Jump to content

Carpe Diem

Members
 • Content Count

  33
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

About Carpe Diem

 • Rank
  Member

Information

 • Kön
  Male

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  janne.sandqvist@comhem.se
 • Telefon
  070-5111754

Recent Profile Visitors

374 profile views
 1. Tack för tipset om linor Jonas, känner att jag har dålig koll på A Jensen, så linorna ska definitivt kollas upp.
 2. Jo, Wraith kändes väldigt lätt när jag kände på spöt, men jag har bara "butiksvippat" med 5:an inte med 6:an. Gör nog som du säger Ixoye, köper spöt och hänger på min F3W 2six som väger 137 g och testar. Skiljer ju bara 11 g mellan F3W 2six (137 g) och F3W 4seven (148 g).
 3. Tack Jonas, har hela tiden varit inne på din linje att L5W nog blir väl tung, men tycker bara att L5W är så gedigen i byggkvaliteten på något sätt... Även jag gillar lätta rullar, men jag är än mer petig med att jag inte vill att spöt ska kännas topptungt. När jag köpte mitt Orvis Helios 2 9' #4 (midflex) så var jag först lite tveksam att köpa en F3W 2six till det spöt, utifall den skulle bli för tung (137 g). Men när jag testade så visade det sig att F3W 2six balanserade spöt perfekt, skulle nog inte vilja ha en lättare rulle. Jag upplever det spöt väldigt lätt särskilt i handtagsdelen, och sedan är det ju 9 fot och inte 8,6 , vilket gör att lite mer vikt i rullen inte gör något. Superschysst om du vill testa Wraith med lite tyngre rulle om du har möjlighet någon gång.
 4. Jonas, när jag kollat runt efter info kring Wraith så har jag sett att du testat Wraith 9' #6 med olika rullar. Har för mig att jag sett: Loop Opti Dryfly (135 g) Einarsson 5plus (146 g) Hardy Ultralite MTX 5000 (142 g) Jag har en förkärlek för Danielssons rullar, så det kommer sannolikt bli en F3W 4seven för mig (148 g), och den ligger ju viktmässigt någorlunda i nivå med de rullar du testat. Funderade dock på L5W 4seven, men den väger ju 189 g om jag inte minns fel. Tror du F3W:n balanserar spöt bäst? Tar förstås gärna emot synpunkter från er andra också...
 5. Tack för tips HaLster! Ska kika på lugnvattnet nedom Rismyrsströmmen på kartan. Är det besvärligt att ta sig dit? Kommer ju ha familjen med mig... Om du har lust får du jättegärna tipsa om vilka streamers du kör med (modell, färger, storlek etc)? Använder du flytlina, eller sjunk-/sinktiplina?
 6. Tack för svar och tips! Redbeeerd, det är tydligen något jag inte vet när det gäller Karlssons... Är det något jag bör känna till? För onda ögon vill man ju undvika... Har själv sett en hel del vak, men inte fiskat, vid utloppet från Dalsjön. Men det såg mest ut att vara småharr... Vet ju att det går riktigt fin öring i Dammån. Vad kör ni för klass på utrustning vid öringfisket? Trevlig helg!
 7. Hej, Kommer att tillbringa v30-31 i Bydalen vid Dammån (Jämtland) i sommar. Skulle därför vara väldigt tacksam för tips på bra fiskeplatser i Dammån. Tänkte främst sikta på harr, men den finns förstås även fin öring i Dammån... Har ex hört talas om sträckorna "Karlssons", Rismyrsströmmen och utloppet vid Dalsjön (där vi har stugan). Vi har planerat att anlita en fiskeguide en dag för att få tips och råd, men jag tar jättegärna emot tips på fiskeplatser och flugval etc.
 8. Påverkas ett spös förmåga att bära lång lina i luften negativt av en mjukare topp (ex Zephrus) jämfört med ett spö med styvare topp och djup aktion (ex Wraith)? Bara nyfiken...
 9. Låter jättebra! Blir nog att satsa på ett Wraith #6. Gissar att du inte ska sälja ditt?
 10. Tack för svar Jonas! Kul att det är fler som uppskattar XTR-A, trodde jag var ganska ensam om det... Gissar att en Wraith #6 inte direkt konkurrerar med XTR-A, då väl utvecklingen gått mycket framåt sedan XTR-A kom ut. Men gillar XTR-A ändå... När du jämför Wraith #6 med andra snabba femmor, tycker du presentationerna av en torrfluga blir lika bra också? Upplever du att Wraith är "rättklassat", eller mår det bra av en lina som ligger en ½-1 linklass över för att få det att börja jobba? Vilka spön du räknar upp, först Artisan och sedan HBX... Blir riktigt kul att ta del av dina erfarenheter av HBX när du hunnit testa!
 11. Håller med dig Ixoye, har man ett Zephrus 8,6' #4 och ett Wraith 9' #6 så kan man nog inte skylla något på utrustningen... Skulle du/ni hellre välja ett Wraith i klass 6 som komplement till mitt Orvis H2 #4 (mid flex), istället för ett Wraith #5? Fiskar inte så vansinnigt ofta större streamers, och gör jag det så använder jag mitt Shimano Biocraft XTR-A 9,6' #6. Vet att Shimano inte har så gott rykte i alla kretsar, men jag tycker faktiskt att det är ett trevligt spö. Trevlig helg!
 12. Hej, Tack för alla svar! Har nu "butiksvippat" på Wraith, Zephrus, Jet och Shadow. Det jag slogs av var hur väldigt lätt i klingan Wraith kändes (låg swingweight), faktiskt även något lättare än Zephrus i motsvarande klass och längd. Kanske inbillning, men det var min spontana känsla i alla fall...
 13. Grendel, tycker du att det är stor skillnad på Zephrus och Wraith?
×
×
 • Create New...