Hoppa till innehåll

M.L

Members
 • Antal inlägg

  367
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  2

M.L last won the day on December 5 2018

M.L had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

77 Excellent

Om M.L

 • Placering
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Man

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  mathias.lindqvist123@gmail.com
 • Telefon
  0706473436

Senaste Profil Besökare

1 717 profilvisningar
 1. M.L

  Loop opti flow #5

  Bästa linan för er torrflugepurister!
 2. Första lediga dagen på evigheter så jag drog en vända till ån och provade min nya lina, Guideline ultra compact 309 grains. Funkade hur bra som helst, kändes som en bra vikt för mej, kanske skulle man tom kunna gå lite högre. det som Berndt skriver ovan att det inte är superviktigt med klumpvikten vid vattenankrade kast stämmer nog, jag har hört flera amerikanska steelheadfiskare prata om ett spös ”grain window” alltså vilka vikter man ska hålla sej mellan till ett visst spö, har tyckt att det låter konstigt som gammal överhandskastare där jag tycker att bara nåt gram fel kan förstöra spöets aktion. mitt opal #6 kan säkert, om jag får gissa lite, hantera vikter mellan 250-350 grains utan problem, vilket som är ”mest rätt” beror på fiskarens expertis och preferenser.
 3. Knapek har större öga än många andra, speciellt Knapek D
 4. Hur pass korta klumpar kör du på ditt 12’? funderar på en Ambush short till min 11 fotare, klumpen är strax över 5 meter, lite fundersam på att det kan bli väl kort.
 5. M.L

  Ross Gunnison G1

  Rulle med extraspole i nära nyskick. Fodral, kartong och manual finns kvar. Sitter som en smäck på ett glasfiberspö 7,6-8’ #4 kan eventuellt bytas mot några roliga grejer till lättare tvåhandsfiske.
 6. M.L

  Loop opti flow #5

  I riktigt fint skick, sparsamt använd en säsong. spole och kartong finns kvar. 450:- ink frakt
 7. M.L

  Sameo Opal switch

  Stämmer att dom är enhandsklassade, ska man kasta överhandskast funkar en sexas lina utmärkt. Sameo rekommenderar att man går upp två linklasser för scandikast (som jag gjort med 270 grains) för skagit sa dom att man kan lasta på betydligt mer, fick inga exakta vikter utav dom utan det beror mer på personliga preferenser. Går säkert att använda vikter nånstans runt 350 grains utan problem.
 8. M.L

  Sameo Opal switch

  Har ett opal #6, mjuka spön med mycket kraft i. Så länge man inte ska kasta allt för tunga spetsar/flugor ser jag inget anledning att gå upp i klass. har en scandilina på 270 grains som sitter bra, vill du köra skagit kan du gå upp ytterligare en del i linvikt utan problem. helt klart väldigt prisvärda spön 😊
 9. M.L

  Ambush short

  Nån som har lite info om denna lina nu då? 😊 har en SA Spey lite scandi nu som funkar super till lite mindre flugor och lättare polytafsar och skulle vilja ha nåt lite stöddigare att komplettera med och funderar på en Ambush short.
 10. Har ett Sameo Opal switch 11’ #6, kör idag en Sa Spey lite scandi på 270 grains och det fungerar bra. Är lite sugen på att skaffa en skagitlina också men vet inte alls vilken vikt som borde bli bra? såg en tabell från Vision där dom rekommenderade att man gick upp 10 gram från scandi till skagit?? Låter ju svinmycket tycker jag... 270 grains är väl runt 17 gram, gå upp till 27 gram låter ju hysteriskt.
 11. Ni binder så fina flugor allihopa. Själv fortsätter jag med mina ruggugglor.
 12. Mistpool säljer Echo glass. Vet inte om dom finns så långa som 13 fot dock. annars kan jag varmt rekommendera Sameo opal switch, inte glasfiber men mjuka och följsamma. Finns bara i 11 fot dock.
 13. Så klart har du rätt i att vilken lina kan användas på vilket spö som helst så länge vikten är rätt, men nog klassar tillverkarna sina linor efter tänkt användning? en Guideline bullet #8 väger 17 gram och en Rio versitip short #8 väger 31 gram. Båda går ju utmärkt att kasta speykast med, funkar säkert lika bra oavsett en eller två händer på spöt.
 14. Jag har ett Sameo switch som är enhandsklassat #6. Sameo själva rekommenderar att man går upp minst två linklasser om man vill speykasta med det. kör en SA spey lite #8 på mitt och det funkar klockrent. nåt liknande borde gälla för ditt spö, kolla vad en #7 enhandslina har för grainvikt och så går du upp iaf en linklass över är mitt tips.
×
×
 • Skapa ny...