Jump to content

mrwalker

Members
 • Content Count

  36
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About mrwalker

 • Rank
  Member

Information

 • Kön
  Male
 • Bostadsort
  Skåne

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  trutta_trutta@yahoo.com
 • Telefon
  046-123456
 1. Vet inte hur läget ser ut för tillfället, men skåne har ju Björkaån. Du har ju massor med fina kuststräckor runt hela skåne. Vill du ha regnbågsvatten så är Björkadammen nästan inom synhåll från björkaån. Kanske inte ett ställe jag skulle åka till, men det finns!
 2. Jag tycker kortpriserna är rena skämtet, eller snarare en mardröm. Begriper inte vad dom förväntar sig på Kronolaxfisket, jag tänkte ta med min son och fiska en eftermiddag och kväll, 450:- för det är ju helt uppåt väggarna. De har tagit bort möjligheten att köpa dessa lediga kort som börjar vid 14. Sånt skrämmer säkert iväg en del potentiella fiskare, som mig t.ex. Fram till sista juni var kortpriset dessutom 600:-/dag, juli är det 450:-/dag, har inte helt koll på om det gäller för alla dagar, vissa dagar som det potentiellt kan komma många fiskare så är priserna högre. Det är dessutom väldigt tyst om detta med fiskdöden, pratar man med dom på kontoret så är det nästan som om dom bli överraskade! Jag har nästan helt tappat sugen att fiska i denna mer eller mindre cirkusbetonade hantering av laxfisket. Det är ett jäkla jippo.
 3. mrwalker

  Guideline Exp4?

  Köpte precis detta till mins son, tycker att det är väldigt prisvärt spö. Jag skulle inte ha något emot att fiska med ett sådant.
 4. Är också lite nyfiken på det. Det är otroligt svårt att finna relevant information om Lögde överhuvudtaget, och i synnerhet om fisket. Mycket är gammalt och det mesta är helt ostrukturerat, fångstjournal finns inte tillgänglig. Det förstår jag dock då jag var där i fjol och såg hur rapporteringen sker! Otroligt godtycklig. Var på semester med familjen och vi stannade någon natt i Nordmaling och jag passade på att fiska, väldigt fina älv och många fina platser. Gillar deras fiskekortautomat som finns i en gammal telefonkiosk! :-)
 5. Smaken är ju olika och det är väl tur det. Jag värdesätter att rullen är pålitlig, mer än lite bling! Vi är ju alla lite färgade på ett eller annat sätt av vår val, det är ju därför vi gjort val! Rullen är enligt mig betydligt mindre viktig än spöt, det är ju en förvaring av lina och vid högre klasser så är även bromsen av vikt! Det är trots det många som väljer att lägga en smärre förmögenhet på rullar, jag tycker att rullar för dessa linklasser du nämner här inte behöver broms! Inte för fiske i svenska vatten i vart fall! Så rullar av typen traditional Dryfly, eller om du skulle önskar mer lina 2w, svårslaget vad gäller pris/prestanda. Sportfiskedepån i Helsingborg tar t.ex. 1499:- får en sådan, Vill du ha broms så finns ex. F3W för 2190:-, Lamson har kanske liknande priser på sina rullar, jag har inte helt koll där. Jag tycker dock att konsrtuktionen av vissa Lamson rullar ser för bräcklig ut, se på exempelvis ULA Force SL, så där såg Loops tidiga traditional rullar ut, men det finns en anledning till att det idag ha en hel ram även på vevsidan. Vikten blir ju naturligtvis lägre med en "U-balks" liknande stomme, men enligt mig betydligt känsligare och instabilare. Däremot tycker jag att Loop är ordentligt överprissatta, enligt mig! Jag hade valt en billigare rulle som är pålitlig, blir det pengar över så köp en till lina! Eller en snygg keps! ;-) Faktum är att jag kör med de gamla Loop CLW som Danielsson tog fram då jag fiskar i havet, "okänsliga för saltvatten" (en sanning med viss reservation) och fungerar utomordentligt bra. Hade den första versionen med plastfot, den var dock helt kass (foten gick av), fick ny på garantin med metallfot och den har nu fungerat i en massa år, har ju även broms!
 6. Har själv bytt, eller är på väg att byta alla rullar jag till Danielsson (eller gamla loop). Ser dessutom inte så stor poäng med att krångla med extraspolar. Kör man t.ex. med Traditional rullar, vilket funkar utmärkt för dessa linklasser du nämner, då är de extra kronorna för en komplett rulle värt detta extra, dessutom kan man ju ha två spön riggade om man nu har fler spön ,jag har inte alltför sällan ett spö med flytlina och ett med sjunkade. Kanske är det bra jag som är lat! Sist men inte minst så gynnar jag en helsvenska tillverkare som verkligen ger bra service ,håller ett bra pris och har en yrkesstolthet som går utanpå många andras. Loops rullar må vara bra, men det är lite för mycket tramsig design för min smak! Merkostnaden för rullarna är design, enligt mig! Lamson, har rätt snygga rullar och där kan jag inte säga något om deras funktion, dom är dock inte svenska! Vilket inte Loop heller är, eller? ;-)
 7. Nyinköpt: CTS Affinity X 9'0 #5
 8. Kan det månne vara ett samband med att Anders Borg har klippt av sin ponnytail och försöker göra sig en hacka!?;-)
 9. Senaste förändringen med 2 kolumner blev riktigt bra.
 10. Tror att det kan vara ett bra steg mot att separera köp & sälj från diskussioner. Vet dock inte om det är min webbläsare som gör att den fösta sektionen med diskussionsinlägg klipps. Jag kan se 12 eller möjligen 13 inlägg, det sista är dessutom klipp horisontelt, den undre halvan av texten kommer inte med. Mycket möjligt att detta är webbläsar specifikt, jag kör med firefox. Kollade precis och med Chrome på en surfplatta ser det bra ut och allt kommer med.
 11. har 2 jobb. Forskare, inom ekologi på Lunds universitet. Cykelhandlare http://www.velocipeter.se
 12. Köp & Sälj med en MASSA upp upp! Riktigt trist att bläddra igenom. Jag är rätt övertygad om att alla dessa enligt mig bedrövliga UPP hela tiden, beror på utformningen av sidan. De som köper säljer vill ha kvar inlägget på först sidan. Separera köp och sälj så dess inlägga inte kommer med på första sidan. Dessutom så borde det kunna sättas regler för alla dessa upp stup i kvarten. Jag vet fler forum där dessa avsiktiliga upp har restriktioner. Detta i sig bidrar ju inte till att det blir fler trådar med berättelser, frågor, debatter, men då syns i vart fall endast trådar med innehåll som inte är köp & sälj. Vilket jag tror att de flesta skulle uppskatta.
 13. Ägare skall nog tolkas som fiskerättsägare! Arrenderar du ett vatten för att bedriva fiske så är du fiskerättsägare, så du kan om du har formell fisketsillsynsrätt beslagta utrustning. Fisketillsynsmän har ganska långtgående befogenheter.
×
×
 • Create New...