Jump to content

rifle

Members
 • Posts

  88
 • Joined

 • Last visited

Information

 • Kön
  Hemligt

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  rifleconovon@gmail.com
 • Telefon
  112

Recent Profile Visitors

1,715 profile views

rifle's Achievements

Member

Member (2/5)

29

Reputation

 1. Den erfarenhet jag har av sånna här blåsningen så är det missbruk inblandat. Ett sätt att få snabba pengar till nästa fix eller skuld att betala.
 2. Gör en ögla och med en 10varvs nålknut, smidigare blir det inte.
 3. rifle

  Fylla upp spolen.

  Längre skjutlina.
 4. https://images.app.goo.gl/iAyRtB7a4nJC3jPU7 Dubbelvik skjutlinan och 10 varvs nålknut. Men blötlägg skjutlinan innan så den är mjuk och fin.
 5. Jag sköljer bara av min rulle med ljummet vatten en timme typ innan fiske. Det räcker för att complinen ska bli mjuk nog.
 6. Enda gången det är viktigt är då man lyckats få fisk och ingen annan lyckas med det och ljuga om materialet i flugan som inte går att få tag och att det är just det rosafärgat snömannen håret som gör framgången.
 7. Lånar gammal tråd om längre vadarjackor med napoleonfickor och bra andasfunktion. Vad finns det på marknaden idag? Letat runt men hittar inget riktigt bra. De som ser ok ut faller oftast på för dålig andasfunktion.
 8. När jag fiskar hemhands går jag aldrig under en dimension som inte håller för att sätta flugan i en buske eller ett träd eller andra saker inom kastområdet Jag vill inte bli av med flugan/flugorna då missar jag hellre nån fisk. Om jag minns rätt så var det vid 0,18 gränsen gick för mig, under det så gick tafsen av och flugan var borta.
 9. Lite som att välja tex fishline...
 10. Industrin i Malmfälten gör kostsamma förändringar så nog kan man anta att det de har en rejäl press på sig.
 11. Om du tittar på bifogad bild där linorna är GL-linor och deras sjunkhastighet som är från deras hemsida, de mäter i s/m. I nästa kolumn till höger är GL s/m översatt till inch/sec som Rio och de flesta använder. Tex en GL 2/4/6a sjunker spetsen som är 6a i 5,5 s/m och i inch/sec blir det 7,2m/s, dvs en GL 6-spets sjunker som en Rio 7 ungefär. Kortfattad så skiljer det ca 1 sjunkgrad imellan de två märkena.
 12. Jag som missuppfattade frågeställningen ser jag nu när jag läser den igen.
×
×
 • Create New...