,993 profile views
 1. Som relativt ny tvåhandsfiskare och fjällälskare vore ju drömmen att fiska lax/hö i finnmark. Måste vara en speciell upplevelse att fiska vandringsfisk i fjällmiljö.
 2. Färdiga, prisvärda spön: Sameo Opal Switch 11’ #7 TSD Mavros Switch 11’ #8 Kolla med Tellis om du inte kan köpa en klinga av honom, han monterar ju spöna själv så klingor borde han ha.
 3. Endast en silverfärgad pro bullet weight.
 4. Det där med kontrasten tror jag på, den här flugan har fiskat brallorna av allt annat jag har i asken den här säsongen. klockren för Öring, både stationär och sån som kommer upp från havet, samt storharren. Helt övertygad att det är benen som gör det.
 5. Välkommet till en ny värld, nästa säsong kan du börja sälja av enhandsgrejerna, det är så fantastiskt kul att kasta/fiska med tvåhands att dom bara kommer bli stående 😊 det där med linvikter ÄR förvirrande när man kommer från överhandskastvärlden, det man kan säga är att vid vattenankrade kast så blir inte linvikten lika kritisk, nåt gram hit eller dit spelar ingen som helst roll. Vad som är ”bäst” blir mycket tycke och smak (som du märker på tidigare kommentarer) gillar du att det känns lätt eller vill du ha lite mer tyngd? Små eller stora flugor? Fundera lite i dom banorna så kommer du nog fram till ungefär vad du ska ha. (Räkna med att du kommer byta klump ett par gånger innan du är helt nöjd) om du börjar med att köpa en skagitklump på 420 grains så kommer du nog i alla fall inte hamna allt för fel. Tänker du kasta mer åt skagithållet, låta spetsen ankra upp innan du låter kastet gå då skulle inte jag räkna med spetsen i totalvikten. 420 grains plus en 10-12’ spets på 4-8g kommer gå som tåget.
 6. Gillar verkligen att binda likt Frödins samurajer men fångar absolut mest fisk på Zonkers.
 7. Gone fishing since 190602

 8. M.L

  GUIDELINE ULS HYBRID

  Måste kapitulera inför längden, tycket det är vansinnigt kul med tvåhands så jag är på väg att beställa ett sånt här för sommarens indianfiske. Frågan är vilken klass man ska välja bara, tänkte använda linor med klumpvikt runt 14g och för det mesta nylontafs, nån enstaka gång ULS tippar.
 9. Det är ju exakt det som är grejen med dom här diskussionerna, en lina kan upplevas som jättebra eller kass beroende på vem som använder den. Sasse gillade SA ED och flyrod egenklippta shootingheads. Hade nån av dom fel? Naturligtvis inte, och det är det som blir så trist när en del uttrycker det som så att det JAG tycker ÄR rätt och det andra tycker ÄR fel. så nu är jag klar med den här tråden, nu ska jag ut och försöka fånga mej en fisk med min Guideline 4-cast.
 10. Det var tider det, minns med värme hur han skulle övertyga Sasse att SA ED var en riktigt kass lina jämfört med flyrods hemklippta. helt ovetandes om att Sasse tillhörde världseliten i flugkastning 😆😆
 11. Vet inte om du räknar in mej bland dom lättkränkta men för mej är det en milsvid skillnad på att vara irriterad och kränkt. Just nu är väl statusen ”milt irriterad” på att du/ni envisas med att skamlöst göra reklam för produkterna du säljer. köp en annonsplats på edge istället vet jag.
 12. Och inte ens när sån forskning finns kan man hävda annat än just det att den skjuter bättre eller flyter bättre. 99% av oss fiskare bedömer nog hur bra en lina är efter om den känns bra, en helt subjektiv känsla alltså som inte går att mäta.
 13. Kan bli en misslyckad marknadsföringskampanj det här. Retar mest upp folk verkar det som.
 14. Har en Quadra 6-8 på mitt switchspö och har inget negativt att säga om den. Lincapaciteten är ju helt ok också, 100m Sameo 40lbs backing, 30m skjutlina plus klump får plats.
 15. Har ingen specifik lina att rekommendera till det spöt men rent allmänt om du vill kasta mycket vattenankrade kast så är en lina med mycket vikt bak i klumpen (triangeltaperade) linor kanon. trodde själv att man lättast kastar såna kast med en kortklumpslina med mycket vikt framåt men det var helt fel! linor som tex Loop opti flow, Guideline Bullet och Wullf TT är alla fina.
×
×
 • Create New...