Jump to content

M.L

Members
 • Content Count

  405
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

M.L last won the day on May 26

M.L had the most liked content!

Community Reputation

113 Excellent

About M.L

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Man

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  mathias.lindqvist123@gmail.com
 • Telefon
  00000000

Recent Profile Visitors

1,873 profile views
 1. Gone fishing since 190602

 2. M.L

  GUIDELINE ULS HYBRID

  Måste kapitulera inför längden, tycket det är vansinnigt kul med tvåhands så jag är på väg att beställa ett sånt här för sommarens indianfiske. Frågan är vilken klass man ska välja bara, tänkte använda linor med klumpvikt runt 14g och för det mesta nylontafs, nån enstaka gång ULS tippar.
 3. Det är ju exakt det som är grejen med dom här diskussionerna, en lina kan upplevas som jättebra eller kass beroende på vem som använder den. Sasse gillade SA ED och flyrod egenklippta shootingheads. Hade nån av dom fel? Naturligtvis inte, och det är det som blir så trist när en del uttrycker det som så att det JAG tycker ÄR rätt och det andra tycker ÄR fel. så nu är jag klar med den här tråden, nu ska jag ut och försöka fånga mej en fisk med min Guideline 4-cast.
 4. Det var tider det, minns med värme hur han skulle övertyga Sasse att SA ED var en riktigt kass lina jämfört med flyrods hemklippta. helt ovetandes om att Sasse tillhörde världseliten i flugkastning 😆😆
 5. Vet inte om du räknar in mej bland dom lättkränkta men för mej är det en milsvid skillnad på att vara irriterad och kränkt. Just nu är väl statusen ”milt irriterad” på att du/ni envisas med att skamlöst göra reklam för produkterna du säljer. köp en annonsplats på edge istället vet jag.
 6. Och inte ens när sån forskning finns kan man hävda annat än just det att den skjuter bättre eller flyter bättre. 99% av oss fiskare bedömer nog hur bra en lina är efter om den känns bra, en helt subjektiv känsla alltså som inte går att mäta.
 7. Kan bli en misslyckad marknadsföringskampanj det här. Retar mest upp folk verkar det som.
 8. Har en Quadra 6-8 på mitt switchspö och har inget negativt att säga om den. Lincapaciteten är ju helt ok också, 100m Sameo 40lbs backing, 30m skjutlina plus klump får plats.
 9. Har ingen specifik lina att rekommendera till det spöt men rent allmänt om du vill kasta mycket vattenankrade kast så är en lina med mycket vikt bak i klumpen (triangeltaperade) linor kanon. trodde själv att man lättast kastar såna kast med en kortklumpslina med mycket vikt framåt men det var helt fel! linor som tex Loop opti flow, Guideline Bullet och Wullf TT är alla fina.
 10. Gillar inte heller linor med stum kärna normalt sett av samma anledning som dej, dock har jag en Guideline Bullet Evolve till min sexa och den ligger rakt och fint om man sträcker den innan man börjar fiska. Annars är Sa air cell och Loop opti flow mjuk och fin i princip utan minne.
 11. M.L

  Barrio fluglinor

  Undrar hur många som vid ett blindtest med fyra fabrikat, liknande tapering och vikt skulle klara av att hitta Cortland bland skiten. Sån stor skillnad kan det inte vara på coatingen hos olika tillverkare. Det är lite plast, knappast raketforskning även om tillverkarna ibland försöker få oss att tro det.
 12. M.L

  Barrio fluglinor

  Känns som att Cortlandsekten är immuna mot andras åsikter så jag försöker inte ens. Till andra som är nyfikna på att prova Barrio kan jag säga att dom är varken bättre eller sämre än mycket annat. Har haft en GT90 samt en Smallstream och båda är bra linor, Smallstream är nog den bästa kortklumpslina jag provat.
 13. Beror ju helt på vilken skola man bekänner sej till, i dom vattnen jag fiskar svingar dom flesta efter storöringen. eftersom att trådstartaren skriver att han använder mycket Sunrays antar iaf jag att det handlar om den typen av fiske 😊
 14. Kastar i princip alltid olika typer av vattenankrade kast, oftast med tvåhandsfattning men är det riktigt trångt kör jag ibland med en hand. Men switchspön är otroligt mångsidiga, beroende på vilken linvikt du använder kan du absolut använda det för överhandskast.
 15. Personligen väljer jag ett switch alla dagar i veckan. Envisades med enhands förut men en kompis som är laxfiskare övertalade mej att prova switch. ett spö runt 11’ som fixar linor runt 20g känns väldigt lätt och smidigt och särskilt vid längre kast är det mycket lättare att styra flugan. Och vill du kasta långt så har man efter lite träning inga problem att kasta 30+ med ett switch.
×
×
 • Create New...