Jump to content

Långedrag

Members
 • Content Count

  96
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutral

About Långedrag

 • Rank
  Member
 • Birthday 09/01/1988

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Göteborg

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  daniel.r.rickert@gmail.com
 • Telefon
  0700000000

Recent Profile Visitors

1,145 profile views
 1. Funderat på samma. Ser lite bökigt ut med att allt flyger omkring om man ska vandra, men samtidigt gött att slippa ha alla saker i olika fickor och inte hitta något.
 2. Tack för tipsen. Tanken är framförallt något enkelt slit- och slängspö egentligen, kommer inte användas allt för många timmar. Och teleskopspö verkar inte vara allt för pålitligt som jag förstått det, så ett flerdelat borde vara ett säkert kort. Parabellum Travel ser fina ut, men är nog också lite flashigare än vad som behövs för min del. Spro såg rätt nätt ut, men verkar inte säljas längre tyvärr. Speciellt inte i Sverige. Så tror nog 5-delat Berkley Phazer Pro II (66cm transportlängd och 245g) kan duga, kanske inte riktigt så nätt som man hade velat ha det... Några sista invändningar eller tips? 😊
 3. Tänkte till årets vandring/flugfiske-resa i Lappland evt. försöka ta med mig ett haspelspö som reservspö. Tar emot att säga det, och kommer så klart undvika att använda det till all kostnad 😊 Men efter förra årets tropiska sommar fick jag bittert uppleva att sällskapet på andra sidan sjön inte hade några problem att hitta fisk med skeddrag på sjöns botten. Så vid liknande situation hade det inte varit dumt att kunna variera fisketeknik för en stund. Någon som har några bra tips på spön som passar bra till vandring och fjällmiljö? Ju mer packvänligt, desto bättre och inget man ska behöva vara rädd om. Tittar t.ex. på ett 5-delat Berkley Phazer Pro II 10ft 7-29gr ( https://www.el-ge.se/berkley-phazer-pro-10ft-7-29gr-2 ).
 4. Bump - Aktuellt i år igen, ingen som bytt ut sin sittdyna på Fish cat 4 LCS och har lite erfarenhet att dela med sig av?
 5. Hehe helt klart plan b. Ingen som har en delux eller super hemma, och orkar ta lite foton eller mått? Fish cat 4 är det ju fickor man stoppar in foam-dynorna. Hoppas det är samma på de andra
 6. Uppdatering... För att köpa uppblåsbar dyna som reservdel från Fly dressing behöver man gå till närmaste återförsäljare så beställer de hem från dem. De kunde däremot inte svara på om dynan för Deluxen passade till vanliga 4an. Så undrar fortfarande om dynorna är kompatibla mellan modeller.
 7. Är på jakt efter en uppblåsbar dyna till flytringen för att ersätta de otympliga skumdynorna. Någon som vet var man kan hitta det? Har en förhoppning att de till Fish cat delux passar till 4an och man kan hitta det som reservdelar hos någon leverantör. Passar de tro? Hittat något direkt hos flydressing jag tänkte kolla, annars kanske någon återförsäljare som kan beställa hem. https://www.yourvismawebsite.com/fly-dressing-ab/shop/product/air-seat-sfcfish-cat-deluxe
 8. Fanns en liknande tråd där detta kom på tal nyligen, har inte den på rak arm men borde gå att söka från lätt utifrån "Kiruna".
 9. Bittra sanningen helt enkelt, speciellt om man ska upp omkring mitten av juli det här året 😊 Och så är det inklusive jokkar och inte bara begränsat till strömmande vatten? Sovereign, intressant läsning och bra info. Förstår var du menar, men har man en vecka på sig varje år är det lite knivigare. Man kanske fint får räkna med att vara helt beläst fram emot 60årsåldern. Ismo, under första resan till Kiruna var faktiskt tanken hyrbil. Rätt spännande tanke i sig att bara ge sig ut på upptäcktsfärd helt själv. Idén föll dock på noll lokalkännedom, trots försök att läsa kartor för att komma på någon slags rimlig plan. Svårt att sitta bakom datorn och bedöma vad som är ogenomtränglig terräng och inte vid vattendragen. Den nitlotten har man ju gått på innan, men blod svett och tårar som insats 😊
 10. Är det verkligen så tufft på öring-fronten? Har som plan att styra upp ytterligare en resa till Kiruna i sommar, men med fokus på öring istället för harr. Hade hoppats på att kunna flyga ut till några hyfsade öringvatten. Vart ska man söka sig istället med liknande smidighet som man kan få i Kiruna? Har testat Laisälven ovanför Adolfström, och där finns det bara öring som jag förstått det, då harren inte kommer förbi ett vattenfall. Var dock lite för stor älv för min smak och lyckades inte lura upp annat än små exemplar.
 11. Jag har lite samma fundering, ett par år senare... Köpte ett par Vision Kura ultra år 2016. Sen ett år senare såg jag att det hände konstigt med sömmen vid sockan, så fick dem reklamerat och ett nytt par år 2017. Det jag märkte var att de var mycket mer figursydda, speciellt kring benen. Sen i år så hade en yttre söm på de senaste paret börjat gå upp, så fick reklamerat det igen. Och denna gången var det större passform än det andra paret, mer liknande de från 2016 eller kanske ännu större. På etiketten här står det Kura DWS och inte något om ultra. Kommer tyvärr inte ihåg vad det stod på etiketten på de tidigare. Så frågan är, vad är egentligen skillnaden mellan Ultra och DWS? Är det en gammal modell med sydda sömmar jag fått eller något? Kan inte se några tecken av sydda sömmar med blotta ögat i alla fall. Edit: Var tydligen årets modell som heter så. En liten notis gällande allt reklamerade. Huntyard och Vision löser det väldigt bra och smidigt av min erfarenhet. Ett tips om man inte vill ligga sömnlös efter inköp av vadare.
 12. Har haft en idé länge för flytringsfiske i Säveån som inte blivit av. Man tar två bilar, ställer först en nedströms och ställer den andra en bit uppströms där man hoppar i. Sen flyter man med och landar till slut vid den första bilen och hämtar smidigt upp den andra. Låter smidigt på pappret, har dock ingen koll på ån i sig. Någon som har några heta tips?
 13. Den som lever får väl se Än så länge håller jag helt med i alla fall. Har faktiskt införskaffat mig ett par dykboots till flytringen därifrån också. Bara testat dem hemma, men de känns bra gedigna för 250kr.
 14. Har precis införskaffat mig en vattentät ryggsäck. Kikade runt lite bland Patagonia och Simms, men de flesta var lite större och komlicerade än vad jag vill ha för dagsturer. Så testade på okänd rygga från Decathlon på 20L: https://www.decathlon.se/ryggsack-20-l-vattentat-id_8387664.html Utifrån det jag testat så fungerar den kanon för det priset och känns som att den kommer hålla tätt. Nackdelen är väl att det inte finns några yttre fack och att axelbanden är lite "små". Men med bröstspännet på sitter den som en smäck.
 15. Första skiftet av tidvattnet ligger jobbigt tidigt nu på morgonen. Är du ute innan solen hinner du nog få med det i alla fall
×
×
 • Create New...