Jump to content

Långedrag

Members
 • Content Count

  106
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

8 Neutral

About Långedrag

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 09/01/1988

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Göteborg

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  daniel.r.rickert@gmail.com
 • Telefon
  0700000000

Recent Profile Visitors

1,178 profile views
 1. Blev att jag klickade hem denna från Fishline, får se hur den verkar när jag får hem den.
 2. Troligtvis ett måndags-ex, höll inte lufttät efter ett par vändor. Men jag har fortfarande tilltro på den, är ju ett stabilt system i sig. Får se hur det går och om det blir en ny att ge ett nytt försök.
 3. Köpte den på XXL, vet inte riktigt om jag orkar dra i det. Kanske någon gång i framtiden. Dessvärre blev det helt fel med storleken på Orvis pro-jackan, medium var som en king-modell så den var stor som ett tält. Provade deras modell Ultralight i butik, men den satt istället för tight med mellanlager på. Så tips på modeller att kolla på mottages fortfarande tacksamt 😀
 4. Tackar! Av någon konstig anledning har jag aldrig tagit mig till mässan tidigare, så blir ett trevligt premiärbesök.
 5. Har skickat iväg den på reklamation tyvärr så kan inte mäta. Den är ju rätt flexibel på höjden beroende på hur långt du rullar ner den. Det enda är väl 25cm på djupet som jag är lite osäker på, speciellt om man maxar den. Edit: Enligt patagonias hemsida, 58 x 33 x 30 cm, så hänger nog lite på hur den är packad.
 6. Jag har testat på en rygga från Decathlon på 20L, prisvärd och fungerar som det ska. Har till och med haft med den vid simturer och den har hållit tätt flytandes på ytan. Lite minimalistisk och räcker till termos samt lite smått och gott. Enda kritiken är att bärsystemet är lite klent och smalt, så ingen väska jag skulle packa tungt eller köpa om jag jobbar med storlekarna L-XXL. https://www.decathlon.se/ryggsack-20-l-vattentat-gra-id_8387665.html Verkar även finnas en liknande variant i 30L, men ser ut att ha samma bärsystem: https://www.decathlon.se/vattentat-ryggsack-30-l-gra-id_8511974.html Har även en Patagonia stormfront roll top 45 L för lite större packning. Trevlig väska, bättre bärsystem men även aningen minimalistiskt för tung packning. Har även ett pågående reklamationsärende då den inte hållit sig helt tät.
 7. Tack för tipsen. Jag klickade till slut hem en Orvis pro wading jacket, förkärlek till deras stilrena design. Gick på toppmodellen, så får hoppas den presterar därefter. Återkommer om två år... 😊 Annars såg Simms Tactical och Patagonia Salt inte dumma ut. Gällade underhåll och skötsel, funderar på att även experimentera med min gamla jacka. Sist jag gjorde i ordning den handtvättade jag och använde Springyard Waterguard, kan varit det som satte spiken i kistan. Tips på beprövad metod? Tvätt, revivex och torktumling?
 8. Gällande gore-tex, det är väl mest Simms som är de som använder det goretext? Är kanske något man måste satsa på för att slippa problemen. Samtidigt har jag dålig erfarenhet av goretex också. Regnjacka från Haglöfs som helt plötsligt inte stod emot regn alls. Använder jackan en hel del på kusten, kanske är svårt med saltvatten och alla avsköljningar. Någon bra modell borde ju finnas...
 9. Någon som har tips på en välbeprövad vadarjacka värd att kolla på? Premisserna att den håller tätt mer än 2 år, skaljacka/lättvikt, lagom mängd fickor (inte för många/stora) och inte ligger i prisklassen á la Sims. Körde tidigare Orvis Encounter (https://www.orvis.com/p/encounter-jacket/2cl0) som jag var väldigt nöjd med, fram tills att vattentätheten plötsligt gav upp efter ca 2 år mitt under en resa i fjällen. Något i stuk med Orvis Ultralight wading jacket (https://www.orvis.com/p/men-s-ultralight-wading-jacket/2mlc), hittar dock inga bra kanonpriser och rätt färg från svenska leverantörer.
 10. Funderat på samma. Ser lite bökigt ut med att allt flyger omkring om man ska vandra, men samtidigt gött att slippa ha alla saker i olika fickor och inte hitta något.
 11. Tack för tipsen. Tanken är framförallt något enkelt slit- och slängspö egentligen, kommer inte användas allt för många timmar. Och teleskopspö verkar inte vara allt för pålitligt som jag förstått det, så ett flerdelat borde vara ett säkert kort. Parabellum Travel ser fina ut, men är nog också lite flashigare än vad som behövs för min del. Spro såg rätt nätt ut, men verkar inte säljas längre tyvärr. Speciellt inte i Sverige. Så tror nog 5-delat Berkley Phazer Pro II (66cm transportlängd och 245g) kan duga, kanske inte riktigt så nätt som man hade velat ha det... Några sista invändningar eller tips? 😊
 12. Tänkte till årets vandring/flugfiske-resa i Lappland evt. försöka ta med mig ett haspelspö som reservspö. Tar emot att säga det, och kommer så klart undvika att använda det till all kostnad 😊 Men efter förra årets tropiska sommar fick jag bittert uppleva att sällskapet på andra sidan sjön inte hade några problem att hitta fisk med skeddrag på sjöns botten. Så vid liknande situation hade det inte varit dumt att kunna variera fisketeknik för en stund. Någon som har några bra tips på spön som passar bra till vandring och fjällmiljö? Ju mer packvänligt, desto bättre och inget man ska behöva vara rädd om. Tittar t.ex. på ett 5-delat Berkley Phazer Pro II 10ft 7-29gr ( https://www.el-ge.se/berkley-phazer-pro-10ft-7-29gr-2 ).
 13. Bump - Aktuellt i år igen, ingen som bytt ut sin sittdyna på Fish cat 4 LCS och har lite erfarenhet att dela med sig av?
 14. Hehe helt klart plan b. Ingen som har en delux eller super hemma, och orkar ta lite foton eller mått? Fish cat 4 är det ju fickor man stoppar in foam-dynorna. Hoppas det är samma på de andra
×
×
 • Create New...